News

Locuitorii din Azuga, terorizați de urși. Animalele au încercat să rupă un gard

14.03.2021 | 14:48
Locuitorii din Azuga terorizati de ursi Animalele au incercat sa rupa un gard
Urșii au coborât în Azuga și au bruscat un gard
ADVERTISEMENT

Doi urși au fost filmați în timp ce rupeau gardul unei gospodării în stațiunea Azuga, însă au fost alungați de oamenii din zonă.

Locuitorii cartierului respectiv au ambalat motoarele autoturismelor și au produs zgomot care a alungat animalele.

ADVERTISEMENT

Într-o filmare postată pe Facebook se pote vedea cum unul dintre animale rămâne în apropierea pădurii, în timp ce al doilea se duce lângă gardul unei dospodării și rupe din scânduri.

Urșii au coborât în Azuga, în căutare de mâncare

Ursul nu e speriat de câinii din curte, care latră, și pare decis să intre în curtea oamenilor, cel mai probabil pentru a căuta mâncare. Martorii la eveniment au ambalat motorul unui autoturism și au alungat ursul.

ADVERTISEMENT

Așa trăim, într-un oraș turistic. Pârtiile din Azuga sunt cele mai importante, dar locuitorii orașului Azuga sunt fără valoare, oare cei de la ocolul silvic chiar nu au de gând să ia măsuri?”, a scris pe Facebook cel care a filmat scena.

Ministrul Mediului Barna Tanczos a recunoscut că întâlnirile dintre urși și oameni sunt tot mai dese și a cerut celor din subordine să găsească soluții pentru a rezolva această problemă.

ADVERTISEMENT

Soluțiile trebuie găsite și trebuie adaptate la situația reală. Nu s-a gândit nimeni în momentul în care s-au construit pârtiile din Predeal, din Poiană, din foarte multe zone, nu s-a gândit nimeni că se va întâlni cu ursul care hiberna iarna. Uite că nu mai hibernează, uite că apare și pe pârtie.

Până acum aveam probleme doar cu fermierii, doar în grădini. Am primit din județul Harghita… iarăși urs în gospodărie. Zi de zi. Deci lucrurile se agravează și contactul om cu urs devine atât de frecvent încât trebuie să găsim soluții”, a explicat ministrul Mediului.

ADVERTISEMENT