Sport

“Dosarul transferurilor” lovește revelația din Spania. Pericol de a fi exclusă din competiții, din cauza unui viitor adversar al României

Girona este dată în judecată de UEFA din cauza transferului atacantului Artem Dovbyk, golgheterul ucrainean al echipei și al campionatului Spaniei.
03.05.2024 | 11:58
Dosarul transferurilor loveste revelatia din Spania Pericol de a fi exclusa din competitii din cauza unui viitor adversar al Romaniei
Artem Dovbyk este golgheterul la zi al campionatului Spaniei, dar si subiectul unui caz de frauda fiscala FOTO facebook Dinamo kiev
ADVERTISEMENT

Sezonul pe care îl face Girona în campionatul Spaniei este deja unul istoric. Echipa are calificarea în competițiile europene deja asigurată, pentru prima dată în istoria clubului, iar Liga Campionilor este la doar un pas.

“Dosarul transferurilor” lovește Girona. Impozitul ar fi fost plătit unei entități fiscale din Estonia

Toate aceste realizări ar putea fi pătate de o presupusă neregulă în transferul lui Artem Dovbyk. Semnarea fotbalistului ucrainean, unul dintre marii artizani ai marelui sezon al lui Girona, este sub semnul unei posibile fraude fiscale a lui Oleksiy Lundovsky, agentul atacantului.

ADVERTISEMENT

Potrivit publicației ucrainene Sportarena, Lundovsky ar fi înființat o firmă în Estonia pentru a evita plata impozitelor în Ucraina, reședința sa obișnuită, iar această neregulă ar putea fi urmărită de UEFA. Cel puțin așa se poate deduce din spusele avocatului ucrainean Evgeny Kuzmin, cel care a depus plângere la UEFA.

Potrivit lui Kuzmin, Girona ar fi trebuit să plătească suma corespunzătoare pentru transferul lui Dovbyk, iar impozitarea ar trebui să se facă exclusiv în conformitate cu legislația ucraineană.

ADVERTISEMENT

Acest lucru este legal atunci când clubul care vinde, în acest caz Dnipro, este ucrainean, Dovbyk este ucrainean, iar agentul este ucrainean. Toate plățile trebuie să fie făcute numai în conturi bancare ucrainene.

Doar că, în acest caz, nu este clar ce documente au fost folosite pentru a plăti serviciile de agenție către o companie estoniană înregistrată pe numele unui agent ucrainean.

ADVERTISEMENT

Kuzmin insistă, de asemenea, spunând că Lundovsky a înregistrat o reședință personală în Estonia, locuind permanent și având reședința principală și unică exclusiv în Ucraina.

Potrivit Registrului Comercial estonian, compania sa nu a încheiat alte tranzacții, cu excepția plății pentru transferul lui Dovbyk. Deși plata ar fi trebuit să fie efectuată în favoarea bugetului ucrainean, într-un cont bancar ucrainean, acest lucru nu s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Șapte milioane de euro a costat transferul de la Dnipro la Girona

Conform unor estimări, Ucraina ar putea pierde o sumă importantă de bani, din acest transfer, de la Dnipro la Girona, transfer cifrat la șapte milioane de euro. Dovbyk este golgheterul la zi al campionatului Spaniei, cu 19 goluri, mai multe decât au reușit Bellingham sau Lewandowski.

Dovbyk nu este doar un jucător al echipei naționale ucrainene, ci și un cetățean al Ucrainei, astfel încât astfel de acțiuni ale lui Oleksiy Lundovsky pot conține semne de agresiune economică împotriva statului nostru”, spune reclamantul.

Evgeny Kuzmin a continuat spunând pentru Sportarena că este încrezător că “organele competente ale UEFA, vor investiga aceste încălcări și vor lua o decizie corectă, iar Federația Ucraineană de Fotbal va acorda atenție acestei probleme”.

El mai afirmă că UEFA poate impune sancțiuni pentru Girona, Dnipro și agentul Lundovsky. La nivel de club, aceasta ar putea însemna o amendă mare, privarea de licență și excluderea de la participarea la campionatul național și la turneele europene. În cazul agentului, acesta riscă suspendarea licenței de impresar.

Va fi adversarul României la EURO 2024

Rămâne de văzut cum se va rezolva această situație neplăcută, care ar putea păta o campanie istorică a celor de la Girona, deși, potrivit unor surse consultate de MARCA, sancțiunile împotriva echipei alb-roșii nu ar fi sportive, deoarece organismul nu are puterea de a lua astfel de decizii în chestiuni legate de plățile către agenți.

Deocamdată, formația catalană înfruntă în acest weekend Barcelona în lupta pentru Liga Campionilor și pentru locul secund în campionat. Girona are 71 de puncte, iar Barcelona 73 de puncte.

Artem Dovbyk va fi adversarul României la Campionatul European de Fotbal. Tricolorii întâlnesc Ucraina, la 17 iunie, la Munchen, în primul meci din grupa, din care mai fac parte Belgia și Slovacia.

ADVERTISEMENT
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3...
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3 ani: „Eu mi-aș dori o mică pauză, să ne bucurăm de ce am muncit”
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în...
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în cazul Simonei ANALIZĂ
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România....
Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România. "Aproape mi-am sunat părinții să le spun că mă întorc acasă"
Românca de 26 de ani care face plajă pe terasa apartamentului şi i-a...
Românca de 26 de ani care face plajă pe terasa apartamentului şi i-a înnebunit pe vecini. Soţul ei câştigă 450.000 de euro pe an
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Cum vor fi monitorizate telefoanele. Informația face înconjurul lumii
Cum vor fi monitorizate telefoanele. Informația face înconjurul lumii
Fetița Zurli dă cărțile pe față. Dureros ce a spus despre Mirela Retegan....
Fetița Zurli dă cărțile pe față. Dureros ce a spus despre Mirela Retegan. E clar că a plecat cu scandal. ''Nu a fost ușor pentru mine''
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru...
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru patru zodii