Life

Rețetă simplă și delicioasă. Lămâița glazurată este gata în numai 30 de minute

FANATIK îți recomandă un desert simplu, rapid și delicios, care nu are nevoie de prea multă prezentare. Arată spectaculos, are puține ingrediente și este gata în numai 30 de minute.
20.05.2021 | 23:49
Reteta simpla si delicioasa Lamaita glazurata este gata in numai 30 de minute
Lămâiță glazurată, o prăjitură simplă și delicioasă. E gata în 30 de minute. Sursa foto: retetepractice.ro
ADVERTISEMENT

Prăjitura aceasta se numără printre preparatele care sunt la îndemâna oricui și nu are nevoie nici de multe produse. Cel mai probabil ai deja ingredientele pentru acest desert în sertarele de la bucătărie.

Cu o aromă dulce acrișoară, prăjitura lămâița este ideală atunci când nu ai timp de stat în fața cuptorului sau când invitații sunt pe punctul de a bate la ușă.

ADVERTISEMENT

Prăjitură lămâiță glazurată, un desert pe placul tuturor

Ingrediente necesare pentru desert: 

  • 300 grame de făină de calitate superioară
  • 150 grame de zahăr
  • 7 ouă
  • un praf sare
  • un plic de praf de copt
  • 8 linguri mari de iaurt simplu
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • coaja de la două lămâi
  • 3 linguri zeamă de lămâie

Ingrediente necesare pentru glazura desertului: 

  • 150 grame de zahăr pudră
  • 2-4 linguri de zeamă de lămâie
  • coaja de la o lămâie

Pașii de urmat pentru o prăjitură desăvârșită și un gust perfect:

  1. Primul pas înainte de a te apuca de preparatul prăjiturii e să te asiguri că preîncălzești cuptorul
  2. Al doilea pas ar fi să ai o tavă tapetată cu foaie de copt
  3. Ingredientele pentru acest desert se pun într-un vas și se amestecă bine cu ajutorul unui mixer
  4. Compoziția obținută se adaugă în tava de mai devreme și se dă totul la cuptorul încins
  5. Desertul trebuie să stea la cuptor pentru circa 25-30 de minute sau până se rumenește frumos deasupra
  6. Prăjitura se scoate atunci când trece testul cu scobitoarea, aceasta nu trebuie să aibă urme de compoziție
  7. Între timp se pregătește glazura care se realizează din zeama de lămâie și zahărul pudră, care se adaugă treptat și se amestecă mereu
  8. Glazura este gata atunci când este puțin mai lichidă decât mierea, dar complet omogenizată
  9. Prăjitura se scoate din tavă și se glazurează cu crema de mai sus
  10. Se lasă la răcit pentru câteva minute, apoi se servește. Poftă bună!
ADVERTISEMENT