News

Exploziile de la Crevedia. Anchetatorii bănuiesc că în stația GPL s-ar fi produs combustibil artizanal

Apar noi informații cu privire la ancheta autorităților, după dezastrul produs sâmbătă, în localitatea Crevedia, din Dâmbovița.
01.09.2023 | 14:45
Exploziile de la Crevedia Anchetatorii banuiesc ca in statia GPL sar fi produs combustibil artizanal
Exploziile de la Crevedia. Foto Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Exploziile de la Crevedia. Apar noi informații cu privire la ancheta autorităților, după exploziile produse în localitatea Crevedia, din județul Dâmbovița. În ultimele ore, au fost ridicate mai multe probe de la fața locului.

Exploziile de la Crevedia. În stația GPL s-ar fi produs combustibil artizanal

După aproape cinci zile de la dezastru, pericolul exploziei a fost îndepărtat, potrivit autorităților. ”Intervenţia este finalizată, la locul evenimentului rămân pentru supravegherea zonei o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD de la Garda Corneşti”, a transmis, joi, ISU Dâmboviţa.

ADVERTISEMENT

Astfel, anchetatorii au reușit să desfășoare căutări în zona respectivă. Au fost găsite două seifuri, unul aruncat de suflul puternic, iar altul se afla sub dărâmături. De altfel, există bănuieli potrivit cărora în stația GPL s-ar fi produs combustibil artizanal, transmite Digi 24.

Peste 100 de jandarmi au efectuat căutări, joi, pe câmpurile din localitate, pentru a strânge probe în acest caz. Mai exact, au fost făcute cercetări în apropierea staţiei GPL şi până la 400-500 metri în jurul acesteia.

ADVERTISEMENT

„Se caută bucăţi de cisternă, resturi din explozie, orice ar putea avea legătură cu explozia şi poate fi folosit ca probă în dosarul deschis de Parchet”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Ana-Maria Burchi.

Totodată, vor fi desfășurate astfel de căutări și în casele oamenilor. Este vorba de cele opt locuințe distruse și alte 20 afectate, în urma exploziilor care au avut loc, sâmbătă, la stația de GPL din județul Dâmbovița.

ADVERTISEMENT

Premierul a vizitat cei doi pompieri internați într-un spital din Bruxelles

Amintim că în urma tragediei au murit 3 oameni (unul dintre aceștia a făcut infarct atunci când și-a văzut soția arsă aproape complet). Alte 56 de persoane au fost rănite, cele mai multe victime fiind dintre pompierii care interveneau la misiune.

Potrivit Ministrului Sănătății Alexandru Rafila, 21 de pacienți sunt internați în stare medie sau ușoră în spitalele din România. Alți doi sunt în stare gravă, la Floreasca și Bagdasar Arseni. De asemenea, 12 victime au fost transferate la spitale din străinătate.

ADVERTISEMENT

Vineri, premierul Marcel Ciolacu i-a vizitat pe pompierii internați la Bruxelles. „M-am bucurat să văd că starea de sănătate a unuia dintre pompierii noștri, un tânăr de 22 de ani, evoluează bine. A fost detubat și urmează să iasă de la secția ATI. Am vorbit cu el și l-am încurajat să treacă cu bine peste această tragedie.

Așteptăm vești bune și despre starea de sănătate a celui de-al doilea pompier român îngrijit la Spitalul Militar din Bruxelles”, a transmis, vineri, premierul României.

ADVERTISEMENT