Life

Leguma care îngrașă mai mult decât carnea. E consumată foarte des de români

Leguma care aduce kilograme în plus mai mult decât produsele din carne. Este mâncată frecvent de cetățenii din România.
22.11.2023 | 10:35
Leguma care ingrasa mai mult decat carnea E consumata foarte des de romani
Leguma care aduce kilograme în plus mai mult decât produsele din carne. Este mâncată frecvent de cetățenii din România. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Leguma care îngrașă mai mult decât carnea. E consumată foarte des de români, e plină de calorii și nu este indicată deloc în curele de slăbire. Acest lucru a fost demonstrat prin intermediul unui studiu realizat de Școala Medicală Harvard.

Leguma care aduce kilograme în plus mai mult decât produsele din carne. Este mâncată frecvent de cetățenii din România

Leguma care aduce kilograme în plus mai mult decât produsele din carne. Este mâncată frecvent de cetățenii din România sub diferite forme, însă foarte puține persoane cunosc riscurile la care se expun când o consumă.

ADVERTISEMENT

Asociația Americană a Inimii a dezvăluit în urmă cu ceva vreme că cartofii sunt sănătoși pentru organism, însă cele mai recente studii efectuate de Școala Medicală Harvard demonstrează cu totul altceva.

Concret, aceste legume, fie că sunt fierte, coapte sau prăjite pot duce la creștere în greutate mai mult decât o porție de carne roșie sau de o cană de băutură dulce. Mai mult decât atât, au un conținut foarte mare de calorii.

ADVERTISEMENT

La fel de mult îngrașă și mazărea și fasolea, susține nutriționistul Tania Dempsey. Pe de altă parte, cunoscutul doctor dezvăluie că legumele cele mai bune pentru sănătate sunt spanacul, salata verde și broccoli.

„Este important să avem un echilibru între diferitele tipuri de legume în dieta noastră. Legumele cu un conținut mai mare de carbohidrați, cum ar fi cartofii, mazărea sau fasolea, ar trebui consumate cu moderație.

ADVERTISEMENT

Legumele cu un conținut mai scăzut de carbohidrați, cum ar fi broccoli, spanacul sau salată verde, ar trebui să fie o bază a dietei noastre”, a declarat nutriționistul, conform revistei viva.ro.

Cartofii, printre legumele care îngrașă enorm

Cartofii au o valoare nutritivă mare comparativ cu prețul la care sunt cumpărați. Acesta este unul dintre motivele pentru care specialiștii din lumea întreagă recomandă să îi consumăm cu moderație pentru că îngrașă enorm.

ADVERTISEMENT

În unele țări, cum ar fi Asia, aceste legume reprezintă o raritate și așa se explică silueta oamenilor și durata mare de viață. Cartofii conțin amidon și sunt periculoși, mai ales dacă sunt prăjiți sau amestecați cu lapte și unt, adică transformați în piure.

ADVERTISEMENT