News

La Cluj-Napoca se taxează și apa de ploaie. Cum se calculează tariful: ”Depinde ce zice Busu de la Vremea”

Situație inedită la Cluj-Napoca, acolo unde mai mulți locuitori acuză că sunt obligați să plătească apa de ploaie la același tarif cu cea potabilă.
14.01.2024 | 20:52
La ClujNapoca se taxeaza si apa de ploaie Cum se calculeaza tariful Depinde ce zice Busu de la Vremea
La Cluj, chiar și apa de ploaie are prețul ei / Foto: Hepta (arhivă)
ADVERTISEMENT

La Cluj Napoca, oamenii spun că au ajuns să plătească o taxă pe apa de ploaie, iar modul de tarifare nu le-a fost suficient de clar explicat. Cert este că taxele nu sunt deloc mici, mai ales pentru cei care locuiesc la casă.

Clujenii sunt furioși: ”Nu scade factura sub 250 de lei”

Un bărbat care locuiește în cartierul clujean Bună Ziua susține că a ajuns să plătească tarife mari pentru apa de ploaie, în condițiile în care nu s-au înregistrat prea multe precipitații în ultima vreme.

ADVERTISEMENT

Cât despre modul de calcul al tarifului lunar, reprezentanții companiei i-ar fi explicat clientului că depinde de informațiile comunicate de ANM.

”Să vedeți ce amuzant este la casă când plătești apa pluvială mai mult decât cea consumată+canal și nu îți scade factura sub 250 lei nici când ești plecat 2 săptămâni de acasă.

ADVERTISEMENT

Se calculează în funcție de ce volum de precipitații raportează nu ştiu ce agenție – este pe site-ul lor modalitatea de calcul, în funcție de suprafața acoperișului. Hoție pe fata”, a povestit bărbatul, potrivit publicației Știri de Cluj.

Tarifele cresc dacă sunt anunțate precipitații

Situația este una cunoscută în zonă. Mai mulți localnici s-au plâns că apa din curți ajunge în canalizare, iar aceasta este erodată. Nici după ce au făcut plângeri la compania de apă, lucrurile nu s-au rezolvat

ADVERTISEMENT

”Eu am făcut plângere la ei (n.r compania de apă), și mi-au răspuns că se ia după ce transmite ANM, plouă sau nu depinde de ce zice Busu”, a mai spus un clujean.

În fine, un alt vecin susține că a primit notificare să nu ude grădina cu apa provenită de la rețeaua locală.

ADVERTISEMENT

“La curte plătesc apa de ploaie după suprafața şi apoi îmi trimite şi notificare să nu ud gradina. Adică să plătesc după apa ploii, dar cu apa lor să nu ud gradina. Nesimțiți”, a declarat omul.

ADVERTISEMENT