Life

„Legenda vie a Transilvaniei” a primit-o o nouă înfățișare. Cum arată acum Castelul Corvinilor

„Legenda vie a Transilvaniei” atrage turiști de pretutindeni, iar recent a fost restaurat. Ce au descoperit istoricii în timpul procesului.
25.07.2023 | 12:06
Legenda vie a Transilvaniei a primito o noua infatisare Cum arata acum Castelul Corvinilor
Castelul Corvinilor a fost restaurat. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Castelul Corvinilor atrage turiști de peste tot, iar recent și-a redeschis porțile, într-o nouă formă. Prin lucrările de restaurare i-a fost redată frumusețea de altădată, ba chiar au fost făcute noi descoperiri pe care administratorii au știut să le pună în valoare.

Castelul Corvinilor și-a deschis porțile pentru turiști

Printre cele mai frumoase castele din România este și Castelul Corvinilor, iar recent autoritățile și-au îndreptat atenția către el și a trecut printr-un proces de restaurare. Astfel, nu doar că i-a fost redată frumusețea de odinioară, însă au fost făcute și descoperiri de care administrația a știut să le pună în valoare.

ADVERTISEMENT

Porțile au fost redeschise pentru turiști, iar aceștia au parte de o experiență inedită și de o bucățică de istorie. Turnul medieval, distrus în urmă cu mai bine de 100 de ani, atunci când a izbucnit un incendiu puternic în „Legenda vie a Transilvaniei”, a fost refăcut în toată splendoarea sa.

„O altă încăpere inedită în Castelul Corvinilor care a apărut prin reamenajarea planşeului distrus după incediul din 1854. Planşeul a fost recreat şi a fost deschisă o uşă realizată în secolul al 17 lea şi zidită din nou în istoria mai recentă a castelului.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cele mai inedite secrete pe care Castelul Corvinilor a ales să ni le dezvăluie este reprezentat de un tablou istoric săpat în piatră”, a povestit Sorin Tincu, directorul de la Castelul Corvinilor, conform observatornews.ro. 

Este vorba despre imaginea a doi cavaleri în turnir. „Un grafiti spectaculos din punctul nostru, al istoricilor, de vedere. În care putem observa faptul că aceşti cavaleri prezintă piese de armament, prezintă armuri, se află faţă în faţă, într-o confruntare directă”, a continuat directorul.

ADVERTISEMENT

Totodată, reabilitările de la Castelul Corvinilor au scos la iveală o frescă veche de mai bine de 500 de ani, tridimensională, ce înfățișează mai multe forme geometrice. Iar lucrările de restaurare vor continua. „În trecut, întreg castelul era decorat cu o frescă cu motive geometrice”, a mai spus Sorin Tincu.

Turiștii sunt încântați de castel

Turiștii sunt încântați de ceea ce văd atunci când ajung la Castelul Corvinilor. Iar „Legenda vie a Transilvaniei” va arată cu atât mai bine cu cât va intra într-un proiect de restaurare în valoare de 6 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

„La castel am venit pentru istorie si mai ales pentru copil, pentru că e a patra sau a cincea oară când vine şi e îndrăgostită de locul ăsta”, a spus un turist. „Sunt aici pentru prima dată şi cred că o să mai revenim”, a spus o altă persoană.

ADVERTISEMENT