Sport

Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, se implică în cazul Simonei Halep: ”O lovitură cruntă”

Simona Halep a primit o sancțiune drastică în cazul de dopaj, iar Mircea Geoană consideră că sportiva nu trebuie lăsată singură într-un astfel de moment dificil.
13.09.2023 | 16:45
Mircea Geoana Secretarul General Adjunct al NATO se implica in cazul Simonei Halep O lovitura crunta
Simona Halep a primit o sancțiune drastică în cazul de dopaj, iar Mircea Geoană consideră că sportiva nu trebuie lăsată singură într-un astfel de moment dificil. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După luni bune de așteptări, Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a hotărât o pedeapsă de 4 ani în cazul de dopaj al fostului lider WTA. Sportiva mai poate contesta decizia doar la TAS.

Mircea Geoană, mesaj de susținere pentru Simona Halep

Decizia extrem de controversată a fost pusă sub semnul întrebării și de Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, care nu înțelege care au fost motivele în baza cărora Simona Halep a fost suspendată.

ADVERTISEMENT

”Ca mulți alți români, am sperat un an de zile că această decizie va fi favorabilă, iar tărăgănarea în adoptarea acesteia a fost nejustificată și nedreaptă. Simona trebuie să folosească toate instanțele și instrumentele de recurs pentru a-și dovedi nevinovăția.

Astăzi, trebuie să fim alături de Simona, așa cum am fost și la Roland Garros și Wimbledon, când această mare campioană a făcut cinste României. Această lovitură cruntă, născută dintr-o greșeală și încă insuficient motivată, este o povară pe care nu avem dreptul de a o lăsa să o ducă singură.

ADVERTISEMENT

Simona, îți mulțumim pentru felul în care ai reprezentat România și, cel mai important, pentru miile de fete românce pe care le-ai inspirat să meargă către sport, să meargă către tenis! Capul sus, Simona!”, a scris Geoană, pe contul de Facebook.

TAS, ultima salvare a Simonei Halep

Cristina Jura a dezvăluit pentru FANATIK că Simona Halep mai are o singură cale de a atac decizia. Ea are la dispoziție 21 de zile pentru a face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

ADVERTISEMENT

Decizia anunțată de ITIA nu este definitivă, iar Halep va face recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Dacă suspendarea de patru ani va fi menținută, sportiva născută la Constanța ar urma să revină pe teren pe 6 octombrie 2026.

Firicel Tomai, fostul antrenor al sportivei, a vorbit pentru FANATIK de acest caz și este de părere că singura șansă ca Halep să revină pe teren este ca în urma recursului, TAS să reducă suspendarea la un singur an.

ADVERTISEMENT

Profesorul Jean-Claude Alvarez, directorul laboratorului de Toxicologie de la Spitalul Universitar din Garches, cel care a analizat o parte din probele de la dosar, nu este de acord cu decizia și crede că WADA ș ITIA au greșit când au luptat împotriva sportivei din România.

ADVERTISEMENT