Life

Ce castele din România sunt în topul celor mai frumoase din Europa. Sunt considerate destinații de vis

Castele din România au fost incluse în topul celor mai frumoase din Europa. Sunt considerate destinații de vis, de vacanță.
04.11.2022 | 00:01
Ce castele din Romania sunt in topul celor mai frumoase din Europa Sunt considerate destinatii de vis
Două castele din România, în topul celor mai frumoase din Europa. Sursa foto: Edifica
ADVERTISEMENT

România are multe destinații de vacanță fabuloase, fiind vizitate anual de mulțimi de turiști, atât români, cât și străini. Castelele sunt unele dintre obiectivele cele mai admirate, iar două dintre ele au fost incluse în top cele mai frumoase din Europa.

Două castele din România, în top cele mai frumoase din Europa

Conde Nast Traveler a realizat un top al celor mai minunate castele din Europa și care merită să le treci pragul măcar o dată în viață. Printre acestea, se află și două din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor, care este cetatea medievală a Hunedoarei, a fost catalogat de către sursa menționată printre cele mai frumoase de la nivel european.

Castelul Corvinilor este, totodată, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. Datează din secolul al XV-lea și este constituit din ziduri groase impenetrabile, un pod mobil colosal și turnuri dreptunghiulare și circulare. Turnurile ajutau la supravegherea prizonierilor.

ADVERTISEMENT

Castelul Bran

Castelul Bran, situat în Brașov, este al doilea castel inclus de Conde Nast Traveler printre cele mai impozante din Europa. Legenda învăluită în mister a lui Dracula atrage anual sute de mii de turiști, mai ales străini, care sunt fascinați de poveste.

Dincolo de legendă, castelul Bran este fosta reședință a Reginei Maria a României și a fost inspirație pentru romanul lui Bram Stoker, din anul 1897.

ADVERTISEMENT

Castelul Bran se află pe o priveliște desprinsă din basm, deasupra munților și a pădurilor și conține multe elemente de pe timpul când țara noastră era monarhie.

În afară de acest două castele din România, Conde Nast Traveler a mai menționat și altele, din alte țări europene, precum:

ADVERTISEMENT

Castelul Eilean Donan, din Scoția- are un aspect fermecător datorită podului din care este compus și a zidurilor acoperite cu mușchi, dar și a faptului că se află printre lacurile din Highlands. Totodată, a fost inspirație pentru fimul Brave

Castelul Bled, Slovenia-este considerat, la fel, un loc magic, mai ales că se află lângă Lacul Bled.

Castelul Bled este unul dintre cele mai populare locuri din Slovenia. Pentru a-l vizita trebuie să urci pe o potecă din pădure și datează din secolul al XI-lea.

Cetatea Hohenwerfen Austria –este considerat un castel medieval din Austria. Atrage atenția prin faptul că este așezat pe un vârf de munte.

Cetatea Hohenwerfen datează din secolul al XI-lea și este unul dintre cele mai bine păstrate castele din Evul Mediu târziu.

ADVERTISEMENT