Sport

Leo Messi, în tricoul lui Maradona de la World Cup 1994. Care este singurul meci în care l-a purtat Argentina

Leo Messi a fost protagonistul unei ședințe foto înainte de partidele Argentinei cu Brazilia și Uruguay. A îmbrăcat un echipament retro, folosit de Argentina la World Cup 1994.
14.11.2023 | 10:52
Leo Messi in tricoul lui Maradona de la World Cup 1994 Care este singurul meci in care la purtat Argentina
Leo Messi ar urma să schimbe echipamentul clasic "albiceleste" cu unul retro. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Argentina va înfrunta în preliminariile pentru World Cup 2026 pe Uruguay pe 17 noiembrie și pe Brazilia pe 22 noiembrie. “Pumele” au început pregătirea celor două partide de mare interes cu o șendință foto. Iar protagonist a fost Leo Messi.

Leo Messi, îmbrăcat în echipamentul folosit de Argentina la primul meci de la World Cup 1994. A fost ultimul gol al lui Maradona la Mondial

Leo Messi a îmbrăcat echipamentul folosit de Argentina la World Cup 1994. De altfel, ca un omagiu adus lui Diego Maradona, “pumele” au un design identic la al treilea rând de echipament în actualele preliminarii. Turneul final din SUA a fost ultimul pentru legendarul Maradona.

ADVERTISEMENT
Leo Messi în echipamentul Argentinei la World Cup 1994. Sursă foto: Tyc Sports
Leo Messi în echipamentul Argentinei la World Cup 1994. Sursă foto: Tyc Sports

Echipamentul pe care l-a îmbrăcat Messi la ședința foto a fost folosit de Argentina la meciul de debut de la World Cup 1994, contra Greciei. A fost o prestație impresionantă a “pumelor”, care se impuneau cu un categoric 4-0.

Leo Messi echipament Argentina.
Leo Messi echipament Argentina.

În acea partidă contra Greciei, Gabriel Omar Batistuta reușea să marcheze un hat-trick. Iar golul de 3-0 era semnat de Diego Armando Maradona care, la 33 de ani, juca ultimul său turneu final. Avea, de altfel, să fie și ultimul gol al lui Maradona la Cupa Mondială.

ADVERTISEMENT

Argentina a schimbat echipamentul după partida cu Grecia și a rămas și fără noroc. A părăsit competiția după înfrângeri cu Bulgaria și România

Ulterior, de la al doilea meci din grupă, contra Nigeriei, Argentina a revenit la clasicul echipament “albiceleste”. Iar prestațiile au început să fie dezamăgitoare la competiția din Statele Unite.

Cu Maradona titular, Argentina a întors scorul în fața Nigeriei prin dubla lui Caniggia și s-a impus cu 2-1. Ulterior, chiar înainte de meciul cu Bulgaria, ultimul din grupă, Maradona avea să fie suspendat după ce fusese testat pozitiv la efedrină în partida contra Nigeriei.

ADVERTISEMENT

A fost un adevărat șoc pentru naționala Argentinei, care avea să piardă ultimul meci din grupă, contra Bulgariei, 0-2, apoi să fie eliminată de România în optimile de finală, în celebrul meci de la Pasadena, 3-2 pentru “tricolori”.

Argentina, pe primul loc în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2026. Leo Messi joacă ultimele două partide din 2023 pentru el

Argentina și-a început perfect drumul pentru apărarea trofeului cucerit în 2022 și este pe primul loc în preliminariile din America de Sud. “Pumele” au câștigat toate cele 4 jocuri disputate și ocupă primul loc cu 12 puncte și golaveraj 7-0.

ADVERTISEMENT

Leo Messi va juca ultimele partide pentru el în 2023. După duelurile cu Uruguay și Brazilia, jucătorul lui Inter Miami intră în vacanță, deoarece formația din Florida nu s-a calificat pentru faza play-off din MLS.

ADVERTISEMENT