Life

Leguma pe care trebuie să o incluzi în meniu pe perioada iernii. Este o bombă de vitamine și minerale. Medicii o recomandă pentru reducerea tensiunii

Leguma care trebuie să facă parte din meniul tău în perioada iernii. Este plină de vitamine, iar medicii o recomandă pentru reducerea tensiunii.
02.11.2023 | 08:14
Leguma pe care trebuie sa o incluzi in meniu pe perioada iernii Este o bomba de vitamine si minerale Medicii o recomanda pentru reducerea tensiunii
Leguma care îți îmbunătățește starea de sănătate. Sursa foto: Medlife
ADVERTISEMENT

Leguma care îți poate îmbunătăți starea de sănătate. Datorită conținutului bogat de vitamine pe care îl are, organismul va scăpa de bacterii, circulația sângelui va fi mai bună, se reduce tensiunea și se reglează sistemul digestiv.

Leguma bogată în vitamine pe care neapărat să o consumi iarna. Detoxifică foarte bine organismul

Pentru că ajută la reglarea digestiei, această legumă se recomandă în special persoanelor care țin dietă sau care suferă de boli ale ficatului, colonului, de balonare sau care au colesterolul mărit. Se poate consuma în formă crudă, în salate sau sub formă de suc.

ADVERTISEMENT

Ai face bine să incluzi apio sau țelina de pețiol în mesele tale zilnice. Nu strică să îți începi ziua cu această legumă, consumată sub formă de suc, la micul dejun. Vei vedea cum îți va dispărea din greutate sau din afecțiune digestive, deoarece are un puternic efect purificator.

Tulpinile de apio au gust de țelină, fiind cărnoase și crocante și se pot depozita cu ușurință la frigider. Aici rezistă săptămâni bune, dacă știm și cum să păstrăm frigiderul curat și la temperatura potrivită. Savurează apio și într-o salată de mere, de ton, cu pui, asortată cu brânză telemea, ulei de măsline, ceapă sau porumb.

ADVERTISEMENT

Dacă nimerești o tulpină apio mai bătrână, o poți consuma ca supă cremă. Aceasta se va mânca simplă sau cu crutoane sau…se poate turna peste paste. Îți mai sugerăm și o salată alcătuită din tulpină de apio, iaurt și portocală. Deși pare o combinație bizară, gustul va fi unul neașteptat de bun.

Țelina de pețiol este compusă din Calciu, Potasiu, Magneziu, fibre sau vitamina L. Potrivit lidl.ro este perfectă dacă se adaugă și peste creveți trași la tigaie, cu ciuperci. De asemenea, merge foarte bine amestecată și cu o tocană de cartofi sau una de carne de vită.

ADVERTISEMENT

Cine nu poate consuma tulpina de apio

Astmul, artrita sau afecțiuni ale pielii se vor distruge dacă vei obișnui să mănânci țelină de pețiol. Totuși, chiar dacă are o mulțime de proprietăți, leguma nu se recomandă oricui. Persoanele cu sensibilitate la plantele din familia Apiaceae trebuie să evite leguma, dar trebuie să se consulte și cu un medic.

Țelina de apio conține o cantitate mare de apă, iar o porție de 100 de grame are aproape 16 calorii. Drept urmare, nu va fi deloc un rival pentru un regim alimentar de viață mai sănătos. Se mai spune despre țelina de pețiol și că poate combate cancerul, afecțiunile neurodegenerative.

ADVERTISEMENT

Apio este și un ”medicament” util în refacerea metabolismului. Are capacitatea de a controla caloriile de zi cu zi, desigur aici fiind important și sportul. Totodată, controlează și apetitul și induce consumatorului senzația de sațietate.

ADVERTISEMENT
Tags: