Sporturi

Live Blog Wimbledon 2019: rezultate, tablou, Live Stream, știri – WTA, ATP. Ducesa de Cambridge a ajuns la All England Club

Al treilea turneu de Grand Slam din 2019 este cel de pe iarba londoneză de la Wimbledon şi are loc în perioada 1-14 iulie.  FANATIK.RO vă oferă în cadrul acestui LIVE BLOG, aşa cum a făcut-o şi la Roland Garros, absolut tot ce aveţi nevoie să ştiţi despre turneul londonez. Valoarea premiilor puse în joc este de 42 de milioane euro, cu 11 la sută mai mare faţă de ediţia precedentă. Cel mai semnificativ această creştere se va vedea la nivelul jucătorilor eliminaţi după primul tur, care vor pleca acasă cu o sumă cu 15 la sută mai mare decât la ediţia anterioară, adică 50.000 de euro, faţă de 45.000 anul trecut.


UPDATE, 13 iulie, ora 14:36 / Ducesa de Cambridge a ajuns în complexul de la Wimbledon și va fi prezentă pe Arena centrală la finala feminină dintre Simona Halep și Serena Williams.


UPDATE, 10 iulie, ora 19.00. Sfertul de finală dintre Novak Djokovic şi David Goffin a oferit ceea ce va fi, probabil, punctul turneului de la Wimbledon! Loviturile născocite de cei doi au fost din altă lume, iar spectatorii s-au ridicat în picioare şi i-au aplaudat entuziasmaţi. Goffin a câştigat punctul, dar nu i-a putut rezista lui Djokovic, numărul 1 mondial calificându-se în semifinale unde va juca cu spaniolul Bautista Agut.


UPDATE, 10 iulie, ora 15:05 / Filip Jianu a fost eliminat în optimile de finală ale probei de juniori. Românul, cap de serie numărul 13, a fost învins de spaniolul Carlos Gimeno Valero, scor 7-6 (2), 3-6, 2-6, după o oră și 52 de minute.


UPDATE, 9 iulie, ora 19:27. Se cunosc ambele semifinale de la Wimbledon: Serena Williams – Barbora Strycova şi Simona Halep – Elina Svitolina.


UPDATE, 9 iulie, ora 18:47. Elina Svitolina s-a impus în sfertul cu Muchova, scor 7-5, 6-4, şi va juca în faţa Simonei Halep în semifinale la Wimbledon. Ucraineanca o conduce cu 4-3 la întâlnirile directe pe Halep.


UPDATE, 9 iulie, ora 16:39. Simona Halep este prima semifinalistă de la Wimbledon. Campioana noastră a învins-o cu 7-6, 6-1 pe Shuai Zhang și o va întâlni în semifinale pe Elina Svitolina sau Karolina Muchova.

VEZI LIVE VIDEO MECIUL SVITOLINA – MUCHOVA 


UPDATE, 9 iulie, ora 15:00 / Filip Jianu a obținut o calificare superbă în optimile de finală ale juniorilor. Românul, cap de serie numărul 13, l-a învins în turul doi, cu scorul de 7-6 (7), 6-2, după o oră și nouă minute. În optimi, Jianu îl va întâlni pe învingătorul partidei dintre americanul Andrew Dale și spaniolul Carlos Gimeno Valero.


UPDATE, 8 iulie, ora 14:03. Irina Begu îl încurajează din tribune pe Horia Tecău, la meciul din optimi de la Wimbledon. Horia Tecău  și Julien Rojer au câștigat meciul împotriva lui Gonzalez și Zeballos, scor 7-6.

Live Blog Wimbledon 2019 rezultate, tablou, Live Stream, știri – WTA, ATP. Irina Begu îl încurajează pe Horia Tecău și Jean Julien Roger
Live Blog Wimbledon 2019 rezultate, tablou, Live Stream, știri – WTA, ATP. Irina Begu îl încurajează pe Horia Tecău și Jean Julien Roger

UPDATE, 6 iulie, ora 21:30. Roger Federer l-a învins pe Lucas Pouille, în 3 seturi, în turul 3 la Wimbledon: 7-5, 6-2, 7-6. Cu victoria obţină, elveţianul a devenit primul jucător din istorie care să atingă 350 de victorii în turneele de Grand Slam!

UPDATE, 6 iulie, ora 19.55. Momente dramatice la Wimbledon. O femeie de 60 de ani a făcut infarct în timp ce asista la o partidă pe terenul 12 de la Open-ul Marii Britanii, la partida dintre Struff si Kukushkin. Organizatorii au luat imediat măsurile necesare, iar persoana în cauză a fost transportată la spital. Meciul a fost suspendat.


UPDATE, 6 iulie, ora 15.00. Încă o victorie românească la Wimbledon! Filip Jianu (17 ani), a reuşit să se impună în primul tur din competiţia rezervată juniorilor! Jianu s-a calificat în turul 2 după ce l-a învins în două seturi, 7-5, 7-6, pe favoritul local, britanicul Toby Samuel. În runda următoare, Jianu va evolua în faţa italianului Flavio Cobolli.


UPDATE, 5 iulie, ora 21:10 / Organizatorii Wimbledon 2019 au anunțat programul pentru sâmbătă. zi în care vor evolua și patru români. În primul meci de pe terenul 8, de la ora 13:00, Irina Begu și Monica Niculescu vor întâlni în turul doi al probei de dublu feminin perechea Xinyun Han/Oksana Kalashnikova (China/Georgia). Imediat după aceea, Sorana Cîrstea și Galina Voskoboeva din Kazahstan vor juca în manșa secundă împotriva cuplului Alize Cornet/Petra Martic (Franța/Croația). Tot sâmbătă va intra în scenă și Filip Jianu în proba de simplu juniori. Românu cap de serie numărul 13 îl va întâlni pe britanicul Toby Samuel, în primul meci de pe terenul 15, de la ora 13:30.


UPDATE, 5 iulie, ora 17:50. Caroline Wozniacki a fost eliminată în turul 3 de la Wimbledon de chinezoaica Shuai Zhang, scor 4-6, 2-6. Daneza a avut 4-0 în primul set, însă a pierdut 6 game-uri la rând. În setul secund, daneza a fost un car de nervi și a dat vina pe sistemul “hawk eye” pentru eșec: “Este absurd, este ridicol! Deciziile sunt greșite. Cum pot să joc în asemenea mod? Cum pot pierde două puncte din cauza hawk-eye-ului? E clar că deciziile sunt greșite. Înțelegi cât de frustrant e?”

Caroline Wozniacki era pe partea de tablou a Simonei Halep, iar cele două ar fi putut să se întâlnească în sferturi. Dacă Simona o va învinge pe Azarenka, are un tablou destul de accesibil: Hercog/Goff în optimi , Yastremska sau Zhang în sferturi.

Live Blog Wimbledon 2019 rezultate, tablou, Live Stream, știri – WTA, ATP. Caroline Wozniacki, eliminare cu scandal! A dat vina pe sistemul hawk-eye
Live Blog Wimbledon 2019 rezultate, tablou, Live Stream, știri – WTA, ATP. Caroline Wozniacki, eliminare cu scandal! A dat vina pe sistemul hawk-eye

UPDATE, 3 iulie, ora 16:24. Serena Williams și Andy Murray vor face pereche la dublu mixt la Wimbledon 2019.  Cei doi au împreună 9 titluri de simplu pe iarba londoneză: “Serena este evident o jucătoare strălucită, are un dublu record și este foarte bună pe iarbă. E clar că este cea mai bună jucătoare din toate timpurile”, a spus Murray.

Live Blog Wimbledon 2019 rezultate, tablou, Live Stream, știri – WTA, ATP. Andy Murray, pereche alături de Serena Williams în proba de dublu mixt
Live Blog Wimbledon 2019 rezultate, tablou, Live Stream, știri – WTA, ATP. Andy Murray, pereche alături de Serena Williams în proba de dublu mixt

UPDATE, 3 iulie, ora 14:13. Viktoria Azarenka s-a calificat în turul trei de la Wimbledon după ce a învins-o cu 6-2, 6-0 cu Ajla Tomljanovic. Bielorusa va juca în turul următor cu învingătoarea dintre Simona Halep și Mihaela Buzărnescu. În turul 3 va juca și grecoaica Maria Sakkari, învingătoare cu 6-4, 6-1 în meciul cu Marie Bouzkova.


UPDATE, 2 iulie, ora 20.00. S-a terminat şi partida Gabrielei Ruse. Nemţoaica Julia Goerges a fost prea puternică pentru ea şi a învins-o în două seturi. Astfel, avem doar trei românce în turul 2 al competiţiei londoneze: Simona Halep, Mihaela Buzărnescu şi Monica Niculescu. Cel mult două dintre ele vor putea juca în turul 3, pentru că Simona şi Miki se vor duela mâine, undeva în jur de ora 15.30. Monica va juca împotriva belgiencei Elise Mertens.


UPDATE, 2 iulie, ora 19.22. A început meciul dintre Gabriela Ruse şi nemţoaica Julia Goerges. Partida poate fi urmărită AICI. 


UPDATE, 2 iulie, ora 18.26. Monica Niculescu a reuşit să treacă în turul 2 la Wimbledon după ce a câştigat în faţa Andreei Petkovic (Germania)

E însă singura veste bună de până acum a zilei. Ana Bogdan a fost învinsă clar de Jo Konta (Marea Britanie), iar Sorana Cîrstea a cedat şi ea de o manieră categorică în faţa noii stele a tenisului mondial, americanca de 17 ani Amanda Anisimova (detalii aici)


UPDATE, 1 iulie, ora 21:30 Legendara Venus Williams a pierdut în primul tur în fața americancei de numai 15 ani, Cori Gauff. Gauff era cea mai tânără jucătoare care a obținut calificarea pe tabloul principal de la Wimbledon, în istoria prestigiosului turneu britanic. Originară din Derlay Beach, Florida, Gauff a trecut de Venus Williams în două seturi cu scorul de 6-4, 6-4 și a obținut calificarea în turul secund de la Wimbledon, unde o va întâlni pe Magdalena Rybarikova.

Interesant este că Gauff este născută pe 13 martie 2004. Astfel, Venus Williams avea deja 4 titluri de Grand Slam câștigate înainte chiar ca adversara ei de luni să se fi născut!


UPDATE, 1 iulie, ora 20.00. Naomi Osaka, fostul număr 1 mondial, a plâns la conferinţa de presă de după înfrângerea cu Putintseva! Osaka îşi continuă seria negativă, ea pierzând şi în turul 3 la Roland Garros, iar acum în chiar runda inaugurală de la Wimbledon.


UPDATE, 1 iulie, ora 19:00 Simona Halep a reușit să câștige meciul cu Aliaksandra Sasnovich, scor 6-4, 7-5 și va juca în turul 2 împotriva lui Miki Buzărnescu, cea care a trecut de Jessica Pegula, scor 6-4, 6-4. Favoritele de pe partea de tablou a celor două românce nu au avut însă atât de mult succes la Wimbledon. Astfel, Naomi Osaka a pierdut cu kazaha Yulia Putintseva, scor 7-6, 6-2. De asemenea, Marketa Vondrousova a pierdut cu Brengle, 6-4, 6-4. Ambele sportive erau pe partea de tablou a Simonei Halep. Așadar, drum liber pentru Simona către fazele superioare ale Wimbledon. Dacă va trece însă mai întâi de conaționala noastră.


UPDATE, 30 iunie, ora 14:15. Se cunoaşte programul zilei de luni la Wimbledon. Pe lângă Simona Halep, care va începe competiţia la 15:00 pe terenul 1, vor mai evolua Mihaela Buzărnescu pe terenul 5 de la 14:30 şi Marius Copil pe terenul 17 de la ora 16:00, al treilea duel al zilei.


UPDATE, 29 iunie, ora 18:18. Britanica Johanna Konta, una dintre favoritele publicului, a vorbit înainte de Wimbledon 2019: „Sunt foarte fericită să fiu acasă și să pot juca pe iarbă. Am decis să nu particip la Nottingham tocmai pentru a fi mai bine pregătită pentru Wimbledon. Am jucat împotriva Anei Bogdan, recent, la Rabat, și am învins-o. Dar a jucat foarte bine. Cu siguranță o va face foarte bine și acum. Wimbledon este un turneu care te inspiră”. Konta a fost eliminată anul trecut încă din turul 2.


UPDATE, 28 iunie, ora 17:00. Avem perechi româneşti şi la dublu. Copil / Humbert – Murray / Herbert la dublu masculin, iar Begu / Niculescu – Kasatkina / Kontaveit, Buzărnescu / Olaru – Peterson / Zidansek, Cîrstea / Voskoboeva – Grey / Silva, Mitu / Parmentier – Collins / Mattek-Sands, Bara / Linette – Melichar / Peschke la dublu feminin.


UPDATE, 28 iunie, ora 13:00. Aici a fost tragerea la sorţi de la Wimbledon, feminin şi masculin. Adversare redutabile pentru românce.


UPDATE, 27 iunie, ora 23.00. Tragerea la sorţi a tabloului principal de la Wimbledon va avea loc vineri.


UPDATE, 27 iunie, ora 18:50 / Gabriela Ruse a acces și ea pe tabloul principal de la Wimbledon, după ce a trecut de poloneza Katarzyna Kawa, scor 7-5, 6-1, în ultimul tur al calificărilor. România va avea șase jucătoare pe tabloul principal: Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Ana Bogdan și Gabriela Ruse.


UPDATE, 27 iunie, ora 16:27 / Ana Bogdan a acces pe tabloul principal de la Wimbledon, după ce a învins-o în ultimul tur al calificărilor, cu scorul de 6-3, 6-1, pe cehoiaca Marie Bouzkova. România mai are șansa să trimită o jucătoare pe tabloul principal, Gabriela Ruse urmând să o întâlnească pe poloneza Katarzyna Kawa.


