ADVERTISEMENT
News

Liberalii l-au identificat pe cel care a făcut poza cu premierul Orban fumând la Guvern

Autor: Adrian Ilie | 30.05.2020 | 17:06
Liberalii l-au identificat pe cel care a făcut poza cu premierul Orban fumând la Guvern
Deputatul PNL Ben Oni Ardelean/ Foto: Facebook

Autorul fotografiei făcute în biroul premierului Ludovic Orban la aniversarea acestuia este deputatul Ben Oni Ardelean. Potrivit unor surse liberale citate de Libertatea, deputatul era printre invitații la petrecere, iar fotografia este făcută din partea încăperii în care se afla Ardelean.

ADVERTISEMENT

Liberalii care nu apar în poza de la Palatul Victoria

În fotografia publicată prima dată de către Cristian Vasilcoiu, se află, alături de Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Transporturilor Lucian Bode, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Economiei Virgil Popescu.

Însă aceștia nu erau singurii liberali care se aflau atunci în încăpere. Pe lângă fotograful de ocazie Ben Oni Ardelean, mai erau prezenți șeful Cancelariei Guvernului Ionel Dancă și ministrul Agriculturii Adrian Oros.

De altfel, tot într-o declarație pentru  Libertatea, premierul Orban a confirmat că mai erau ”trei colegi” în birou, luni, când a fost făcută fotografia. Tot atunci, Orban a negat că fotografia ar fi fost făcută de Ionel Dancă, indicând ca posibili autori pe un membru al personalului care a făcut servirea.

ADVERTISEMENT

Ben Oni Ardelean este de profesie pastor baptist, el fiind totodată conferențiar la Facultatea de Teologie Baptistă a Universității București.

Deputatul PNL de Timiș a făcut paerte din grupul liberalilor ardeleni neoprotestanți care s-au pronunțat în favoarea referendumului pentru familia tradițională din octombrie 2018.

Premierul a recunoscut autenticitatea fotografiei

Premierul și-a sărbătorit ziua de naștere, alături de colegii care i-au făcut o surpriză, după terminarea programului.

ADVERTISEMENT

„Este o poză de ziua mea, după ora 15 că eram cu mai mulţi colegi de-ai mei, mi-au făcut o surpriză şi au venit să-mi ureze la mulţi ani. După ce au venit i-am servit, vedeţi că sunt farfurii pe masă. I-am servit cu o gustare, cu un pahar de bere, de whiskey. Faptul că nu purtam mască se datora în primul rând faptului că eram după ce mâncasem şi îi servisem pe colegi, cum e firesc”, a declarat premierul pentru Mediafax.

Ludovic Orban și-a recunoscut vina pentru că a fumat în sediul Guvernului și s-a arătat dispus să plătească amenda.

ADVERTISEMENT

„Sunt fumător. Mi se întâmplă să fumez. Era o ocazie de ziua mea, la care am avut nişte invitaţi şi la care am permis să se fumeze. Recunosc. Asta este. Dacă e nevoie plătesc amenda, nu mă dau în lături. Greşeala e umană. Ni se întâmplă multor”, a mai spus Ludovic Orban.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!