News

Liderul AUR, despre o posibilă candidatură la prezidențiale. Ce anunţ a făcut George Simion

Liderul AUR, George Simion, a mărturisit că nu știe momentan dacă va candida în 2024 la alegerile parlamentare, deși casele de pariuri îi dau șanse mari să câștige.
29.09.2023 | 09:18
Liderul AUR despre o posibila candidatura la prezidentiale Ce anunt a facut George Simion
Liderul AUR, despre o posibilă candidatură la prezidențiale. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Invitat la Marius Tucă într-o ediție transmisă de Gândul, George Simion a mărturisit că este chemat din ce în ce mai puțin la televiziuni după ce partidul AUR a crescut în sondaje. Simion nu s-a ferit să declare că partidul AUR are deja candidat pentru alegerile locale din București, însă a lăsat în aer chestiunea prezidențialelor.

Liderul AUR, despre o posibilă candidatură la prezidențiale

”Vă dați seama ce an va fi pentru George Simion: se va naște copilul, are patru rânduri de alegeri”, a remarcat jurnalistul Marius Tucă. ”Îmi aduc aminte de o perioadă când doar Marius Tucă și Ion Cristoiu mă chemau ca invitat. Suntem cam tot pe acolo. De trei luni, de când suntem pe primul loc în unele sondaje de opinie, televiziunile inventează diferite chestii la adresa AUR și nu ne cheamă.

ADVERTISEMENT

CNA amendează programele care îndrăznesc să ne cheme, de exemplu, să prezentăm programul de guvernare. CNA este o instituție care funcționează foarte anapoda”, a mai spus George Simion. Cât despre alegerile prezidențiale din 2024, George Simion a anunțat că nu știe dacă va candida, pentru că totul depinde de rezultatele de la ”europarlamentare”.

”După alegerile europarlamentare, în funcție de rezultate, în funcție de candidați”, a fost mesajul sec al lui George Simion, cel cotat cu șansa a treia de casele de pariuri la alegerile parlamentare, în fața lui Marcel Ciolacu. De remarcat că în 2024 în țara noastră vor avea loc alegeri europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

ADVERTISEMENT

Cert e că faimoasele case de pariuri, care rareori greșesc, au alcătuit deja o listă cu posibilii candidați la prezidențiale și, desigur, toți au primit o cotă. Interesant, pe listă au fost introduși diverși politicieni sau oameni cunoscuți care cu siguranță nu vor candida în 2024.

Așadar, Mircea Geoană e favoritul cert să câștige alegerile, cu o cotă de 2.50, fiind urmat de Nicolae Ciucă cu 5.00 George Simion este pe locul trei cu cota 6.00, fiind urmat de Marcel ciolacu cu 7.00. Cătălin Drulă (10.00), Laura Codruța Kovesi (11.00), Sebastian Burduja (13.00), Emil Boc (17.00), Sorin Grindeanu (18.00) și Alexandru Rafila (20.00) ar mai fi variantele de luat în considerare.

ADVERTISEMENT

Au fost introduse pe listă inclusiv personaje care nu ar avea niciun motiv să candideze, cum ar fi Liviu Dragnea (500.00), Dan Diaconescu (2000.00) sau Gabriela Firea (100.00). Interesant, liderul SOS Diana Șoșoacă avea cota 500, dar acum a scăzut la 50, pe valul de simpatie pe care senatorul îl controlează momentan în favoarea sa.

Și mai interesant, favoritul caselor de pariuri, Mircea Geoană, nu a anunțat niciodată că ar dori să candideze la alegerile prezidențiale din 2024. Cu toate acestea, politicianul român de la șefia NATO are deseori un discurs de viitor președinte, lucru remarcat și de analiștii politici din țara noastră.

ADVERTISEMENT

”Până în momentul în care voi lua o decizie finală, cred că n-are rost să comentăm mai mult decât este nevoie. Am spus-o și o repet și o spun la modul cel mai onest, am o obligație de a sluji această alianță care mi-a oferit o poziție atât de importantă, cu tot ce pot și cu tot ce știu și asta fac, și evident că pe măsură ce mandatul meu la NATO începe, e tot prelungit, e adevărat”, declara Geoană la Sibiu în luna iulie a acestui an.

ADVERTISEMENT