UPDATE, 26 iunie, ora 21:09 / Gabriela Ruse a câștigat duelul românescu cu Irina Bara, din turul 2 al calificărilor, scor 6-2, 5-7, 6-4. Pentru un loc pe tabloul principal, Ruse o va întâlni pe poloneza Katarzyna Kawa. În ultimul tur al calificărilor a acces și Ana Bogdan, care a trecut, cu scorul 7-6 (1), 7-5, de turcoaica Pemra Ozgen. În meciul decisiv pentru accederea pe tabloul principal, ea o va întâlni pe cehoiaca Marie Bouzkova.


UPDATE, 26 iunie, ora 19.12. A început duelul românesc din calificări dintre Irina Maria Bara şi Gabriela Ruse.


UPDATE, 26 iunie, ora 18:23 / Irina Begu a fost învinsă în turul doi din calificări de franțuzoaica Oceane Dodin, scor 3-6, 6-1, 6-8, după două ore și 16 minute. Dodin e locul 509 în ierarhia WTA!


UPDATE, 25 iunie, ora 21:30 / Vom avea un duel românesc în turul secund al calificărilor de la Wimbledon. Irina Bara şi Gabriela Ruse se vor întâlni mâine. Tot în turul doi mai sunt calificate Irina Begu şi Ana Bogdan. Patricia Ţig, Raluca Şerban şi Alexandra Cadanţu au fost eliminate.


UPDATE, 25 iunie, ora 15:06 / Cotidianul canadian Journal de Montreal a anunțat că Bianca Andreescu nu va participa la turneul de la Wimbledon. Jucătoarea canadiană de origine română este în continuare nerefăcută după accidentarea suferită la umăr, la turneul de la Miami, din martie.


UPDATE, 24 iunie, ora 18:30. Organizatorii de la Wimbledon au stabilit tabloul calificărilor de la Wimbledon 2019. Şapte jucătoare din România vor evolua în calificări: Irina Begu – Jia-Jing Lu, Patricia Ţig – Paula Badosa, Elena Gabriela Ruse – Sesil Karatancheva, Raluca Şerban – Giulia Gatto-Monticone, Irina Bara – Allie Kiick, Ana Bogdan – Ylena In-Albon, Alexandra Cadanţu – Caroline Dolehide


LIVE BLOG Wimbledon 2019

Câştigătorii turneului, atât la masculin. cât şi la feminin, vor primi câte 2,8 milioane euro, cu 150.000 de euro mai mult decât anul trecut, când câştigători au fost Angelique Kerber la feminin şi Novak Djokovic în turneul masculin. Finaliştii vor fi şi ei recompensaţi cu câte 1,8 milioane euro. Vor fi prezenţi, ca de obicei, în primul tur, 128 de jucători, atât la masculin cât şi la feminin, iar în probele de dublu în primul tur vor fi 64 de perechi.

Simona Haleppleacă din poziţia a opta în ierarhia mondială şi nu este considerată printre favoritele turneului feminin. Nici Angelique Kerber, cea care a învins-o anul trecut în finală pe Serena Williams, nu mai este văzută ca o potenţială câştigătoare şi în acest an. Rămâne de văzut dacă Serena Williams va fi prezentă, dar în mare favoritele la feminin sunt campioana de la Roland Garros, australianca Ashleigh Barty, nipona Naomi Osaka, deşi este vizibilă căderea ei în ultimele luni, după ce a câştigat consecutiv ultimele două turnee de Grand Slam: US Open şi Australian Open şi cehoaicele Karolina Pliskova ş Petra Kvitova. Un ochi va fi aţintit şi asupra americancei Amanda Anisimova, învingătoarea lui Halep la Roland Garros.

Angelique Kerber a câştigat în 2018

S-au acordat primele wild-carduri

În turneul masculin sârbul Novak Djokovic continuă să aibă prima şansă, urmat de veteranul elveţian Roger Federer. Deşi e locul 2 mondial Rafa Nadal nu e cotat a avea prea multe şanse pe iarba londoneză. Grecul Stefanos Tsitsipas, germanul Alexander Zverev ar putea provoca surprize, pentru că nici finalistul de la Roland Garros, austriacul Dominic Thiem nu pare un specialist al gazonului, el jucând foarte bine pe zgură.

LIVE BLOG Wimbledon 2019. Novak Djoikovic e favrit şi anul acesta

S-au anunţat deja şi primele wild-carduri pentru ediţia din 2019 şi la feminin. printre jucătoarele britanice s-a strecutat şi o fostă adversară a Simonei Halep în acest an la Roland Garros, puştoaica poloneză Iga Swiatek, nimeni alta decât învingătoarea de anul trecut la Wimbledon în competiţia rezervată junioarelor. Iga Swiatek a împlinit la Roland Garros, pe 28 mai, vârsta de 18 ani.