Fotbal intern

LIVE BLOG Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 6-a. Program, rezultate, clasament, informaţii de ultimă oră. Reacții de la Astra-Viitorul 1-1. Alexa îl laudă pe Tamaș: „Evoluție foarte bună”

LIVE BLOG Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 6a Program rezultate clasament informatii de ultima ora Reactii de la AstraViitorul 11 Alexa il lauda pe Tamas Evolutie foarte buna

Etapa a 6-a din Casa Pariurilor Liga 1 se întinde pe perioada a patru zile, 16-19 august. Vineri, 16 august, sunt programate două partide, sâmbătă una singură, duminică alte două şi etapa se va încheia luni, cu ultimele două jocuri.  Dinamo este acum pe ultimul loc al clasamentului (VEZI IERARHIA AICI)! Sâmbătă, campioana CFR a remizat la Sepsi (1-1).  FCSB a pierdut pe teren propriu cu Iașul, 1-2, a patra înfrângere consecutivă în campionat!

UPDATE, 19 august, ora 23.20. Gică Hagi (antrenor Viitorul) “Noi nu suntem mulțumiți. Fiecare echipă a vrut să câștige, dar am făcut puțin. În ultimii 30 de metri am făcut foarte puțin. Am avut momente bune, dar îmi pare rău. Sunt dezamăgit pentru că mă așteptam la victorie. O să analizăm și o să vedem. Eu sunt antrenor și am luat decizii. Astra are un lot bun, cu jucători tehnici și cu experiență. Mergem pe drumul nostru. Ne doream să câștigăm, dar din păcate s-a terminat 1-1. Dacă mă surprinde înseamnă că nu-s antrenor. Eram pregătiți pentru strategia lui Dan Petrescu. Jucătorii când nu joacă bine încearcă să caute scuze. Eu cred că a lipsit calitatea în ultimii 30 de metri. Eric o să lipsească cât vreau eu. E accidentat, dar o să apară când vreau eu. Să dea domnul ca să fim în play-off. Eu nu văd diferență mare între echipe.” Gică Hagi a vorbit și despre meciul pe care CFR Clu îl va juca cu Slavia Praga, marți, ora 22.00. “Slavia este o echipă puternică, dar  a pierdut doi fundași centrali buni. Este o echipă care investește și are experiență în cupele europene. Dan Petrescu e un antrenor bun, competitiv și cu experiență. Lui îi place să fie antrenor și o face bine. Scoate ce are mai bun din jucători. Echipa care joacă în Champions League e foarte bună. E incredibil să dai patru goluri în deplasare. CFR e un exemplu pentru mine”.


UPDATE, 19 august, ora 23.10. Dan Alexa (antrenor Astra Giurgiu): “Un joc bun al nostru. Am făcut pressing și am jucat foarte mult tactic. Viitorul este o echipă care caută să joace, a avut ocazii mari, dar vreau să felicit jucătorii pentru că au avut o atitudine foarte bună. Ne-a lipsit atacantul și a trebuit să imporvizez. Budescu este jucătorul nostru. Este un jucător excepțional și îl așteptăm. Am început cu Florentin Matei pentru că a arătat foarte bine la Mediaș, iar Gheorghe a intrat bine. Tamaș a avut o evoluție foarte bună. Apreciez jucătorul care nu este fricos. Eu cred că am arătat că suntem o echipă care crește.”


UPDATE, 19 august, ora 23.05. Florentin Matei (Astra Giurgiu): “Puteam câștiga acest meci dacă eram mai atenți. Încă suntem la început, dar o să fie din ce în ce mai bine. Avem jucători de valoare și o să facem o echipă bună aici. Orice jucător de valoare de binevenit. Sperăm să facem performanță și să prindem primele locuri. O să facem o echipă de top aici. Este foarte important că e Tamaș aici. Ne ajută mult, are experiență și este un jucător de bază la noi”.


UPDATE, 19 august, ora 22.55. Meciul dintre Astra Giurgiu și FC Viitorul s-a terminat la egalitate, scor 1-1 (Gheorghe 39/ Tamaș 38 autogol). Formația lui Gică Hagi se află pe locul 3 în clasamentul din Casa Pariurilor Liga 1, iar Astra e pe 8, cu 8 puncte.

