News

Lidl a câștigat războiul cu un alt mare lanț de supermarketuri. Decizia justiției

Compania Lidl a avut câștig de cauză într-un război în justiție început contra unui alt mare lanț de supermarketuri din Europa.
20.04.2023 | 10:22
Lidl a castigat razboiul cu un alt mare lant de supermarketuri Decizia justitiei
Lidl a câștigat războiul cu lanțul de supermarketuri Tesco. Motivul disputei. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În urmă cu câțiva ani, un adevărat război comercial a început între Lidl și un alt mare lanț de supermarketuri. Compania fondată în Germania, cu peste 13.000 de supermarketuri deschise în 30 de state europene și în SUA, a avut câștig de cauză.

Lidl a câștigat războiul cu lanțul de supermarketuri Tesco. Motivul disputei

În anul 2020, Lidl a dat în judecată compania Tesco, cea care deține brandul cu cele mai mari supermarketuri din Marea Britanie. Motivul disputei: logo-ul Clubcard al Tesco, unul considerat mult prea asemănător cu al Lidl.

ADVERTISEMENT

Cei de la Lidl au considerat că Tesco a încălcat drepturile sale de autor. Grupul britanic a folosit un pătrat albastru cu un cerc galben centrat pentru a-și promova programul Clubcard.

Lidl și-a acuzat concurența că a încercat ”să profite în mod nedrept” de ”reputația de mare valoare” pe care o are. Compania germană a mai susținut că Tesco i-a copiat în mod deliberat marca. Totul pentru a înșela clienții, făcându-i să creadă că prețurile sale sunt comparabile.

ADVERTISEMENT

La mijlocul acestei săptămâni, Înalta Curte de Justiție din Londra a decis în favoarea Lidl. În continuare, va fi emis un ordin judecătoresc. Celui mai mare supermarket din Marea Britanie i se va impune să înceteze să mai folosească logo-ul Clubcard.

”Am cerut Tesco să-și schimbe logo-ul Clubcard. Ei au refuzat. Asta a făcut necesară intentarea acestui proces. Suntem mulțumiți că instanța a fost de acord cu noi și că acum va ordona Tesco să nu mai folosească logo-ul Clubcard”, spun reprezentanții Lidl, citați de BBC.

ADVERTISEMENT

Tesco se apără și spune că nu a încălcat nicio regulă: ”Vom face recurs”

Reprezentanții Tesco au declarat că intenționează să facă apel împotriva deciziei. ”Nu are niciun impact asupra schemei noastre de prețuri Clubcard, pe care o vom continua exact în același mod”, a spus purtătorul de cuvânt al companiei din Marea Britanie.

Tesco a anunțat că aproape 21 de milioane de gospodării engleze folosesc schema Clubcard, cu 11,7 milioane de utilizatori ai aplicației Clubcard. Opt din zece dintre vânzările companiei implică un Clubcard.

ADVERTISEMENT

Instanța urmează să decidă dacă Tesco va putea continua să folosească sigla în timp ce va depune apel. Sursa citată anunță că Tesco va cere instanței permisiunea de a continua să-și folosească sigla în timp ce procesul de apel este în desfășurare.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților