Sport

Lionel Messi a revoluționat fotbalul în SUA! Cifrele uriașe vorbesc de la sine

Lionel Messi a schimbat definitiv fotbalul în Statele Unite ale Americii. Cifrele au luat-o razna în Major Soccer League după venirea sa la Inter Miami
31.08.2023 | 12:20
Lionel Messi a revolutionat fotbalul in SUA Cifrele uriase vorbesc de la sine
Lionel Messi a adus sute de milioane de dolari în fotbalul din SUA. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a scos-o din mocirlă pe Inter Miami, iar americanii nu își mai imaginează fotbalul fără campionul mondial și vor să oprească sezonul în absența atacantului convocat la naționala Argentinei.

„Fenomenul Lionel Messi” ia amploare în Statele Unite ale Americii. Sume istorice în MLS

Lionel Messi i-a înnebunit pe americani, iar încasările și cifrele produse de starul lui Inter Miami au depășit și cele mai optimiste așteptări. Clubul din Florida a ajuns la încasări din bilete în valoare de 265 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Apple TV, platforma care televizează meciurile echipei lui David Beckham are 300.000 de noi abonați, care au generat venituri de aproximativ 30 de milioane de euro, anunță Diario Sport. Practic, numărul abonaților s-a dublat în doar câteva săptămâni.

Și cifrele amețitoare nu se opresc aici! Înainte de venirea lui Lionel Messi la Miami, Inter abia strângea un milion de urmăritori pe pagina de Instagram. Cum stau lucrurile la două luni de la venirea lui Messi? Americanii au depășit deja 15 milioane de fani!

ADVERTISEMENT

Lionel Messi i-a înnebunit pe americani. Biletele la meciuri s-au scumpit cu 1000%! Nu se mai găsesc tricouri cu starul argentinian

Inter Miami nu reușește să mai facă față nici măcar cererilor de tricouri cu Lionel Messi! Orice suporter care își dorește un tricou oficial de joc cu starul naționalei Argentinei are de așteptat cel puțin până în luna octombrie!

Prețurile biletelor au luat-o și ele razna. Pe „piața neagră”, sezonul trecut un bilet la meciurile lui Inter Miami se vindea cu 150 de dolari. Odată cu venirea lui Messi sumele au explodat și au ajuns la aproximativ 900 de dolari.

ADVERTISEMENT

Același lucru se întâmplă și la meciurile din deplasare ale lui Inter Miami, unde adversarii profită de capitalul de imagine al lui Messi și de dorința americanilor de a-l vedea pe viu. Astfel, la New York un bilet la meciul cu Inter Miami a costat 90 de dolari. Sezonul acesta? 1.700 de dolari!

La Los Angeles, lucrurile sunt și mai dramatice. Prețul celui mai ieftin tichet în sezonul trecut la partida cu Inter Miami a fost 140 de dolari, iar acum costă nu mai puțin de 2.400 de dolari! O creștere de aproape 1000%!

ADVERTISEMENT

Argentinianul a transformat peste noapte echipa lui David Beckham. Primul trofeu la Inter Miami

Și pe teren, impactul lui Lionel Messi se vede cu ochiul liber. La sosirea atacantului în vârstă de 36 de ani, Inter Miami era pe ultimul loc în Major Soccer League. Ce a urmat? 11 goluri și trei pase decisive în 11 meciuri, iar clubul din Florida are victorii pe linie șia câștigat deja primul trofeu: Leagues Cup.

Tata Martino a dezvăluit că Inter Miami vrea să modifice regulamentul și campionatul să fie amânat în perioada acțiunilor echipelor naționale. Lionel Messi va rata meciuri importante în MLS, fiind plecat la naționala Argentinei: „Am înțeles că deja se analizează această idee și că, probabil, se va pune și în aplicare de anul viitor.

Este complicat să nu construiești echipa în jurul lui Lionel. Până acum a mers bine, iar jucătorii au înțeles ideea și cum putem exploata prezența lui fără să încetăm să fim o echipă”.

  • 265 de milioane de dolari a încasat Inter Miami din biletele la meciuri după venirea lui Messi

  • Cotă NETBET pentru Inter Miami: 1,58 este cota pentru „1 solist” la meciul  Inter Miami – Nashville

ADVERTISEMENT