News

Mircea Geoană, reacție după ce au fost găsite bucăți de dronă în România: „Posibil să se mai întâmple şi în viitor”

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a vorbit despre situația de la granița României cu Ucraina. Ce transmite acesta
14.09.2023 | 16:29
Mircea Geoana reactie dupa ce au fost gasite bucati de drona in Romania Posibil sa se mai intample si in viitor
Mircea Geoană, reacție după ce au fost găsite bucăți de dronă în România. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a avut o primă reacție după ce au fost găsite noi bucăți de dronă în România. Prezent în Chișinău pentru a participa la o întrevedere cu premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, Geoană a dat declarații cu privire la situația care are loc la granița dintre România și Ucraina.

Mircea Geoană, despre situația de la granița României cu Ucraina

Secretarul general adjunct al NATO a dat asigurări că descoperirea fragmentelor de dronă sunt incluse în seria incidentelor. El susține că nu există informații care ar indica un posibil atac deliberat al Rusiei asupra vreunui stat al NATO.

ADVERTISEMENT

„Mesajul meu este acelaşi, şi de la Chişinău, şi de la Bucureşti, şi de la Bruxelles, şi de la Washington. Aveţi încredere că NATO ne facem datoria şi, dacă mai pot apărea astfel de situaţii, ele sunt incidente, nu accidente.

Nu vedem niciun fel de intenţii din partea Rusiei să declanşeze ceva împotriva NATO, iar descurajarea pe care noi o arătăm prin această forţă colectivă este cea mai bună apărare. Nu avem în faţa noastră un atac deliberat împotriva unui stat aliat, în cazul de faţă România”, a transmis Mircea Geoana, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

„Nu avem în faţa noastră un atac deliberat din partea Federaţiei Ruse”

Însă, secretarul general adjunct al NATO a afirmat că astfel de incidente este posibil să mai aibă loc și în viitor. Totodată, alianța ia măsuri în ceea ce privește protejarea și întărirea teritoriului.

„Este foarte important să facem această linie de demarcaţie. Incidente, accidente se pot întâmpla, s-au mai întâmplat, posibil să se mai întâmple şi în viitor.

ADVERTISEMENT

Dar nu avem în faţa noastră un atac deliberat din partea Federaţiei Ruse împotriva unui teritoriu de stat aliat”, a adăugat acesta, joi, 14 septembrie, jurnaliștilor trimiși la Chișinău.

De altfel, Mircea Geoană a informat că statul român este în contact permanent cu aliații NATO. Toate statele membre au fost informate, ieri, cu privire la situația din România. De asemenea, președintele Klaus Iohannis a discutat cu secretarul general.

ADVERTISEMENT

Mircea Geoană a precizat că loviturile Moscovei asupra Ucrainei, care nu contenesc de când a izbucnit războiul, sunt de condamnat. Secretarul general adjunct al NATO a făcut apel pentru încetarea acestora, notează sursa citată.

ADVERTISEMENT