Clasamentul din Casa Pariurilor Liga 1 după etapa a 6-a

UPDATE, 19 august, ora 20.50. Gică Hagi (antrenor Viitorul Constanța) – “Sunt 3 puncte în joc și sperăm să facem un joc bun și să le luăm. La noi lipsesc Eric și Ghiță. Au ceva probleme medicale, dar de asta avem un lot numeros. O să fie un meci frumos. Jucăm la victorie, dar o să vedem. O să încercăm să luăm cele trei puncte”.


UPDATE, 19 august, ora 20.45. Dan Alexa (antrenor Astra Giurgiu) – “E cea mai importantă pierdere. Este un jucător exponențial. Din păcate s-a accidentat, dar mă bucur că va reveni în două săptămâni. Gabi Tamaș este un jucător cu foarte multă experiență, un lider și își pune amprenta în vestiar. Am mari așteptări de la el pentru că este un jucător valoros. Viitorul este una dintre cele mai importante echipe din fotbalul românesc.”


UPDATE, 19 august, ora 20.40. Gică Popescu a vorbit înaintea meciului Astra Giurgiu – Viitorul: “Avem obiectivul de a urca în fruntea clasamentului la fiecare meci. Nu o să fie ușor pentru că întâlnim o echipă cu jucători de calitate, cu experiență. Venim după două meciuri în care nu am reușit să câștigăm deși am jucat foarte bine. Sperăm să nu mai avem parte de greșeli de arbitraj și brigada de azi să fie mai inspirată. Nu avem probleme de lot. Gică alege un prim unsprezece pentru acest meci, dar la noi nu există un 11 fix. Ghiță a suferit o mică accidentare, dar atât”.


UPDATE, 19 august, ora 20:10. Edi Iordănescu, antrenor Gaz: “Este o victorie de necontestat, a fost foarte limpede echipa care a controlat jocul, care a avut posesia, asta s-a văzut şi la final. Am avut o repriză bună, adversarul nu ne-a creat probleme, am reuşit să marcăm şi golul doi şi am reuşit să ne desprindem. Am răspuns bine la organizarea defensivă şi la căldură. Trebuie să felicit echipa, 6 victorii fără înfrângere, sunt foarte mulţumit. Este bine că adunăm puncte şi că vom avea timp să omogenizăm echipa. L-am convins pe Cardoso că avem un proiect serios, a venit cu inima deschisă, este un profesionist desăvârşit. A adus un aport consistent la această victorie”


UPDATE, 19 august, ora 20:01. Sergiu Buş, Gaz Metan: “Am făcut ce ne-am propus, aveam mare nevoie de cele 3 puncte, am ajuns pe locul 3, este destul de bine. Mă bucur că am înscris şi că am câştigat. La 3-0 e bine să ratezi, mai urât era să fie 0-0 sau 1-1. Este foarte bine că a revenit domnul Edi, ne ajută prezenţa lui. FCSB este un nume mare, cel mai mare din România, noi vom încerca să câştigăm, să facem un meci bun”.


UPDATE, 19 august, ora 19:58. Dumitru Cardoso, Gaz Metan: “Am venit să îmi relansez cariera, au trecut doi ani foarte grei, iar oamenii nu-şi amintesc dacă nu joci, aşa că am venit aici la Mediaş. Edi Iordănescu este un antrenor foarte bun.Va fi altfel cu FCSB, este un meci mai dificil, vom vedea ce va fi în acea partidă. Vom încerca să dăm totul”


UPDATE, 19 august, ora 19.55. Gaz Metan Mediaș s-a impus pe terenul celor de la FC Voluntari, scor 3-0 (Nicolao Dumitru 28, Mihai Velisar 43, Sergiu Buș 53), în etapa a 6-a din Casa Pariurilor Liga 1. Astfel, echipa antrenată de Edward Iordănescu se află pe locul 3 în clasament cu 12 puncte, dar poate fi depășită de FC Viitorul dacă constănțenii o înving pe Astra Giurgiu. De partea cealaltă, FC Voluntari e pe 10, cu 5 puncte.


UPDATE, 18 august, ora 23.42. Andrei Cristea, atacantul celor de la Poli Iași: ”Noi ne pregătim foarte bine, suntem organizați, ne dorim foarte mult să fim acolo sus. Mă bucur că ne-a ieșit. Știam că în a doua repriză vor ceda, sunt o echipă cu foarte multe probleme. Nu cred că FCSB și Dinamo vor rămâne atât de jos în clasament. Cred că ei se concentrează mai mult pe Europa League acum” 


UPDATE, 18 august, ora 23.15. FCSB a pierdut acasă cu Poli Iași, scor 1-2, goluri marcate de Frăsinescu (40) și de Loshaj (73) pentru moldoveni, respectiv Tănase (52, penalty)


UPDATE, 18 august, ora 20.20 / Antrenorul Botoşaniului, Marius Croitoru, a vorbit despre faptul că Hervin Ongenda s-a dat accidentat înainte de acest meci! “A venit şi mi-a spus că îl doare abdomenul. Impresarii îl învaţă de rău pe Hervin. El mai are un an de contract şi noi şi aici va rămâne. Poate să rămână la prima echipă, sau la echipa a doua! Nu e bine ce face”, a spus Croitoru.


UPDATE,  18 august, ora 20:10/ Antrenorul Craiovei, Corneliu Papură a analizat meciul de la Botoșani. Tehnicianul consideră că elevii săi au făcut un meci bun, având în vedere că Botoșani a deschis scorul atât de devreme. În plus, Papură a acuzat oboseală fotbaliștilor după meciul jucat joi la Atena cu AEK. A vorbit şi despre neincluderea în lot a lui Carlos Fortes, atacantul portughez care i-a enervat pe olteni după ratările cu AEK Atena şi care a fost scos din lot pentru Botoşani. E posibilă despărţirea de Fortes în momentul în care Elvir Koljic va reveni, aşa cum FANATIK a anunţat.  “Am început de la 0-1, dar am arătat că nu ne-am pierdut echilibrul mental și am reușit să egalăm, a fost un meci frumos, am reușit să luăm un punct aici, o premieră. Am jucat acum trei zile un meci fantastic și asta și-a pus amprenta pe noi. Jucătorii au fost obosiți, e bine că am reușit să echilibrăm partida, un lucru normal. Am decis în acest meci să nu fie Fortes în primii 18, sunt 25 de jucători, fiecare are șansa sa, eu cred în toți jucătorii. Nu e cazul să vorbim despre despărțirea lui Fortes, nu se pune problema, dar este posibil orice. Fiecare jucător trebuie să înțeleagă că trebuie să lupte pentru un loc în echipă. Eu cred că am făcut meciuri bune la Atena, aici la Botoșani am reușit un rezultat pozitiv, meciul viitor sper să câștigăm. Nu îmi simt postul amenințat, eu vin și fac tot ce trebuie pentru a pregăti meciul bine“.


UPDATE, 18 august, ora 20:05/ Nicușor Bancu a vorbit despre rezultatul de la Botoșani. Internaționalul român acuză oboseală acumulată în acest început de sezon, când oltenii au evoluat din trei în trei zile: “Am dominat a doua repriză. Suntem opt jucători care au jucat toate meciurile, cam 10 meciuri într-o lună. Aşa că suntem bucuroşi că nu am pierdut. Nu făcusem nici egal la Botoşani în statistică. Ne pare rău de ce s-a întâmplat la Atena, puteam să câştigăm 5 sau 6 la 1. Cei de la AEK ne-au felicitat la final şi ne-au spus că meritam să mergem mai departe”.


UPDATE, 18 august, ora 20:00/ FC Botoșani a terminat la egalitate, 1-1, meciul cu Universitatea Craiova. Cătălin Golofca a deschis scorul după doar 28 de secunde, iar Nicușor Bancu a reușit egalarea în minutul 29. Marcatorul golului gazdelor a declarat la finalul meciului că un punct este pozitiv pentru echipa sa, care a rămas neînvinsă în Casa Pariurilor Liga 1: “Da, am început bine nu știu ce s-a întâmplat apoi, e bun și un punct la cum s-a jucat. Se putea mult mai mult, puteam chiar să pierdem astăzi”. 🙂 


UPDATE, 18 august, ora 17:45 / Cel mai bun jucător din acest start de sezon al echipei FC Botoșani, Hervin Ongenda, nu este nici pe banca de rezerve la meciul cu Universitatea Craiova. Francezul de 24 de ani s-a dat lovit și își forțează transferul la Chievo Verona. ”Ongenda a venit acum două zile și mi-a spus că-l doare ceva. Nu este cu mintea şi cu sufletul la noi. Din păcate, l-au bulversat un pic impresarii lui. Crede că toată lumea se pricepe, numai noi suntem cei care nu. Este treaba lui, pentru mine este un subiect închis”, a declarat antrenorul Marius Croitoru.


UPDATE, 17 august, ora 23:56 / Deși suspendat, tehnicianul lui Sepsi, Csaba Laszlo, a venit la interviuri la finalul meciului cu CFR Cluj. ”Un rezultat corect, pentru că CFR este echipa campioană şi aţi văzut cum a jucat cu Celtic. Am fost puţin supărat pentru că am vrut să joc puţin diferit, dar nu e uşor dacă nu eşti acolo aproape de ceea ce se întâmplă. Am văzut că băieţilor le-a fost puţin frică de CFR, ceea ce n-a fost tocmai bine. Punctul este bun pentru noi şi mergem mai departe. Nu suntem Manchester United, Manchester City sau Barcelona, să avem aşa de mulţi bani să luăm jucători. Îmi era ciudă, am fost foarte surprins pentru că am vorbit cu foarte mulţi jucători şi nu au vrut să vină în România. Stadionul e plin, fotbalul e bun în România şi trebuie să facem mai multă publicitate pentru fotbalul românesc şi asta au făcut şi Cluj şi Steaua. Scuze, FCSB. Am vorbit şi cu domnul Dan Petrescu 30 de minute la telefon înaintea jocului cu Celtic, i-am spus şi eu ce trebuie să facă. Numai că acum nu a dat trei puncte, a luat de acolo trei puncte”, a afirmat Laszlo.


UPDATE, 17 august, ora 23:06 / Mijlocașul Ovidiu Hoban l-a contrazis pe Dan Petrescu și consideră că meciul cu Sepsi nu trebuia amânat. ”Un punct în deplasare e bun, deși meritam să câștigăm. Sepsi are o echipă bine organizată, incomodă. Merită să fie neînvinși pentru că au o echipă foarte bună. Toți suntem de vină la golul primit, nu numai Vâtcă. Nu ne-am gândit la meciul cu Slavia, e important și campionatul. Meciul nu trebuia amânat, avem un lot bun și numeros. Meciul cu Slavia va fi foarte greu, dar sper să fim la înălțime”, a spus Hoban.

Cosmin Vâtcă (portar CFR Cluj, vinovat de primirea golului): ”Un punct e bun pentru noi, deoarece am întâlnit o echipă bună. Am jucat mai bine, ei au avut puține ocazii de gol. Nu am apucat să vorbim cu Dan Petrescu, dar cred că este un rezultat bun. Oboseală e tot timpul la acest nivel. Ne așteaptă un meci greu, dar e bine să joci din 3 în 3 zile pentru că asta înseamnă că ești la un anumit nivel. Fiecare dublă din Champions League a fost foarte grea, dar a fi o minune să eliminăm Slavia Praga”.

Alexandru Păun (mijlocaș CFR Cluj): ”Mă bucur că am reușit să înscriu din nou, dar din păcate nu am câștigat. Cred însă că rezultatul este echitabil. Mă bucur că îmi iese pe teren ceea ce îmi propun. Sunt pregătit să joc și în Champions League”.

Bela Fejer (portar Sepsi): ”CFR e o echipă bună, jucători cu experință, de națională. Le urez baftă să ajungă în grupele Champions League. Noi ne-am dorit victoria, dar e bun și acest punct, mai ales că nu câștigasem niciun punct cu ei”.

