Premier League

Record pentru Liverpool. Este prima echipă din Premier League care câştigă 300 de milioane de euro din drepturi TV într-un sezon

03.06.2019 | 23:31
Record pentru Liverpool Este prima echipa din Premier League care castiga 300 de milioane de euro din drepturi TV intrun sezon

Liverpool, câştigătoarea Champions League în sezonul recent încheiat, a stabilit un record deosebit. Este prima echipă din Premier League care reuşeşte să câştige de-a lungul unui sezon suma de 300 de milioane euro din vânzarea drepturilor TV. Echipa pregătită de Jurgen Kloppdatorează acest lucru succesului din Champions League şi faptului că a ocupat locul secund în campionat, după o bătălie incredibilă, până în ultima etapă, cu Manchester City.

Liverpool, prima echipă din Premier League care câştigă 300 de milioane euro din drepturi TV

Liverpool ar fi putut câştiga şi titlul în Premier League şi încă la distanţă de City, dacă nu ar fi risipit în iarnă un avans de şapte puncte, care ar fi putut deveni chiar nouă, însă de acolo a început scurta perioadă de degringoladă, de la un 1-1 pe teren propriu cu Leicester. Degeaba au avut Mohamed Salah şi colegii lui un final fără greşeală, titlul s-a pierdut atunci, pe parcursul acelor etape în care a făcut câteva egaluri nescontate, pentru că de pierdut a făcut-o doar o dată, 1-2 pe terenul lui Manchester City.

Fanii şi o mare parte dintre jucători îşi doreau mai mult readucerea titlului de campioni ai Angliei pe Anfield Road după o pauză de 28 de ani, însă succesul din Champions League a făcut să se şteargă cu buretele orice amărăciune pentru ratarea titlului, mai ales că se ştie că şi Pep Guardiola şi-ar fi dorit mult să ia Champions League cu City, performanţă pe care nu a atins-o în cariera sa decât de două ori şi asta numai cu Barcelona.

Liverpool a fost la un pas să câştige şi campionatul

Marea problemă rămâne conflictul Salah-Klopp

Numai din banii obţinuţi din drepturile TV ale sezonului recent încheiat Liverpool poate face o fabuloasă campanie de achiziţii, fără nici un alt efort financiar din partea clubului, ceea ce este o mare lovitură, care poate face din cormorani o echipă extrem de puternică pentru viitorul sezon. Asta mai ales în cazul în care vedeta Mohamed Salah va pleca în vară de pe Anfield Road.

Se pare că acel conflict care a existat între jucător şi antrenorul Jurgen Klopp în luna aprilie a lăsat urmări grave în privinţa raportului de conlucrare dintre cei doi şi deşi a câştigat Champions League Mo Salah nu mai vrea să continue la Liverpool, pentru a nu fi obligat să se afle la ordinele lui Klopp. Chiar dacă Salah va pleca, Liverpool are suficienţi bani să aducă orice alt atacant de top din lume.