News

La o lună de la dispariţie, o studentă e căutată cu sute de oameni în pădurile de lângă Sibiu. Sunt folosite inclusiv drone

Fată căutată la abia o lună de la disparţiei. Poliţiştii s-au mobilizat la cinci zile după ce i-au găsit obiectele persoanle la marginea pădurii.
02.03.2023 | 13:32
La o luna de la disparitie o studenta e cautata cu sute de oameni in padurile de langa Sibiu Sunt folosite inclusiv drone
Imagine de la căutarea Angelikăi Foto: Turnul Sfatului
ADVERTISEMENT

O studentă la Facultatea de Teologie a Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu este căutată cu cu efective importante de oameni şi echipamente, la abia o lună de la dispariţie. În plus, căutările masive au început la abia cinci zile de când la marginea pădurii au fost găsite ochelarii, portofelul şi o haină a fetei.

Fata e căutată şi cu elicopterul

Tânăra în vârstă de 25 de ani este originară din Braşov şi nu a mai putut fi contactată de către familie încă din 8 februarie. La căutările declanşate joi, în Pădurea Dumbrava de la marginea oraşului Sibiu, sunt folosiţi inclusiv câini de urmă şi drone, iar din aer acţiunea este supravegheată de un elicopter.

ADVERTISEMENT

“Astăzi, 2 martie, începând cu ora 10,00, poliţiştii sibieni au declanşat o amplă acţiune de căutare a unei tinere, Maurer Angelika Claudia, în vârstă de 25 ani, studentă în municipiul Sibiu, a cărei dispariţie a fost semnalată la data de 15 februarie, după ce, din data de 8 februarie, tânăra nu a mai putut fi contactată de către rude şi cei apropiaţi”, a transmis, joi, IPJ Sibiu.

Poliţiştii sibieni au mai precizat că sâmbătă, 25 februarie, în Pădurea Dumbrava, de la marginea municipiului Sibiu, au fost găsite mai multe lucruri care îi aparţin tinerei, motiv pentru care s-a luat decizia extinderii căutărilor în zona împădurită de la marginea oraşului.

ADVERTISEMENT

“La acţiune participă 150 de lucrători din IPJ Sibiu, Centrul Chinologic ‘Aurel Greblea’ Sibiu, DGASPC Sibiu, Directia Ocolului Silvic Sibiu, Salvamont Sibiu, SAJ, precum şi peste 200 de voluntari din Asociaţia 4×4 Rescue, Asociaţia Crucea Roşie şi studenti ULBS”, a mai transmis IPJ Sibiu. La acţiune participă câini de urmă, dar şi drone ale IGAV.

Angelika Maurer a plecat în data de 8 februarie de la căminul studențesc în care locuia și s-a îndreptat spre Pădurea Dumbrava, fiind ultima oară când a fost văzută de prieteni şi colegi şi tot atunci a fost surprinsă de camerele de supraveghere îndreptându-se singură spre pădure.

ADVERTISEMENT

În cadrul acţiunii se face o linie de căutare, civili intercalați cu polițiști, iar cei de la Salvamont și de la Asociația Salvatorilor Montani vor căuta în zonele mai greu accesibile și mai abrupte, a declarat Dan Popescu, șeful Salvamont Sibiu pentru publicaţia locală Turnul Sfatului. Cei care caută în pădure au fost organizați în grupuri de câte trei civili și un polițist.

“Este un areal foarte mare și foarte accidentat terenul pe anumite zone, trebuie periat cât mai mult și probabil la un moment o vom și găsi”, spunea cu o zi înainte, despre acest caz, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu.

ADVERTISEMENT

“În zona respectivă a fost găsit buletinul fetei, dar a fost găsit şi un telefon. Nu luăm în calcul posibilitatea unei răpiri. Luăm în calcul posibilitatea de a nu o mai găsi în viață”, a adăugat Tiberiu Ivancea, şeful poliţiştilor sibieni.

ADVERTISEMENT