Life

Localitatea din România unde găsești o “mare” colorată și parfumată. Turiștii vin aici să facă poze spectaculoase

Localitatea din România unde găsești o “mare” colorată. Aceasta este parfumată și oferă o priveliște deosebită. Turiștii vin aici să facă poze.
16.06.2023 | 14:43
Localitatea din Romania unde gasesti o mare colorata si parfumata Turistii vin aici sa faca poze spectaculoase
Localitatea din România unde găsești o “mare” colorată și parfumată. Foto Capturi Youtube
ADVERTISEMENT

Localitatea unde găsești o „mare” colorată și parfumată. Mulți turiști vin aici să facă poze, pentru că ele ies cu adevărat spectaculoase.

Localitatea din România unde găsești o “mare” colorată și parfumată

Este vorba despre Festivalul lavandei, care se desfășoară începând de pe 17 iunie 2023. Turiștii care vor să facă poze spectaculoase cu marea colorată și parfumată trebuie să meargă în comuna Mădăraș, din județul Mureș. Aceștia vor avea timp trei săptămâni pentru a face celebrele poze cu lavanda.

ADVERTISEMENT

Comuna Mădăraș se află la 20 de km de Târgu Mureș, iar aici locuiesc circa 1500 de oameni. Numărul lor crește semnificativ în perioada în care are loc festivalul pentru că turiștii sunt nelipsiți.

Circa 15.000 de oameni ar veni anual la Festivalul lavandei pentru a vedea o „mare” colorată și parfumată. Turiștii pot merge aici doar între anumite ore dar acestea sunt pe durata unei zile aproape întregi.

ADVERTISEMENT

Astfel, turiștii pot să viziteze tărâmul lavandei începând de la 9:00 dimineața și până la 21. Desigur, organizatorii s-au ocupat și de unele decoruri speciale pentru ședințele foto pentru că până la urmă oamenii vin aici fix pentru a face poze speciale.

Cine a fondat Festivalul lavandei

Festivalul lavandei a fost fondat de doi prieteni din copilărie Ovidiu Marian Roșca și Bela Borbely. Aceștia au început să planteze lavanda din anul 2016 și. Acum au 8 ha de lavandă după ce la început au cultivator 5 ha.

ADVERTISEMENT

Fiecare dintre participanți trebuie să să cumpere un buchet de lavandă de 15 lei, care este echivalentul unui bilet. Doar cei cu vârste peste 12 ani pot să fac acest lucru pentru că accesul este gratuit pentru copii.

„Festivalul Lavandei din Mădăraș este primul de acest fel din țară, de aceea a fost recunoscut și înregistrat la OSIM. Anul trecut au venit între 10.000 și 15.000 de oameni.

ADVERTISEMENT

Nu avem un bilet de intrare, dar există o obligativitate ca fiecare participant cu vârsta de peste 12 ani să achiziționeze un buchet de lavandă în valoare de 15 lei”, a precizat organizatorul festivalului, conform Adevărul.

La acest festival nu poți bucura doar de priveliște și de poze, ci inclusiv de standuri cu băutură și mâncare tradițională. De asemenea, aici se va vinde și un preparat special, anume ciocolata cu lavandă direct de la producător.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Divorț fulgerător în lumea fotbalului. Au rezistat doar câteva luni
Divorț fulgerător în lumea fotbalului. Au rezistat doar câteva luni
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților