Sport

Leo Messi, “dublă” înainte de al optulea Balon de Aur. Nou record după Peru – Argentina 0-2

Leo Messi a revenit ca titular după accidentare și a reușit o dublă în partida cu Peru, disputată la Lima, 2-0 pentru Argentina. Messi ar fi fost deja anunțat că va lua sigur al optulea Balon de Aur.
18.10.2023 | 13:54
Leo Messi dubla inainte de al optulea Balon de Aur Nou record dupa Peru  Argentina 02
Lionel Messi a ajuns la trei goluri în preliminariile pentru Campionatul Mondial 2026. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

După o perioadă în care a jucat foarte puțin, din cauza unor probleme musculare, Leo Messi a revenit ca titular pentru Argentina. A jucat 90 de minute și a marcat de două ori în prima repriză. Prima reușită a fost sclipitoare. A mai avut un gol în partea a doua, anulat pentru un ofsaid milimetric.

Leo Messi ar urma să primească al optulea Balon de Aur pe 30 octombrie. A sărbătorit vestea cu o “dublă” în Peru și un nou record

Prestația de excepție a lui Messi vine la doar câteva ore după informația că Messi ar fi fost deja anunțat de FIFA că va câștiga al optulea Balon de Aur. Gala pentru decernarea prestigiosului trofeu va avea loc pe 30 octombrie.

ADVERTISEMENT

Alessandro Dossetti, apropiat al lui Messi, a fost cel care a făcut marele anunț. Iar publicațiile din toată lumea au publicat informația. Până atunci, argentinianul ar mai avea programată o singură partidă, în MLS, contra lui Charlotte.

După cele două goluri marcate la Lima, Leo Messi ajunge la 31 de reușite în preliminariile pentru Cupa Mondială, zona America de Sud, în întreaga carieră. Este un nou record. L-a depășit pe bunul său prieten Luis Suarez, care are 29 pentru Uruguay.

ADVERTISEMENT

Argentina are maximum de puncte în preliminariile din America de Sud. Messi aseamănă “pumele” cu marea echipă a Barcelonei

Argentina are maximum de puncte după patru partide jucate, 12, cu cinci mai multe decât următoarele clasate, Brazilia, Uruguay și Venezuela. În noiembrie, la următoarea perioadă de meciuri internaționale, Argentina va juca acasă cu Uruguay și în deplasare cu Brazilia. Messi a vorbit în termeni elogiativi despre naționala “pumelor” și și-a explicat programul pentru următoarea perioadă.

“Echipa aceasta e din ce în ce mai bună. Barcelona în care am jucat a fost cea mai bună din istorie, nu? Dar această echipă se apropie foarte mult de aceea. Am câștigat Copa America și Campionatul Mondial și asta spune multe. Avem jucători grozavi.

ADVERTISEMENT

Nu contează împotriva cui jucăm, avem un joc foarte clar, cu care ne identificăm. Sper să continuăm pe aceeași linie. Mă voi antrena și voi juca ultimul meci cu Inter Miami și voi fi gata de duelurile cu Uruguay și Brazilia. Apoi, mă voi bucura de o vacanță lungă în Argentina.

Messi va petrece luna decembrie în Argentina, alături de familie și revine apoi în SUA în ianuarie

E prima oară în carieră când voi avea un decembrie liniștit, în care voi putea petrece sărbătorile la mine în țară, alături de familie. Apoi, din ianuarie, mă voi întoarce în SUA și vom relua antrenamentele”, a mai spus Messi.

ADVERTISEMENT

Inter Miami nu a prins un loc în play-off în MLS, după seria de rezultate slabe înregistrate în absența lui Messi. Astfel că pentru starul argentinian urmează o perioadă de aproape 5 luni fără meci oficial la echipa de club.

ADVERTISEMENT
Tags:
2,52 este cota oferită de NETBET pentru pronosticul „1 solist” la meciul Inter Miami - Charlotte