News

O nouă linie de autobuz pentru bucureșteni. Nicușor Dan anunță că devine funcțională de luni. Care este traseul acesteia

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că de săptămâna viitoare o nouă linie de autobuze va fi funcțională în cartierele Ghencea și Drumul Taberei.
24.12.2021 | 12:12
O noua linie de autobuz pentru bucuresteni Nicusor Dan anunta ca devine functionala de luni Care este traseul acesteia
O nouă linie de autobuz va funcționa în București/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Începând de luni, bucureștenii vor putea utiliza linia de autobuz 322 va funcționa în cartierele Ghencea și Drumul Taberei.

Aceasta va avea traseul Cartier Rezidențial DIMRI – Prelungirea Ghencea – Str. Râul Doamnei – Drumul Taberei ramura de sud – Str. Brașov – Parcul Drumul Taberei.

ADVERTISEMENT

Această linie are conexiune atât cu metroul din Drumul Taberei (la stația Râul Doamnei), cât și cu alte mijloace de transport în comun – tramvaiul 41, troleibuzele 69, 90 și 93, autobuzele 105, 122, 138, 168, 221 și 368”, a scris primarul Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook.

Măsuri de îmbunătățire a calității serviciilor STB

Înființarea liniei de autobuz face parte dintr-o serie recentă de măsuri ale municipalității destinate creșterii calității transportului în comun din București.

ADVERTISEMENT

Tot în această lună, Societatea de Transport București (STB) a început procedurile de achiziție pentru serviciul de plată cu cardul bancar de tip contactless direct la aparatele de validare din toate mijloacele de transport în comun din Capitală.

În momentul de față, acest serviciu este disponibil doar pe autobuzele Mercedes Hibrid și Otokar.

ADVERTISEMENT

Noul sistem permite plata călătoriei cu orice card bancar contactless, chiar dacă pasagerii nu dețin un card de transport sau călătorii valabile.

Plata tarifului de călătorie se poate face direct cu telefonul mobil tip smartphone sau cu ceasul tip smartwatch, atât timp cât acestea au înrolat un card bancar.

ADVERTISEMENT

Totodată, această modalitate de plată va reduce costurile societăţii printr-o gestionare eficientă a centrelor de vânzare din reţeaua STB SA“, a declarat Adrian Criţ, directorul general al STB SA.

De asemenea, din luna noiembrie transportul public din București și Ilfov este prezentat pe Google Maps. Până acum, o călătorie cu transportul în comun putea fi planificată pe Google Maps, dar numai cu orarul stabilit al curselor, nu în timp real.

Oricine intră pe Google Maps și vrea să vadă cum ajunge dintr-un loc în altul folosind transportul public va primi informațiile dorite integrate în această aplicație. Pot fi găsite variantele de transport public pentru toată regiunea București – Ilfov, incluzând aici transportul STB, STV, cel spre Chitila și Buftea, dar și programul metroului și al trenurilor de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni“, anunța primarul Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT
Tags: