Fotbal international

Live Blog La Liga, etapa a 35-a. Betis Sevilla câștigă pe final duelul cu Granada și urcă pe loc de Europa League

11.05.2021 | 00:05
Live Blog La Liga etapa a 35a Betis Sevilla castiga pe final duelul cu Granada si urca pe loc de Europa League
ADVERTISEMENT

Maratonul La Liga se apropie de linia de sosire a acestui sezon. În acest sfârşit de săptămână se joacă  meciurile etapei a 35-a, începând de vineri, 7 mai şi oprindu-se luni, 10 mai. Dincolo de orice alte partide, întâlnirile Barcelona – Atletico Madrid şi Real Madrid – Sevilla domină totul, nu numai prin faptul că se întâlnesc între ele primele patru clasate ci şi pentru că toate au, mai mult sau mai puţin, şanse la titlu.

Programul etapei a 35-a din La Liga

Luni, 10 mai

  • Betis Sevilla – Granada 2-1 (Iglesias 39, 87 / Machis 66)

Duminică, 9 mai

  • Real Madrid – Sevilla 2-2 (Asensio 68, Kroos 90+4 / Fernando 22, Rakitic 78) – VEZI VIDEO

Min. 90+4: GOOL REAL MADRID! Șutul lui Kroos din afara careului este deviat de Hazard și intră în plasă.

ADVERTISEMENT

Min. 78: GOOL SEVILLA! Fază incredibilă, care ar putea fi decisivă în stabilirea campioanei. Real Madrid pleacă pe un contraatac, Benzema scapă singur cu Bono, îl driblează și este faultat. Toată lumea aștepta penalty pentru Real, însă VAR-ul analizează faza premergătoare, pe un atac al Sevilliei, și se dictează penalty pentru oaspeți pentru un henț și un fault comis de Militao în propriul careu. Execută Rakitic și înscrie.

Min. 68: GOOL REAL MADRID! Gol superb marcat de Asensio, care reia din prima, fără preluare, o pasă excelentă primită de la Kroos.

ADVERTISEMENT

Min. 22: GOOL SEVILLA! Fernando îl culcă din fentă pe Casemiro și înscrie din interiorul careului.

Min. 12: Benzema înscrie superb cu capul, dar reușita este anulată după intervenția VAR.

  • Villarreal – Celta Vigo 2-4 (Maxi Gomez 25, Moreno 87 / Mina 19, 34 pen., Mendez 45+3 pen., Solari 57)
  • Getafe – Eibar 0-1 (Recio 89)
  • Valencia – Valladolid 3-0 (M. Gomez 45+1, 48, Correia 89)
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 8 mai

  • Athletic Bilbao – Osasuna 2-2 (Morcillo 1, Sancet 62 / Brasanac 12, Budimir 88)
  • Cadiz – Huesca 2-1 (Mauro 43, Lozano 45+2 / Mir 45+1)
  • Barcelona – Atletico Madrid 0-0 – VEZI VIDEO

  • Alaves – Levante 2-2 (Pons 30, Joselu 88 / Morales 36, 42)

Vineri, 7 mai

  • Real Sociedad – Elche 2-0 (Elustondo 72, Oyarzabal 90+2)

 

Espanyol Barcelona a promovat în La Liga după numai un an

UPDATE 9 mai, ora 10:18 / Espanyol Barcelona a terminat la egalitate, 0-0, meciul din deplasare cu Zaragoza din cadrul etapei a 38-a a Segundei Division și a promovat matematic în prima ligă cu 4 etape înainte de finalul campionatului. Antrenați de Vicente Moreno (46 de ani), catalanii revin în La Liga după numai un sezon petrecut în eșalonul secund.

ADVERTISEMENT

Singura necunoscută este locul pe care va termina Espanyol campionatul, pe 1 sau 2, în fața sau după Mallorca, dar ambele poziții aduc promovarea directă.


Sergio Ramos s-a accidentat din nou și va lipsi o lună

UPDATE 8 mai, ora 13:26 / Veste proastă pentru Zinedine Zidane în perspectiva ultimelor etape din La Liga, în care Real Madrid se află în luptă pentru cucerirea unui nou titlu de campioană: Sergio Ramos s-a accidentat din nou și va lipsi de pe gazon aproximativ o lună.

„După testele efectuate jucătorului nostru Sergio Ramos de către serviciile medicale ale lui Real Madrid, acesta a fost diagnosticat cu tendinoză a mușchiului semimembranos al piciorului stâng”, a anunțat Real Madrid printr-un comunicat de presă.


ȘTIRE INIȚIALĂ 7 Mai, ora 20:36

Barcelona – Atletico, derby-ul ce poate decide titlul

La acest moment lider este Atletico Madrid, cu 76 de puncte. Pe locurile 2 şi 3 se află Real Madrid şi Barcelona, câte 74 iar Sevilla încheie grupul echipelor care vor evolua sezonul viitor în grupele Champions League, cu 70 de puncte. Andaluzii au întrerupt seria fantastică etapa precedentă, pierzând acasă, în minutul 90, cu Athletic Bilbao.

Este momentul adevărului pentru Atletico Madrid. Un eşec pe Nou Camp ar duce la pierderea poziţiei de lider, care ar fi preluată de catalani. Echipa lui Diego Simeone este obligată să scoată cel puţin un egal, pentru a rămâne în frunte. Un egal ar veni mănuşă pentru Real Madrid, cu condiţia de a învinge acasă un adversar foarte dificil, cum este Sevilla.

Ultima victorie pentru Atletico Madrid pe Nou Camp e din 2006

Atletico Madrid nu are o tradiţie prea bună în întâlnirile jucate la Barcelona. Pentru a găsi ultima victorie a plăpumarilor pe Nou Camp trebuie să ne întoarcem până în anul 2006, când alb-roşii au dat lovitura cu scorul de 3-1. Fernando Torres reuşea o dublă.

Barcelona putea fi deja lider la momentul în care a avut de jucat acasă o restanţă cu Granada. Toată lumea aştepta un sac de goluri în poarta oaspeţilor şi deschiderea rapidă a scorului de către Messi a întărit această supoziţie. Ce a urmat a fost horror pentru catalani, care au primit două goluri şi au pierdut cu 2-1!

Probleme în atac pentru catalani

Atletico Madrid este clar că nu mai este acea formaţie sigură pe ea, care etape bune a dominat întrecerea, având un avans şi de şapte puncte. Trupa lui Diego Simeone a pierdut multe puncte care ar fi trebuit să intre în conturile lor şi aşa s-a ajuns acum la această diferenţă foarte mică.

Problema pentru antrenorul Ronald Koeman este faptul că în atac se poate baza doar pe Messi şi Griezmann, pentru că alt francez, Dembele, s-a rupit din nou, iar Ansu Fati se află într-un coşmar continuu, pregătindu-se de a patra operaţie.

Real Madrid, apărare decimată

La Madrid elevii lui Zinedine Zidane vor da ochii cu Sevilla lui Julen Lopetegui, un tehnician dat foarte repede afară de la galactici în 2018. Foarte important va fi tonusul madrilenilor după semifinala retur din Champions League de la Londra, cu Chelsea, de la mijloc de săptămână.

Real Madrid trebuie să fie foarte atentă, pentru că are o apărare în piuneze, cu Carvajal şi Lucas Vasquez indisponibili în apărare pe dreapta, cu fundaşul central Varane şi el out, ceea ce obligă la improvizaţii din partea lui Zidane, cel mai probabil lângă Militao urmând a juca Nacho.

ADVERTISEMENT