Florin Ștefan (fundaș Sepsi): ”Rezultat bun, deși speram la o victorie. Credeam că ne va fi mai ușor pentru că veneau după meci de Champions League, dar au fost foarte motivați. Nu trebuie să fie o bucurie că am câștigat primul punct cu CFR, bucurie era dacă luam toate cele 3 puncte”.


UPDATE, 17 august, ora 21:09 / Antrenorul Dan Petrescu a regretat că partida cu Sepsi nu a fost amânată. ”Chiar dacă la aeroport am zis să nu se amâne niciun meci, cred că partida asta de sâmbătă ar fi fost mult mai bine pentru noi să nu se joace. Nici nu mi-am desfăcut bagajul că iar îl fac și iar plec. Sigur e o stare de oboseală la toți jucătorii și va fi foarte greu să reușim acum un rezultat foarte bun cu o echipă ca Sepsi, acasă, care abia te așteaptă”, a declarat tehnicianul ardelenilor.


UPDATE, 16 august, ora 21.54. “Le-am pus în vestiar anumite momente cu bucuriile pe care le-am realizat în Liga 2, cu momentele noastre cele mai bune. Le-am spus că vreau să retrăim şi anul ăsta astfel de lucruri. Aşa i-am motivat”,  Viorel Moldovan, antrenor Chindia.


UPDATE, 16 august, ora 20.00. Andrei Sin s-a accidentat în debutul partidei cu Chindia Târgovişte. Fundaşul stânga al celor de la Dinamo a resimţit înţepătură în pulpa piciorului stâng şi a fost nevoit să iasă de pe teren. Oficialii roş-albilor se tem de o ruptură musculară, ceea ce îl va ţine pe jucător departe de teren în jur de două luni! La Dinamo, pe lista accidentaţilor se mai regăsesc Filip Mrzljak şi Ioan Filip, iar Dan Nistor tocmai ce încearcă să revină după o problemă musculară care l-a făcut să nu debuteze încă în acest debut de sezon în Casa Pariurilor Liga 1.


UPDATE, 16 august, ora 19:24 / Dusan Uhrin va debuta pe banca tehnică a lui Dinamo în meciul contra Chindiei Târgovişte, iar înaintea partidei de la Ploieşti a făcut câteva scurte declaraţii. “Sper că va fi bine la finalul meciului. Sunt concentrat pe joc, nu m-am gândit la nimic înainte acest meci. Sper să-l pot folosi pe Dan Nistor azi”, a spus Dusan Uhrin.

Dusan Uhrin, la primul meci pe banca lui Dinamo
Dusan Uhrin, la primul meci pe banca lui Dinamo

UPDATE, 16 august, ora 19:13 / Antrenorul echipei Academica Clinceni, Ilie Poenaru, și-a criticat vehement jucătorii după înfrângerea suferită în ultimele secunde în meciul cu Hermannstadt. ”Nu știu ce să mai zic. Jucătorii mei nu știu să se poziționeze la fazele fixe, nu sunt responsabili. Le-am făcut cucuie în cap la antrenamente, lucrăm mai mult fazele fixe, dar degeaba. A ieșit Răuță pentru că nu mai putea, dar e vorba de ceilalți, de atitudine, de reacție. Să luăm gol în ultimele secunde…sunt lucruri grele. Vor plăti pentru ce s-a întâmplat astăzi. Problema e că noi jucăm doar după ce luăm gol și jucătorii își dau seama că nu mai au nimic de pierdut”, a spus tehnicianul nou promovatei.

Costel Enache (Hermannstadt): ”Azi mă bucură cele trei puncte, dar nu sunt foarte mulțumit de joc. Doar începutul a fost bun, iar apoi am lăsat concentrarea deoparte și am jucat fără nerv. Lucrul ăsta ne-a costat, dar până la urmă e bine că am câștigat. Am avut șansă și dacă vom continua așa nu vom mai câștiga multe puncte”.

Răzvan Patriche (Academica Clinceni): ”Chivulete i-a băgat la noi în careu. Păcat. Nu înțeleg ce decizii a luat. Prestăm un joc frumos, dar din păcate la ultima pasă avem încă probleme. Vor veni și rezultatele bune”.

Alexandru Mățel (Hermannstadt): ”Îmi doresc să-mi ajut echipa și sunt fericit că am câștigat cele 3 puncte. Simt că jocul meu crește de la meci la meci. Jucăm mult mai combinativ, dar victoria de astăzi a venit foarte greu”.


LIVE BLOG Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 6-a

Vineri joacă noile promovate. Academica Clinceni, care a obţinut în runda trecută primul succes din istoria sa la nivel de primă divizie, merge la Sibiu, unde trupa lui Costel Enache este flănândă după puncte. Se anunţă un meci de uzură, între două echipe cu acută nevoie de puncte, în care se va lupta probabil pentru fiecare metru pătrat de teren. Seara, la Ploieşti, unde îşi joacă meciurile de acasă Chindia târgoviştenii vor întâlni pe Dinamo, care tocmai l-a instalat ca antrenor pe cehul Duşan Uhrin. Chindia, cu un singur punct, e lanterna roşie, singura echipă fără victorie până acum.

Sâmbătă va evolua performera acestei săptămâni, campioana ultimelor două ediţii, CFR Cluj. Echipa lui Dan Petrescu, omul specializat să lase de fiecare dată când vine la Glasgow câte patru goluri amintire celor două puteri locale, ca să nu se supere una pe alta, va juca la Sfântu Gheorghe, acolo de unde s-a întors mereu cu punctele în tolbă, dar Sepsi este şi ea neînvinsă, doar raportul cifrelor e inversat. Clujenii au patru victorii şi un egal, covăsnenii un succes şi patru remize.

LIVE BLOG Casa Pariurilor Liga 1 etapa 6. Chindia lui Viorel Moldovan întâlneşte pe Dinamo, echipă care l-a vrut în urmă cu o săptămână

Papură riscă demiterea la Botoşani

Duminică au loc două partide extrem de interesante. La Botoşani echipa locală, care este o revelaţie a sezonului, primeşte o Craiova disperată şi cu un antrenor, Corneliu Papură, care dacă a pierdut poate să îşi ia bilet de tren separat, pentru că nu va mai fi pe bancă şi runda viitoare. La Piteşti, unde joacă FCSB jocurile de acasă, va fi un duel inedit, între trecutul şi prezentul clubului bucureştean: Vergil Andronache versus Mihai Teja, care în Copou face minuni, echipă neînvinsă şi pe podium. Meciul va fi mai greu pentru FCSB decât cel din Cehia, cu Mlada Boleslav şi absenţele încă numeroase din lot pot ajuta şi ele la încă un pas greşit pentru roş-albaştri. Însă nu este exclus ca din nou FCSB să bage mulţi juniori, pentru că obiectivul e accesul în grupele Europa League în play-0ff-ul cu Vitoria Guimaraes.

LIVE BLOG Casa Pariurilor Liga 1 etapa 6. Ma Mediaş Carlos Fortes rupea plasele porţilor adverse, la Craiova doar ratează incredibil

Etapa se încheie luni, cu partidele Voluntari – Gaz Metan Mediaş şi Astra Giurgiu – Viitorul. Două jocuri foarte echilibrate. Primul promite şi puţine goluri. Voluntari a spart gheaţa în campionat, dar a bătut un FCSB Under 21, deci succesul nu  foarte relevant. Mediaş e neînvinsă, chiar dacă Edi Iordănescu a stat mai mult prin investigaţii medicale. Astra – Viitorul promite însă goluri, foarte probabil în ambele porţi, dar la nivel de bancă tehnică Gică Hagi îi este net superior lui Dan Alexa.

Programul etapei a 6-a din Casa Pariurilor Liga 1

Vineri, 16 august

ora 18:00 Hermanstadt – Academica Clinceni

ora 21:00 Chindia Târgovişte – Dinamo

Sâmbătă, 17 august

ora 21:00 Sepsi Sfântu Gheorghe – CFR Cluj

Duminică, 18 august

ora 18:00 Botoşani – Craiova

ora 21:00 FCSB – Poliutehnica Iaşi

Luni, 19 august

ora 18:00 Voluntari – Gaz Metan Mediaş

ora 21:00 Astra Giurgiu – Viitorul Constanţa