News

O refugiată din Ucraina, căutată de Poliția Română. Femeia a dispărut dintr-un centru al Primăriei Brașov și nu s-a mai întors

Polițiștii din Brașov cer ajutorul populației pentru găsirea unei refugiate din Ucraina, în vârstă de 32 de ani, dată dispărută de trei zile
15.01.2023 | 18:51
O refugiata din Ucraina cautata de Politia Romana Femeia a disparut dintrun centru al Primariei Brasov si nu sa mai intors
O refugiata din Ucraina, dată dispărută la Brașov. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov a transmis duminică semnalmentele unei femei în vârstă de 32 de ani, refugiată din Ucraina, care este dată dispărută de trei zile.

O refugiată din Ucraina, căutată de Poliția Română

Femeia în vârstă de 32 de ani era cazată într-un centru administrat de Primăria Braşov, însă de joi seara aceasta nu a mai fost văzută, și nici nu a mai putut fi contactată, telefonul ei fiind închis.

ADVERTISEMENT

„Poliţiştii Poliţiei Municipiului Braşov – Biroul de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi cu privire la faptul că MALETS ANTONINA, în vârstă de 32, cetăţean ucrainian, cazată în Centrul pentru Primire Refugiaţi C.A.T.T.I.A., a plecat voluntar din centru in data de 12.01.2023, in jurul orei 22.00, dar nu a mai revenit până în prezent”, se arată într-un comunicat transmis de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov.

Polițiștii din Brașov au transmis duminică semnalmentele femeii și cer ajutorul populației pentru găsirea acesteia, cei care o văd fiind rugați să sune la numărul de urgență 112 sau la cea mai apropiată unitate de Poliţie.

ADVERTISEMENT

„Semnalmente: înălţime 1,60 m, greutate 50 kg, constituţie astenica, faţă ovală, ochi căprui, par vopsit în nuanţa portocaliu, tunsa până la nivelul umerilor. Nu sunt disponibile informaţii legate de obiectele vestimentare pe care le purta la momentul plecării.

Persoanele care pot furniza informaţii cu privire la femeia dată dispărută sunt rugate să contacteze cea mai apropiată secţie de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112”, se mai arată în comunicatul polițiștilor din Brașov.

ADVERTISEMENT

Peste 100.000 de refugiați ucraineni, rămași în România

Potrivit ultimelor cifre, de la începutul războiului în țara noastră au intrat 3.242.209 de refugiați ucraineni, iar dintre aceștia 107.241 au rămas în țara noastră, 47.851 dintre aceștia fiind copii. Aproape 4.400 de refugiați au cerut azil în România, iar alți 5.007 ucraineni și-au găsit locuri de muncă în țara noastră.

Ministerul Transporturilor a transmis că 720.000 de refugiați au beneficiat de transport gratuit, costurile acestei măsuri depășind 12 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Pentru hrana și cazarea refugiaților din Ucraina, țara noastră a plătit din fonduri publice circa 106 milioane de euro.

ADVERTISEMENT