Sport

Kurt Zouma, fotbalistul lui West Ham care și-a maltratat pisica, a fost condamnat de autorități. Ce pedeapsă va executa

Apărătorul echipei West Ham United, Kurt Zouma, a șocat o lume întreagă când a postat pe rețelele de socializare un videoclip în care își maltrata pisica. Fotbalistul și-a aflat pedeapsa.
01.06.2022 | 15:00
Kurt Zouma fotbalistul lui West Ham care sia maltratat pisica a fost condamnat de autoritati Ce pedeapsa va executa
Fotbalistul lui West Ham United, Kurt Zouma va executa aproape 200 de ore de muncă în folosul comunității pentru că și-a maltratat pisica. Sursa foto: BBC
ADVERTISEMENT
01-06-2022
12:01

180 de ore de muncă în folosul comunității

Francezul Kurt Zouma va executa 180 de ore de muncă în folosul comunității a decis Instanța care a judecat dosarul în care apărătorul echipei West Ham era acuzat de rele tratamente aplicate animalelor.

În plus, fotbalistul de 27 de ani nu va mai avea voie să dețină o pisică în următorii cinci ani. Decizia vine după ce la începutul acestui an Zouma a făcut publice imagini în care își maltrata pisica.

Fanii ”ciocănarilor” au reacționat prompt și au condamnat atitudinea jucătorului. Ulterior și clubul i-a aplicat o amendă în valoare de 300.000 de euro, bani pe care londonezii i-au donat unor organizații de îngrijire a animalelor.

Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii față de Animale a confiscat cele două pisici pe care fotbalistul le deținea și pe care le vor da spre adopție altor persoane.  

19-02-2022
15:42

Zouma, huiduit și fluierat de suporteri la meciul West Ham - Newcastle

Fundașul echipei West Ham United, Kurt Zouma, a fost huiduit și fluierat de fanii ”ciocănarilor” la partida de pe teren propriu cu Newcastle United, din etapa a 26-a din Premier League.

Conform L’Equipe, jucătorul francez a fost huiduit la fiecare atingere de balon de spectatori prezenți pe London Stadium, în ciuda faptului că și-a cerut scuze pentru gestul pe care l-a făcut. Zouma a evoluat pe toată durata întâlnirii.

14-02-2022
07:54

Kurt Zouma are parte de un cântec de susținere, din partea unor fani ai lui West Ham

West Ham United a jucat, duminică, în deplasare, cu Leicester, în deplasare, în etapa a 25-a din Premier League, remizând (2-2). Unii fani ai „ciocănarilor” au văzut meciul într-un pub și și-au arătat susținerea pentru Kurt Zouma, aflat în centrul unui scandal după ce și-a maltratat pisica.

Respectivii suporteri au compus un cântec dedicat fundașului francez și chiar au lovit o pisică gonflabilă, de culoare neagră. Imaginile au devenit virale, dar au stârnit reacții de dezaporbare.

Actorul englez Adil Ray a preluat postarea de pe twitter, scriind: „Răsplătit cu un cântec. Josnic”. „Fanii West Ham sunt o rasă dezgustătoare!”, a fost una dintre reacțiii, venită tot pe twitter.

Nu e corect. Sper că va merge la închisoare”, a comentat un altul. O reacție interesantă a avut și un fan al lui Tottenham, din Statele Unite, care s-a trezuit devreme pentru a vedea meciului cu Wolverhampton, pierdut de favoriții lui cu 0-2, pe teren propriu.

Cântecul este mai jenant decât prima repriză a lui Spurs în această dimineață și asta înseamnă ceva”, a scris el, făcând referire la faptul că Wolverhampton a marcat în minutele 6 și 18.

West Ham a remizat cu Leicester, iar Zouma nu a mai fost folosit, deșli fusese anunțat titular.

Nu s-a simțit bine înainte de meci, a vrut să joace, și noi am vrut. Nu ar trebui să permitem ca ceva de felul acesta să distrugă ceea ce am realizat aici. Vrem să credem că există iertare”, a declarat David Moyes, managerul lui West Ham, conformThe Sun.

12-02-2022
11:00

Vicepreședintele lui West Ham, reacție în scandalul cu Zouma

Vicepreşedintele clubului West Ham United, Karren Brady, a declarat că nu este de acord cu faptele fundaşului francez Kurt Zouma, filmat când îşi lovea pisica, dar afirmă că acesta şi-a cerut scuze şi merită o a doua şansă.

”Permiteţi-mi să fiu clară: nu este posibil să îi apărăm faptele. Comportamentul lui nu reflectă în niciun caz valorile care ne sunt dragi. Poziţia noastră a fost aceeaşi de la început. Condamnăm acţiunile lui şi nu vom tolera niciodată nicio formă de cruzime împotriva animalelor.

I-am aplicat o amendă maximă. Kurt este de acord că fiecare bănuţ din amenda lui va fi donat organizaţiilor de protecţie a animalelor. Credem că acesta este absolut ceea ce trebuie făcut. Kurt contribuie şi el pe deplin la ancheta desfăşurată de Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii faţă de Animale.

Cred că este important în acest moment să subliniem că el este pe deplin conştient de gravitatea acţiunilor sale. Am văzut-o cu ochii mei şi am auzit-o cu urechile mele: el este plin de remuşcări. Şi-a cerut sincer scuze. Acesta este un prim pas important spre izbăvire.

Dar cred că trăim într-o societate în care marea majoritate a oamenilor încă apreciază calităţile umane de bază ale iertării şi mântuirii. Vom colabora din greu alături de Kurt pentru a ne asigura că remuşcările şi regretele lui transformă ceva negativ în pozitiv”, a spus Brady, conform Daily Mail.

11-02-2022
14:58

Kurt Zouma a fost ”exclus” temporar din naționala Franței

Apărătorul lui West Ham United, Kurt Zouma și-a luat rămas bun și de la echipa națională a Franței. După ce imaginile cu fotbalistul maltratându-și pisica au făcut înconjurul lumii, selecționerul Didier Deschamps a anunțat că nu-l va convoca la meciurile reprezentativei ”Les bleus”.

Conform ESPN, selecționerul Deschamps l-a catalogat pe Kurt Zouma un fotbalist imatur. Mai mult Deschamps este convins că acest scandal îi va afecta și cariera.

 

Zouma a fost ”exclus” temporar din naționala Franței și nu va fi convocat pentru meciurile amicale cu Costa de Fildeș, din 25 martie, respectiv cu Africa de Sud din 29 martie.

10-02-2022
20:14

Fratele lui Kurt Zouma, suspendat de club

Clubul Dagenham & Redbridge FC, din liga a cincea engleză, a anunţat că l-a suspendat pe fotbalistul Yoan Zouma, ca urmare a scandalului în care este implicat fratele acestuia, care a fost filmat lovindu-şi pisica.

”Yoan a fost contactat în această săptămână de Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii faţă de Animale pentru a colabora în anchetă şi cooperează total cu ei. Însă Dagenham & Redbridge FC ar vrea să reitereze din nou: condamnă orice formă de cruzime faţă de animale şi înţelege total reacţia multor suporteri.

Drept urmare, clubul a decis că până la încheierea anchetei RSPCA Yoan nu va juca pentru Dagenham & Redbridge în niciun meci oficial”, a precizat gruparea engleză, conform The Athletic.

10-02-2022
12:57

Michail Antonio se întreabă dacă fapta lui Kurt Zouma este mai gravă decât rasismul

În plin scandal creat de imaginile apărute în spațiul public, din care reiese că fundașul francez al lui West Ham United, Kurt Zouma, și-a maltratat pisica, colegul acestuia, atacantul Michail Antonio, are un punct de vedere diferit.

El a fost întrebat de o jurnalistă, în timp ce se pregătea să intre în baza de pregătire a lui West Ham, ce părere are despre atitudinea colegului lui. „Lasă-mă să te întreb ceva: crezi că ceea ce a făcut el este mai rău decât rasismul?”, a început jucătorul.

Nu-l scuz, nu sunt deloc de acord cu ceea ce a făcut. Dar sunt oameni care au fost condamnați pentru rasism, după care au revenit să joace fotbal. Au primit o interdicție de 8 meciuri sau ceva de genul acesta.

Dar, acum ei cer ca Zouma să fie concediat și să-și piardă mijloacele de trai. De aceea vreau să întreb: ceea ce a făcut el este mai rău decât ce au făcut oamenii condamnați pentru rasism?”, a mai precizat atacantul.

09-02-2022
20:56

Adidas a pus capăt parteneriatului cu fundașul Kurt Zouma

Firma de echipament sportiv Adidas a pus capăt parteneriatului cu fundașul echipei West Ham United, Kurt Zouma, care a fost văzut recent într-un filmuleţ în social media lovindu-şi pisica.

”Am încheiat ancheta şi putem să confirmăm că Zouma nu mai este sportiv sub contract cu Adidas”, este anunțul făcut de compania germană, conform The Athletic.

09-02-2022
16:28

Everton l-a amendat pe Zouma

Fundașul francez Kurt Zouma, care a fost filmat în timp ce își maltrata pisica, a fost amendat de clubul West Ham United cu salariul pe două săptămâni.

Conform publicației Evening Standard, jucătorul de 27 de ani este cel mai bine plătit jucător din lotul ”caramelelor”, el încasând 150.000 de euro pe săptămână. În aceste condiții, amenda pentru Zouma se ridică la 300.000 de euro.

Banii ar urma să fie donați unor organizații caritabile pentru protecția animalelor.

Fundașul francez al lui West Ham United, Kurt Zouma, riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 4 ani și o amendă de aproximativ 60.000 de euro (echivalentul a 50.000 de lire sterline) după ce și-a maltratat pisica.

Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii faţă de Animale a cerut măsuri ferme la adresa lui Kurt Zouma

Într-un filmuleț făcut public de publicația engleză The Sun, jucătorul este văzut cum duce pisica într-o cameră, îi dă drumul pe gresie, după care o împinge cu piciorul. În continuarea videoclipului apar imagini care, cel mai probabil, sunt filmate anterior.

ADVERTISEMENT

Jucătorul este văzut cum aleargă pisica în casă și aruncă după ea cu un papuc, spre amuzamentul fratelui lui. În alte imagini, un copil pune pisica pe masă, dar Zouma o împinge jos, dându-i o palmă. Se pare că totul a plecat de la faptul că respectiva pisică ar fi spart o vază.

Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii faţă de Animale (RSPCA), o organizație caritabilă, al cărei patron spiritual este Regina Elisabeta, a transmis că a primit numeroase mesaje și telefoane în urma clipului video și a cerut măsuri ferme în acest caz.

ADVERTISEMENT

Kurt Zouma riscă 4 ani de închisoare în Franța după ce și-a maltratat pisica

Însă lucrurile nu se vor opri aici. Lucrurile sunt mult mai grave, pentru jucător, în țara lui natală. Avocații care lucrează pentru Fundația 30 de Milioane de Prieteni (La Fondation 30 Millions d’Amis), cel mai mare grup pentru drepturile animalelor din Franța, i-au contactat pe procurori.

Potrivit articolului 113-6 din Codul penal francez, un cetățean francez poate fi urmărit penal pentru fapte penale comise în străinătate, informează dailymail.co.uk.

ADVERTISEMENT

De precizat că în Franța au fost introduse în 2021 noi legi dure de protecție a animalelor, ceea ce înseamnă că „maltratarea animalelor” este acum pedepsită cu până la patru ani de închisoare și o amendă echivalentă cu 50.000 de lire sterline (aproximativ 60.000 de euro).

Fapta lui Kurt Zouma este cu atât mai gravă cu cât și-a maltratat pisica în fața altor persoane

Conform legii din Franța, există factori agravanți în orice urmărire penală dacă actele de violență sunt comise în fața altor persoane sau dacă animalul aparține atacatorului. „În cazul lui Kurt Zouma, videoclipul pare să arate fapte agravante, așa că ar putea avea probleme foarte grave”, a spus o sursă apropiată cazului.

ADVERTISEMENT

Mulți oameni sunt revoltați pe rețelele de socializare după ce au văzut acel video. Unii susțin că acest fotbalist nu mai poate reprezenta Franța”, a declarat Muriel Fusi, purtătorul de cuvânt al partidului francez al animalelor, Parti Animaliste.

Critici și la adresa managerului lui West Ham, deoarece l-a folosit pe Kurt Zouma cu Watford

În Anglia, multe persoane l-au acuzat pe antrenorul lui West Ham, David Moyes, că l-a folosit pe Kurt Zouma împotriva lui Watford, partida din etapa a 24-a având loc după apariția în spațiul public a imaginilor. West Ham s-a impus cu 1-0, iar francezul a fost integralist.

Știu cum se simt oamenii, dar eu sunt managerul unei echipe de fotbal și treaba mea este să folosesc cei mai buni jucători. Kurt și-a prezentat scuze, inclusiv mie, dar înțeleg că mulți oameni nu vor accepta doar scuze”, a declarat tehnicianul.

Becky Thwaites, șeful Afacerilor Publice al organizației naționale de caritate pentru animalele de companie Blue Cross, a avut o reacție dură. „Am fost foarte dezamăgiți să vedem că West Ham l-a folosit pe Kurt Zouma (n.r. – în meciul cu Watford).

În opinia noastră, această decizie normalizează comportamentul lui detestabil și transmite mesajul că este acceptabil să tratezi un animal de companie în acest fel. Dă impresia tinerilor care au văzut meciul că nu contează ce a făcut jucătorul pisicii lui, tot ceea ce este important este fotbalul”, a declarat Becky Thwaites.

ADVERTISEMENT
Tags: