Life

Alimentele care nu trebuie consumate mai mult de trei ori pe an. Românii le adoră, iar mulți le mănâncă zilnic fără să știe asta

Alimentele care nu trebuie consumate mai mult de trei ori pe an. Mulți români le adoră, dar acestea nu sunt deloc bune pentru ei.
20.10.2023 | 21:00
Alimentele care nu trebuie consumate mai mult de trei ori pe an Romanii le adora iar multi le mananca zilnic fara sa stie asta
Alimentele care nu trebuie consumate mai mult de trei ori pe an. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Alimentele care nu trebuie consumate mai mult de trei ori pe an. Unii le consumă chiar zilnic, deși ar trebui să fie mâncate de doar câteva ori într-un an!

Alimentele pe care nu ar trebui să le mâncăm decât de câteva ori pe an

Sunt multe alimente pe care ar trebui să le mâncăm de doar trei ori pe an. Puțini știu acest lucru și se bucură de aceste preparate de mai multe ori pe săptămână sau chiar zilnic!

ADVERTISEMENT

Alimentele procesate sunt printre cele mai nocive, de care ar trebui să stăm departe. Acestea sunt pline de aditivi alimentari și nu mai au în niciun caz substanțele hrănitoare inițiale.

Spre exemplu, brânza topită, pizza congelată, carnea la conservă sau chiar și fructele la conservă din comerț sunt unele pe care ar trebui să le mâncăm cât mai rar. Desigur, cel puțin în situația compotului, lucrurile se schimbă dacă el este făcut în casă.

ADVERTISEMENT

Gogoșile sunt unele dintre cele mai nocive alimente, care nu ar trebui consumate prea des. Acestea sunt o combinație de făinoase cu zahăr în exces și cu grăsimi nesănătoase.

O singură gogoașă are 300 de calorii, adică aproape cât o masă întreagă! Desigur, ele și îngrașă din cauza compoziției lor nesănătoase.

ADVERTISEMENT

Ce alte alimente ar trebui să evităm

Cartofii prăjiți sunt și ei pe lista neagră. Să-i consumi de câteva ori pe an poate ți se pare greu, dar cu siguranță poți găsi o cale de mijloc.

Sunt multe persoane care consumă cartofi prăjiți în tigaie zilnic sau de cel puțin două ori pe săptămână, arată studiile. Acestea prezintă un risc dublu de a face boli cardiovasculare.

ADVERTISEMENT

Carnea friptă sau prăjită poate deveni și ea foarte riscantă din cauza temperaturilor ridicate la care este gătită. Carnea poate emana substanța numite hidrocarburi aromatice policiclice, ce favorizează apariția cancerului.

Unul dintre cele mai nocive alimente pe care poți să le consumi este hotdogul. Conform unor studii citate de csid.ro, dacă mâncăm un singur hotdog ne scurtăm viața cu 36 de minute din cauză că este un aliment ultraprocesat!

ADVERTISEMENT