Life

Localitatea din România unde găsești o “mare” colorată și parfumată. Turiștii vin aici să facă poze spectaculoase

Localitatea din România unde găsești o “mare” colorată. Aceasta este parfumată și oferă o priveliște deosebită. Turiștii vin aici să facă poze.
16.06.2023 | 14:43
Localitatea din Romania unde gasesti o mare colorata si parfumata Turistii vin aici sa faca poze spectaculoase
Localitatea din România unde găsești o “mare” colorată și parfumată. Foto Capturi Youtube
ADVERTISEMENT

Localitatea unde găsești o „mare” colorată și parfumată. Mulți turiști vin aici să facă poze, pentru că ele ies cu adevărat spectaculoase.

Localitatea din România unde găsești o “mare” colorată și parfumată

Este vorba despre Festivalul lavandei, care se desfășoară începând de pe 17 iunie 2023. Turiștii care vor să facă poze spectaculoase cu marea colorată și parfumată trebuie să meargă în comuna Mădăraș, din județul Mureș. Aceștia vor avea timp trei săptămâni pentru a face celebrele poze cu lavanda.

ADVERTISEMENT

Comuna Mădăraș se află la 20 de km de Târgu Mureș, iar aici locuiesc circa 1500 de oameni. Numărul lor crește semnificativ în perioada în care are loc festivalul pentru că turiștii sunt nelipsiți.

Circa 15.000 de oameni ar veni anual la Festivalul lavandei pentru a vedea o „mare” colorată și parfumată. Turiștii pot merge aici doar între anumite ore dar acestea sunt pe durata unei zile aproape întregi.

ADVERTISEMENT

Astfel, turiștii pot să viziteze tărâmul lavandei începând de la 9:00 dimineața și până la 21. Desigur, organizatorii s-au ocupat și de unele decoruri speciale pentru ședințele foto pentru că până la urmă oamenii vin aici fix pentru a face poze speciale.

Cine a fondat Festivalul lavandei

Festivalul lavandei a fost fondat de doi prieteni din copilărie Ovidiu Marian Roșca și Bela Borbely. Aceștia au început să planteze lavanda din anul 2016 și. Acum au 8 ha de lavandă după ce la început au cultivator 5 ha.

ADVERTISEMENT

Fiecare dintre participanți trebuie să să cumpere un buchet de lavandă de 15 lei, care este echivalentul unui bilet. Doar cei cu vârste peste 12 ani pot să fac acest lucru pentru că accesul este gratuit pentru copii.

„Festivalul Lavandei din Mădăraș este primul de acest fel din țară, de aceea a fost recunoscut și înregistrat la OSIM. Anul trecut au venit între 10.000 și 15.000 de oameni.

ADVERTISEMENT

Nu avem un bilet de intrare, dar există o obligativitate ca fiecare participant cu vârsta de peste 12 ani să achiziționeze un buchet de lavandă în valoare de 15 lei”, a precizat organizatorul festivalului, conform Adevărul.

La acest festival nu poți bucura doar de priveliște și de poze, ci inclusiv de standuri cu băutură și mâncare tradițională. De asemenea, aici se va vinde și un preparat special, anume ciocolata cu lavandă direct de la producător.

ADVERTISEMENT