News

Laurențiu, erou pentru zeci de români. A donat 7 litri de sânge și a salvat multe persoane: ”Asta mă motivează”

Pentru zeci de români, Laurențiu, un tânăr din Alba, poate fi numit un erou. În ultimii ani a donat aproape 7 litri de sânge.
14.08.2023 | 08:10
Laurentiu erou pentru zeci de romani A donat 7 litri de sange si a salvat multe persoane Asta ma motiveaza
Laurențiu, un tânăr din Alba a salvat 48 de vieți după ce a donat sânge: ”Asta mă motivează cel mai mult”. Sursa foto: ziarulunirea.ro
ADVERTISEMENT

Fără nicio exagerare, Laurențiu, un tânăr din județul Alba, poate fi catalogat drept un erou pentru zeci de români. În ultimii ani a donat constant sânge și a salvat foarte multe persoane aflate la nevoie.

Laurențiu, un tânăr din Alba a salvat 48 de vieți după ce a donat sânge: ”Asta mă motivează cel mai mult”

De nu mai puțin de 15 ani, Laurențiu, un tânăr din Drașov, județul Alba, este un ”client” fidel al centrelor de donare de sânge. Gestul său de apreciat este echivalent cu salvarea a foarte mulți semeni loviți de necaz.

ADVERTISEMENT

În acest deceniu și jumătate de când face acest demers umanitar, bărbatul a donat aproape 7 litri de sânge. El a salvat astfel 48 de vieți: ”Asta mă motivează cel mai mult”, își descrie Laurențiu activitatea în folosul oamenilor.

Am 16 donări înregistrate în aplicație, dar ele de fapt sunt mult mai multe, în cei 15 ani de când donez. Deci oficial am donat până acum 6.88 litri de sânge și am salvat 48 de vieți (și asta mă motivează cel mai mult)”, a spus Laurențiu, citat de publicația locală Ziarul Unirea.

ADVERTISEMENT

În mediul online, tânărul este lăudat de internauți. Cei mai mulți dintre cetățeni îl felicită și îi doresc sănătate pentru a-și putea continua obiceiul.  ”Felicitări! Dumnezeu să-ti dea sănătate multă și putere să mai poți ajuta”, scrie o femeie, impresionată de gestul lui Laurențiu.

Un bărbat din Iași, posibil model pentru Laurențiu

Cazul tânărului din Alba amintește de Dorel Nedelcu, un bărbat din Iași care s-a evidențiat de asemenea printr-un astfel de gest umanitar remarcabil. De trei decenii, acesta donează constant sânge.

ADVERTISEMENT

Povestea bărbatului din Iași în vârstă de 53 de ani a apărut în spațiul public în 2018. La acea vreme, el adunase peste 130 de donări la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina (CRTS) din Iasi, și de fiecare dată a lăsat acolo câte 450 ml de sânge.

Spunea că dorința de a face bine aproapelui a primit-o de la tatăl său. ”Am început să vin să donez în 1988, după ce am împlinit 18 ani. Impulsul m-a determinat să vin din plăcere. Este a doua plăcere după meserie, eu fiind instalator. Tot ce fac, fac pentru mine și pentru cei din jur, pentru că nu trebuie să ne gândim doar la noi.

ADVERTISEMENT

Poate și noi vom avea nevoie de o pungă de sânge. Dacă ne gândim că putem da bani și ni se transferă niște sânge, e cu totul altceva. În 30 de ani, am donat câteva zeci de kilograme de sânge, nu mai spun și cele pentru afereză, pentru care donez de 12 ani.

Nu toată lumea conștientizează că aceste lucruri vin de la sine. Dacă am făcut asta, nu am devenit o vedetă peste noapte. Dar problema este că și cei din jur ar trebui să ajute. Azi mergem pe picioare și mâine putem cădea la pat, să avem nevoie de sânge”, spunea Dorel Nedelcu, citat de Ziarul de Iași.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Pericolul Mercedes și BMW. Dezvăluiri cutremurătoare despre mașinile germane
Pericolul Mercedes și BMW. Dezvăluiri cutremurătoare despre mașinile germane
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”