Sport

Lionel Messi, Neymar şi Kylian Mbappe, show în Maccabi Haifa – PSG 1-3! Al doilea meci al sezonului în care marchează tripleta stelară

Lionel Messi, Neymar şi Kylian Mbappe au fost protagoniştii partidei Maccabi Haifa - PSG 1-3. A fost al doilea meci al sezonului în care tripleta marchează.
15.09.2022 | 00:55
Lionel Messi Neymar si Kylian Mbappe show in Maccabi Haifa  PSG 13 Al doilea meci al sezonului in care marcheaza tripleta stelara
Tripleta Messi-Neymar-Mbappe, decisivă în Maccabi Haifa - PSG 1-3 (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT

PSG a obţinut a doua victorie din tot atâtea meciuri în Grupa H din Champions League, după 3-1 cu Maccabi Haifa. La partida din Israel, tripleta Messi-Neymar-Mbappe a apărut pe lista marcatorilor, pentru a doua oară în actualul sezon.

Lionel Messi, Neymar şi Kylian Mbappe au decis meciul Maccabi Haifa – PSG 1-3

PSG nu a început prea bine meciul cu Maccabi Haifa, iar campioana Israelului a deschis scorul, în minutul 24, prin Tjaronn Chery. Parizenii s-au repliat imediat, iar Lionel Messi a egalat cu 8 minute înainte de pauză, cu un şut din interiorul, după o pasă primită de la Kylian Mbappe. Cu această ocazie, argentinianul a doborât trei recorduri în Champions League.

ADVERTISEMENT

După pauză, rolurile de la primul s-au inversat. Lionel Messi i-a pasat lui Kylian Mbappe, iar atacantul francez l-a învins pe portarul lui Maccabi Haifa. Fotbalistul de 23 de ani a ajuns la 10 goluri marcate în 8 meciuri jucate, în actualul sezon.

Cu două minute înainte de finalul meciului, Neymar a închis tabela, cu un şut din interiorul careului. Brazilianul este în mare formă în startul sezonului, cu 12 goluri în 11 meciuri, la care se mai adaugă alte 7 pase decisive.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi, cea mai mare notă din Maccabi Haifa – PSG 1-3

Lionel Messi a fost considerat omul meciului Maccabi Haifa – PSG 1-3, iar pe platforma FotMob a primit nota 9,0. Argentinianul a atins mingea de 78 de ori şi a oferit 49 de pase precise, printre care s-a numărat şi assist-ul de la golul lui Kylian Mbappe.

A doua cea mai mare notă, 8.5, a fost primită de Kylian Mbappe, care s-a evidenţiat prin cele 6 driblinguri din timpul meciului, capitol la care a fost cel mai bun de pe teren. De asemenea, francezul a câştigat 9 dueluri contra campioanei Israelului.

ADVERTISEMENT

Neymar a primit 8,0 şi a fost singurul component al tripletei care a părăsit terenul înainte de final, după ce a fost înlocuit, în minutul 90+1, cu Carlos Soler. Brazilianul a pierdut 10 dueluri în meciul din Israel, capitol unde i-a depăşit pe toţi jucătorii de pe teren.

Lille – PSG 1-7, primul meci al sezonului în care tripleta a punctat

În etapa a 3-a din Ligue 1, PSG a demolat-o pe Lille, scor 7-1, iar Lionel Messi, Neymar şi Kylian Mbappe s-au numărat printre marcatori. Atacantul francez a reuşit atunci un hat-trick, brazilianul a punctat cu o dublă, în timp ce argentinianul a înscris un singur gol, la fel ca Hakimi.

ADVERTISEMENT

Neymar este golgeterul echipei, cu 12 goluri marcate în 11 meciuri. Pe locul 2, la PSG, se află Kylian Mbappe, cu 10 goluri în 8 meciuri. Lionel Messi are 6 goluri în 11 meciuri, dar stă foarte bine la capitolul pase decisive, cu 9 assist-uri.

ADVERTISEMENT