Sporturi

La ce oră se joacă finala feminină dintre Serena Williams şi Naomi Osaka de la US Open 2018

08.09.2018 | 10:30
La ce ora se joaca finala feminina dintre Serena Williams si Naomi Osaka de la US Open 2018

La ce oră se joacă Serena Williams – Naomi Osaka în finala de la US Open 2018. Organizatorii au stabilit programul meciurilor din penultima zi a turneului de la New York, ultimul de Grand Slam al anului. Serena Williams, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 17, şi japoneza Naomi Osaka, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 20, vor disputa finala US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Vezi toate detaliile despre meciurile de la US Open accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei de la Flushing Meadows.

Când se joacă Serena Williams – Naomi Osaka în finala de la US Open

Partida dintre Serena Williams şi Naomi Osaka va lua startul la New York nu înainte de ora 23, ora României, şi va fi transmisă în direct la noi în ţară pe postul de televiziune Eurosport. Williams şi Osaka s-au mai întâlnit o dată, în martie, în turul inaugural al turneului de la Miami, când japoneza s-a impus cu scorul de 6-3, 6-2. În vârstă de 20 de ani, Osaka este pentru prima dată în ultimul act al unui asemenea turneu. Ea a eliminat-o, în semifinale, cu scorul de 6-2, 6-4, pe americanca Madison Keys, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 15, după un meci de o oră şi 26 de minute.

Serena Williams, în vârstă de 36 de ani, a ajuns pentru a noua oară în ultimul act la Flushing Meadows, după ce a trecut, cu 6-3, 6-0, de letona Anastasija Sevastova, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 19, în 66 de minute. Jucătoarea americană este la un pas de cel de-al 24-lea trofeu de grand slam. Totul despre turneul de la Flushing Meadows.

Când se joacă Serena Williams – Naomi Osaka în finala de la US Open. Miză uriaşă pentru americancă

Jucătoarea americană este la un pas de cel de-al 24-lea trofeu de Grand Slam şi îi poate egala recordul australiencei Margaret Court, care a cucerit de-a lungul carierei sale 24 de trofee majore. Ea va juca a 31-a finală de Grand Slam din carieră. Serena Williams a pierdut, în urmă cu aproape două luni, finala de la Wimbledon, scor 3-6, 3-6, cu germana Angelique Kerber.

Serena afirmă că jocul ei nu este încă la nivelul pe care îl doreşte, dar este incredibil că a putut să revină în fazele superioare ale turneelor după problemele de sănătate avute. “Este cu adevărat incerdibil. În urmă cu un an mă luptam pentru viaţa mea după ce am născut, eram pe un pat de spital, fără să pot merge, fără să pot face nimic. Cred că eram la a patra operaţie. Ce zi e azi? Eram la a treia, mai aveam una. De fiecare dată când intru pe acest teren sunt recunoscătoare că am avut posibilitatea să joc acest sport. Nu contează ce se întâmplă în fiecare meci, în semifinale, finală, eu simt că am câştigat deja. Cum am mai spus, este doar începutul revenirii mele. Sunt încă în creştere, mai este mult până la nivelul pe care mi l-am propus. Nu îţi atingi vârful în două luni. Simt că mai este destul loc de creştere pentru a intra în jocul meu”, a declarat Williams, joi, la conferinţa de presă.

Când se joacă Serena Williams – Naomi Osaka în finala de la US Open. Naomi Osaka: “Am visat întotdeauna să joc într-o finală de Grand Slam contra Serenei”

Naomi Osaka o întâlneşte a doua oară în carieră pe americanca Serena Williams, în finala US Open, după ce a câştigat partida din primul tur al Miami Open, în martie, cu scorul de 6-3, 6-2. Atunci, americanca era la al patrulea meci după ce născuse.

“Şi când eram mică, am visat întotdeauna să joc împotriva Serenei într-o finală de grand slam. Numai faptul că se întâmplă mă face foarte fericită. Însă nu vreau să mă gândesc foarte mult la acest meci. Aşa că nu o să mă gândesc nici la faptul că ea este mult mai bună decât a fost la Miami. Doar o să intru pe teren şi o să joc. Ştiind deja că este o jucătoare bună, nu vreau să fiu surprinsă dacă joacă mai bine sau nu”, a declarat Osaka, potrivit site-ului WTA.