News

La un pas de nouă tragedie. Scurgeri de gaze descoperite la o stație GPL administrată de primarul din Caracal. Edilul a fost amendat

Alertă la Caracal, acolo unde s-au depistat scurgeri de gaze la o stație GPL administrată de primar. Edilul a fost amendat.
01.09.2023 | 20:22
La un pas de noua tragedie Scurgeri de gaze descoperite la o statie GPL administrata de primarul din Caracal Edilul a fost amendat
Scurgeri de gaze la depozitul GPL al primarului din Caracal. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pericol de explozie în Caracal, acolo unde au fost depistate scurgeri de gaze la o stație GPL administrată chiar de către primarul orașului. În urma acestui eveniment, edilul a fost amendat.

Scurgeri de gaze la depozitul GPL al primarului din Caracal

Încă de luni, 28 august, la două zile după exploziile de la Crevedia, soldate cu trei morți și zeci de răniți, premierul Marcel Ciolacu a ordonat controale la toate stațiile GPL din țară.

ADVERTISEMENT

În aceste cinci zile, inspectorii a 10 instituții au descoperit numeroase nereguli. Vineri, 1 septembrie, s-a dat alarma chiar în Caracal (județul Olt), acolo unde au fost depistate scurgeri de gaze la depozitul GPL al firmei lui Ion Doldurea.

La fel ca în Crevedia, și depozitul din Caracal este amplasat printre casele oamenilor, chiar peste drum de detașamentul de Pompieri din Caracal. Locația prezintă un risc major. Este formată din 4 rezervoare de benzină și motorină (capacitate totală de 150.000 litri) și 8 rezervoare GPL (capacitate totală 200.000 litri), conform Adevarul.

ADVERTISEMENT

Un anunț oficial privind aceste probleme grave a fost făcut de prefectul de Olt, Mario de Mezzo. Oficialul a precizat că neconformitățile au fost remediate pe loc, iar edilul amendat.

”În ședința de lucru cu echipa mixtă de control de azi, am fost informat că în această dimineață a fost întocmit un proces verbal de contravenție pentru neconformități la unul dintre depozitele verificate ieri, în strada Vornicul Ureche, din Caracal. Este vorba despre scăpări de GPL la instalația tehnologică de transvazare din rezervoare în autocisternă, un robinet defect.

ADVERTISEMENT

Neconformitățile au fost remediate pe loc, amenda aplicată fiind în cuantum maxim. Controlul este în derulare, pe măsură ce vom avea informații relevante, le vom face publice”, a spus prefectul De Mezzo.

Amenda primită de primarul din Caracal

În urma problemelor constatate de autorități la stația GPL, edilul din Caracal a fost amendat. Sancțiunea primită a fost de 5.000 de lei. Vorbim de maximul în astfel de cazuri, conform legislației în vigoare.

ADVERTISEMENT

Și fiul primarului din Caracal, cel care deține stația din Crevedia, primise amenzi de zeci de mi de lei. În  septembrie 2020, la un control inopinat, s-a constatat că unitatea sa funcționa fără autorizație la incendiu. S-a aplicat sancțiunea contravențională de 30.000 de lei.

Tot atunci, s-a depistat în amplasament un rezervor neomologat în care se transvaza GPL și s-a mai aplicat o sancțiune de 10.000 de lei. Așadar, un total de 40.000 de lei.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se...
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se aștepta după TRAGEDIE
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia...
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia Vântur: „Mama lui a declarat că Iulia...”