Sport

Leicester a promovat în Premier League! Sezon de vis pentru fosta campionă a Angliei

Leicester a obțtinut matematic promovarea în Premier League. Fosta campionă a Angliei a retrogradat anul trecut însă a stat un singur sezon în Championship.
27.04.2024 | 17:49
Leicester a promovat in Premier League Sezon de vis pentru fosta campiona a Angliei
Leicester a câștigat titlul în Championship. Fosta Campionă a Angliei se întoarce în Premier League Foto: Leicester Twitter
ADVERTISEMENT

Leicester și-a  asigurat în mod matematic promovarea în Premier League odată cu victoria cu 5-0 în fața celor de la Southampton. ”Vulpile” au stat un singur sezon în Championship.

Leicester, înapoi în Premier League

Fosta campioană a Angliei a avut un sezon de excepție în Championship. Echipa lui Jamie Vardy a câștigat până acum 30 de meciuri din cele 44 jucate. În prezent, Leicester are 94 de puncte și încearcă să ajungă la borna de 100. Pentru a realiza asta, trebuie să câștige ambele meciuri rămase, cu Preston și Blackburn.

ADVERTISEMENT

După ce a retrogradat sezonul trecut din Premier League, oficialii de la Leicester au reușit să păstreze o parte din jucătorii importanți ai echipei pentru a se întoarce cât de repede în cel mai puternic campionat al lumii. Fotbaliști precum Jamie Vardy, Ndidi, Ricardo Pereira sau Vestergaard au ales să evolueze în Championship și au jucat un rol important la promovarea echipei.

Golgheterul ”vulpilor” a fost chiar veteranul Jamie Vardy. Atacantul, ajuns deja la 37 de ani, a înscris 16 goluri, fiind unul dintre cei mai buni marcatori din Championship. Dewsburry-Hall, un alt jucător care a evoluat la Leicester în Premier League în sezoanele trecute, a înscris 12 goluri și a oferit 14 pase decisive.

ADVERTISEMENT

Antrenorul echipei a fost gazda petrecerii de după câștigarea titlului

Jucătorii celor de la Leicester au sărbătorit promovarea în Premier League chiar acasă la antrenorul echipei, Enzo Maresca. Fotbaliștii campioanei din Premier League au apărut într-o fotografie alături de antrenor și fiul acestuia, fericiți după victoria cu 5-0 în fața lui Southampton.

Fanii celor de la Leicester speră că sezonul petrecut în Championship să reprezinte un plus pentru echipă. După câștigarea titlului în 2016, echipa a avut clasări din ce în ce mai slabe, culminând cu retrogradarea de anul trecut.

ADVERTISEMENT

Leicester, una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalul englez

Leicester este echipa care a produs cea mai mare surpriză din istoria Premier League. ”Vulpile” au terminat pe primul loc în sezonul 2015-2016, la al doilea sezon după promovare. Leicester a făcut atunci un sezon de excepție, depășind orice așteptare. Atunci pe bancă era Claudio Ranieri, iar în echipa de start erau jucători precum: N’Golo Kanté, Riyad Mahrez, Kasper Schmeichel dar și Jamie Vardy.

Deși șansele că miracolul să se repete sunt mici, Leicester speră să facă o figură frumoasă în următorul sezon. Cel mai probabil conducerea clubului vă încerca să întărească echipa în perioada de transferuri pentru a nu rișca o nouă retrogradare în Championship.

ADVERTISEMENT

Alături de Leicester, cel mai probabil vă promova automat Leeds United. Aceștia sunt pe locul secund în Championship și au nevoie de un singur punct în următoarele 2 etape pentru a merge direct în Premier League. Pe locurile de baraj se situează: Ipswich, Southampton, West Brom și Norwich, însă și Hull are o șansă bună. Cele 4 echipe care termină pe locurile 3-6 vor juca la baraj și doar una vă obține calificarea în Premier League.

ADVERTISEMENT
Tags: