Life

Ce se întâmplă dacă pui un burete în mașina de spălat vase. Trucul care te scapă de o problemă des întâlnită

De ce e bine să pui un burete în mașina de spălat vase. Acest truc te poate ajuta să scapi de o problemă destul de des întâlnită.
21.03.2023 | 15:28
Ce se intampla daca pui un burete in masina de spalat vase Trucul care te scapa de o problema des intalnita
De ce e bine să pui un burete în mașina de spălat vase. Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Motivul pentru care e bine să pui un burete în mașina de spălat vase. Acest truc este foarte util dacă vrei să faci economie. Mai mult, metoda te ajută să dezinfectezi foarte bine acest obiect de uz casnic.

De ce să pui un burete în mașina de spălat vase. Trucul care face minuni

În ziua de astăzi, cum costurile pentru energie sunt atât de ridicate, multe persoane încearcă să găsească soluții pentru a economisi bani. Pentru a reuși acest lucru, obiceiurile de consum trebuie schimbate.

ADVERTISEMENT

De exemplu, durata de viață a anumitor obiecte de uz casnic poate fi prelungită. Dacă le cureți și le dezinfectezi regulat, acestea nu trebuie schimbate atât de des.

Buretele de vase colectează numeroase bacterii și mucegai atunci când este utilizat zilnic. Din acest motiv, trebuie înlocuit la fiecare două săptămâni. Cu toate acestea, înainte să îl arunci, trebuie să știi că îl mai poți salva, măcar pentru câteva zile în plus.

ADVERTISEMENT

Pentru a se păstra mai mult timp, buretele se dezinfectează regulat. Dezinfecția optimă a buretelui se poate face în mașina de spălat vase. Dacă îl adaugi în acest electrocasnic, bacteriile vor fi eliminate și nu vei face niciun efort.

Tot ce trebuie să faci este să pui buretele în mașină, alături de farfuriile murdare. Activează apoi un ciclu de spălare de 60°, însoțit de uscare. Atât buretele, cât și vasele vor fi curățate complet, potrivit dcnews.ro.

ADVERTISEMENT

În mașina de spălat vase, buretele va fi eliberat de germeni și dezinfectat în profunzime. Un ciclu de spălare al aparatului electrocasnic ajută la eliminarea umidității din burete.

Acest truc este foarte util, mai ales pentru că te ajută să economisești niște bani, deoarece vei cumpăra mai rar bureți. De fiecare dată când vrei ca buretele să fie complet curat, cel mai bine este să alegi varianta de a-l lăsa la mașina de spălat vase.

ADVERTISEMENT

O alt metodă care te poate ajuta să-ți păstrezi buretele curat este să-l pui la înmuiat în apă cu oțet după ce îl folosești. Vasul se umple cu apă și oțet în proporții egale, iar bureții se scufundăm în amestec pentru a fi dezinfectați. Aceștia se clătesc apoi în apă călduță, după care se lasă să se usuce la aer.

ADVERTISEMENT
Tags: