News

Liviu Dragnea, despre guvernul Ciolacu: „Beleaua se ține cu rândul!”

Liviu Dragnea și-a exprimat părerea despre guvernul Ciolacu. Ex-președintele PSD a făcut o analiză sarcastică a rotativei guvernamentale.
15.06.2023 | 00:12
Liviu Dragnea despre guvernul Ciolacu Beleaua se tine cu randul
Liviu Dragnea și-a exprimat părerea despre guvernul Ciolacu. Foto: Hepta/Colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Fostul lider social democrat, Liviu Dragnea, a făcut o analiză sarcastică a miniștrilor din noul Executiv condus de Marcel Ciolacu, dezvăluind în același timp dedesubturile numirilor. Dragnea a criticat eficiența Partidului Social Democrat (PSD) și a evidențiat similitudinile între programul de guvernare actual și cel din 2016. El a menționat că sursele de finanțare și sumele mari trecute în programul de guvernare nu par a fi realiste.

Liviu Dragnea, replici acide la adresa guvernului Ciolacu

Fostul lider PSD a subliniat că Ciolacu nu este capabil să enumere rapid cinci măsuri din programul de guvernare. Dragnea a sugerat că la Ministerul Transporturilor există interese străine, iar numirea fiului unui ofițer SRI ridică semne de întrebare. El a criticat și numirea lui Sebastian Burduja la Ministerul Energiei, menționând că acesta a creat probleme în trecut și a generat pierderi financiare semnificative pentru statul român.

ADVERTISEMENT

Dragnea a făcut referire la mai mulți miniștri, evidențiind posibile interese personale și conexiuni politice. El a afirmat că Marian Neacșu se va ocupa de aranjamente economico-financiare pentru el și Ciolacu, iar Florin Barbu este considerat omul lui Paul Stănescu. Dragnea a susținut că Alexandru Rafila este implicat în relații avantajoase cu companii farmaceutice și Organizația Mondială a Sănătății.

“Dacă îl ia cineva pe Ciolacu să spună repede 5 măsuri din programul de guvernare nu știe. La Ministerul Transporturilor sunt interesele SUA, germane și austriece la marile lucrări de infrastructură. Fiul tatălui său, ofițer SRI, știu că avea probleme. Sebastian Burduja avea probleme cu BlueAir. Statul român a pierdut niște bani pe mâna acestui băiețel. Un individ care, prin semnătura sa, a făcut ca statul să riște să piardă câteva zeci de miliarde de euro, încă este guvern, mai mult, e șef la Ministerul Energiei. Marian Neacșu e un playmaker care se va ocupa de anumite aranjamente economico-financiare pentru el și Ciolacu”, a remarcat Liviu Dragnea.

ADVERTISEMENT

Ex-președintele PSD, analiza sarcastică a rotativei guvernamentale

Fostul lider PSD a criticat și numirea Luminiței Odobescu, menționând că aceasta nu este potrivită pentru funcția de ministru. El a exprimat îngrijorare cu privire la numirea Alinei Gorghiu la Ministerul Justiției, considerând-o o “veste proastă”. Dragnea a avut rezerve și în privința numirii Ralucăi Turcan la Ministerul Culturii, însă a afirmat că are așteptări mari în ceea ce privește cultură și justiție. El a catalogat pe unii miniștri ca fiind depășiți sau fără caracter.

“Florin Barbu, de la Ministerul Agriculturii, este omul lui Paul Stănescu. Rafila este implicat până în gât în relațiile reciproc avantajoase cu marile companii farmaceutice și cu stăpânii săi de la Organizația Mondială a Sănătății.

ADVERTISEMENT

Luminița Odobescu. Am promovat-o pe vremea când era tânără și era de perspectivă, dar este o căciulă mult prea mare pentru ea postul. Nu e de ministru, poate doar atașat pe lângă Reprezentanța României la Comisia Europeană, unde nu aduce plusvaloare, dar îi ajută pe europarlamentarii români”, a afirmat Liviu Dragnea.

Fostul lider social democrat a criticat și numirile de la Ministerul Finanțelor, Fondurilor Europene și Digitalizării. Totodată, Dragnea a menționat că Adrian Veștea este un “om cu viziune și experiență”.

ADVERTISEMENT

“Cu Raluca Turcan la Ministerul Culturii pur și simplu m-am blocat. Sunt două mari doamne în guvern, deci îmi pun mari sepranțe în cultură și justiție. Marius Budăi este depășit, nici nu poate, nici nu are putere. Nu știu dacă are putere, dar nici nu înțelege. Boloș Finanțe, pentru mine înseamnă Hellvig. E omul lui Edi acolo. Cu Câciu la Fonduri Europene simt că, încă o dată se dovedește că bietul tata avea o vorbă valabilă și acum: ‘Beleaua se ține cu rândul!’. Pe Bogdan Gruia de la Ministerul Digitalizării nu îl știu, cât eram la PSD nu îmi aduc minte de el”, a comentat sarcastic Dragnea.

Liviu Dragnea, concluzii despre guvernul Ciolacu

Liviu Dragnea a concluzionat că programul de guvernare al noului Executiv este mai mult o chestiune de prezentare decât de conținut, și a criticat ideea potrivit căreia acest program ar putea fi pus în aplicare fără implicarea PSD.

“Nu e vorba de conținutul programului de guvernare, ci de prezentare. Alex Bățăgui a rămas acolo, probabil că a luat modelul meu de succes și i l-a dat lui Ciolacu. Când ai asemenea personaje…Văd că trăiesc în iluzia că acel program poate fi pus în aplicare. Au pus în paranteză PSD, de parcă doar Ciucă a fost la guvernare, fără PSD”, a mai spus ex-președintele PSD.

ADVERTISEMENT