Life

Localitatea cu cele mai mici salarii din România. Lefurile nu trec de 1600 de lei pe lună

Localitatea cu cele mai mici salarii din România. În această zonă, veniturile oamenilor nu depășesc 1600 de lei net pe lună.
03.08.2023 | 21:41
Localitatea cu cele mai mici salarii din Romania Lefurile nu trec de 1600 de lei pe luna
Despre ce localitate este vorba. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Mulți români se plâng de salariile mici pe care le primesc, deoarece nu-și pot acoperi toate cheltuielile necesare. Într-o localitate din țară, cetățenii încasează un venit lunar extrem de mic. Este, de fapt, zona cu cele mai mici salarii de la nivel național. Aici, lefurile nu depășesc 1600 de lei pe lună.

În ce localitate din România se dau cele mai mici salarii

Având în vedere scumpirile din ultima perioadă, mulți români s-au chinuit cu greu și să-și facă economii și s-au uitat lung către anumite produse de pe rafturile magazinelor. Este și cazul unor cetățeni din județul Argeș, potrivit unor analize ale experților.

ADVERTISEMENT

Mai exact, în orașul Costești din județul Argeș sunt cele mai mici salarii din România. Conform unor date colectate de ”Salario.ro” (comparator de salarii realizat de platforma de locuri de muncă eJobs, n.r), oamenilor de aici nu li se dau în mână mai mult de 1600 de lei.

De fapt, nici măcar nu-i primesc întregi cei 1600 de lei. Angajatorul le oferă 1580 de lei, la final de lună, spre deosebire de alte zone precum: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu, Brașov sau Iași. Nici aici nu putem spune că se câștigă excelent, dar este o situația mai plăcută decât în Costești sau alte orașe mici.

ADVERTISEMENT

Cele mai mari salarii medii net din România

Tot Salario.ro a realizat și topul celor mai mari salarii medii net din țară. În acesta sunt incluse: Bucureștiul, cu 4500 lei net, Timișoara, cu 4.000 de lei net, Cluj Napoca, cu 4000 de lei net, Sibiu, cu 4.000 de lei net, și Iași, cu 3500 de lei net.

Aceeași sursă a realizat și un top al celor mai mici salarii medii net din România. Prima zonă unde se încasează astfel de venituri este orașul Costești, din județul Argeș, cu 1580 de lei net. Acesta este urmat de orașul Vulcan, din județul Hunedoara, cu 1720 de lei net, de Cehu Silvaniei, din județul Sălaj, cu 2100 lei net, de municipiul Fetești, din județul Ialomița, cu 2200 de lei net și de municipiul Turnu Măgurele, din județul Teleorman cu 2334 de lei net.

ADVERTISEMENT

Mai cresc salariile în 2023?

Situația salariilor este incertă în momentul de față. Se vehiculează faptul că salariu minim brut s-ar putea majora în septembrie. Mai exact, ar putea ajunge la 3300 lei brut. Asta ar însemna ca o persoană să ia în mână suma de 2070 de lei net.

”Toate aceste decizii se iau în Consiliul naţional tripartit şi vor fi luate după ce sunt discutate atât cu sindicatele, cât şi în interiorul guvernului şi al coaliţiei de guvernare. Noi avem aceeaşi impozitare şi ar trebui să ne bucurăm că există intenţia de a da, şi nu intenţia de a lua, spre deosebire de alte guverne.

ADVERTISEMENT

Valoarea salariului minim de fiecare dată se face printr-o decizie a Consiliul naţional tripartit, la care sunt prezenţi nu doar reprezentanţii Guvernului, ci şi cei ai sindicatelor, şi ai patronatelor (…)

Avem de îndeplinit nişte ţinte, este important să avem venituri decente şi cred că soluţia este la guvern să găsească soluţii. Acum, dintr-un salariu se duce la stat, de la angajat şi angajator aproape 50%, adică 47,5%. În ce mă priveşte, pentru că sunt ministrul Muncii, îmi doresc taxe cât mai scăzute, dar este important ca noi să avem politica bugetară care să poată să susţină aceste reforme”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT