News

Localitatea din România unde oamenii câștigă mai mult de 1.000 de euro pe lună. Topul județelor cu salarii mari

Un oraș din România oferă, în medie, locuitorilor săi salarii de peste 1.000 de euro în fiecare lună, într-un top al salariilor bune.
02.01.2023 | 19:44
Localitatea din Romania unde oamenii castiga mai mult de 1000 de euro pe luna Topul judetelor cu salarii mari
Salariile medii în România, cele mai mari în București. Foto: Economica.net
ADVERTISEMENT

Mai exact, Capitala României oferă în medie salarii de 5.200 de lei în mână, fiind vorba de peste 1.000 de euro.

Orașul cu cele mai mari salarii din România

Așadar, conform datelor statistice, un bucureștean pleacă acasă cu 5.200 de lei în mână în fiecare lună, în medie. Cluj-Napoca se apropie de București la salarii de 4.800 de lei în mână, fiind urmat de Timișoara, acolo unde oamenii câștigă aproximativ 4.300 de lei în mână lunar.

ADVERTISEMENT

Concret, salariile din București au crescut cu 15% în luna septembrie 2022 față de aceeași lună a anului 2021, în timp ce în Timiș și Cluj salariile au crescut cu 13%, conform RTV.

Cea mai mare creștere a fost înregistrată de salariile din Sălaj, 25% față de anul trecut, însă e vorba doar de o medie de 3.500 de lei în mână. La Covasna creșterea a fost de 20%, până la 3.300 lei net, urmată de salariile din Sibiu, cu 19%, până la o valoare medie lunară de aproape 4.200 de lei.

ADVERTISEMENT

Conform România TV, județele Harghita, Vrancea, Teleorman și Vâlcea au cele mai mici salarii, de aproximativ 3.000 de lei net, în medie. În București lucrau 1.06 milioane de oameni, o creștere de 5.245 de angajați față de anul trecut, în timp ce în Cluj-Napoca lucrau 275.500 de angajați, o creștere față de 8.800 de angajați.

De la 1 ianuarie 2023 salariul minim brut pe economie va fi majorat la 3.000 de lei lunar, față de 2.550 de lei, cât e în prezent. Astfel, salariul minim net va ajunge la 1.898 de lei, cu 374 de lei mai mult decât e în prezent. Peste 2 milioane de români au salariu minim pe economie, o statistică sumbră pentru nivelul de trai din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Sectorul construcțiilor va beneficia de anumite facilități, tot de la 1 ianuarie 2023. Mai exact, salariul minim brut va crește la 4.000 de lei, de la 3.000 de lei cât e în prezent. Într-adevăr, acest salariu e scutit de impozit și de plata contribuțiilor de asigurări sociale și de sănătate în acest moment.

PSD crede că țara noastră ar trebui să majoreze salariul minim după modelul european, raportându-se la așa numitul ”salariu minim european”.

ADVERTISEMENT

”Majorarea salariului minim din ianuarie 2023 este necesară pentru înscrierea României în calendarul adoptării salariului minim european. PSD consideră că abordarea clasei politice din România în privinţa majorării salariului minim trebuie să ţină cont de modelul de salarizare deja adoptat la nivelul Uniunii Europene.

Astfel, creşterea salariului minim brut, la 3.000 de lei, de la 1 ianuarie 2023, este un pas necesar pentru înscrierea României în calendarul implementării Directivei privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană, adoptată de Consiliul European la data de 4 octombrie 2022″, transmite PSD într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților