Life

Locul de muncă din România plătit cu 550 de lei pe zi. Unde te poți angaja ca să câștigi mai mulți bani lunar ca un IT-ist

Serviciul care îți aduce 550 de lei în fiecare zi. E în țara noastră și depășește veniturile angajaților din domeniul IT.
14.11.2023 | 20:50
Locul de munca din Romania platit cu 550 de lei pe zi Unde te poti angaja ca sa castigi mai multi bani lunar ca un ITist
Serviciul care îți aduce peste 550 de lei în fiecare zi. E în țara noastră și depășește veniturile angajaților din domeniul IT. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Locul de muncă din România plătit cu 550 de lei pe zi. Unde te poți angaja ca să câștigi mai mulți bani lunar ca un IT-ist, după cum arată cele mai recente date făcute publice de Institutul Național de Statistică.

Serviciul care îți aduce 550 de lei în fiecare zi. E în țara noastră și depășește veniturile angajaților din domeniul IT

Serviciul care îți aduce 550 de lei în fiecare zi. E în țara noastră și depășește veniturile angajaților din domeniul IT. Cel mai nou clasament realizat de INS arată că este vorba de o ramură la care nu se așteaptă foarte multă lume.

ADVERTISEMENT

În ultima perioadă salariile au crescut în toate domeniile și așa se face că salariul mediu net la nivel național s-a ridicat în luna septembrie la 4.593 de lei. Mai mult, specialiștii susțin că este mai mare cu 14,7% față de anul precedent.

Cât despre cele mai mari venituri din România se știa până acum că este vorba de cei care lucrează în IT, însă iată că aceștia au fost depășiți. În prezent, există angajați care încasează în fiecare lună, în medie, peste 11.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Mai exact, este vorba de persoanele care lucrează în domeniul extracţiei cărbunelui sau în prelucrarea țițeiului. Salariile acestora sunt, așadar, mai mari decât cel mai căutat domeniu la ora actuală în țara noastră.

În IT se câștigă acum în medie peste 10.000 de lei în fiecare lună. Potrivit datelor INS, locul trei este ocupat de angajații care activează în domeniul transportului aerian și care primesc mai mult de 8.800 de lei net.

ADVERTISEMENT

La polul opus, cele mai mici salarii din România au fost încasate în septembrie 2023 de personalul din hoteluri și restaurante. Angajații au primit venituri care depășesc foarte puțin suma de 2.000 de lei. Salariile au scăzut față de luna august.

Salariile din România, o creștere bună

Adrian Codîrlașu, vicepreședinte CFA România, este de părere că salariile cetățenilor români au avut o creștere bună până acum. Din păcate, la începutul lui 2024 vor exista majorări de taxe, de accize și de TVA.

ADVERTISEMENT

„Dacă comparăm cu inflația, vedem că sunt aproape 7 puncte de creștere reală a salariilor, această creștere reală a salariilor va continua și anul viitor. Eu cred că vom avea și anul viitor salariile care cresc într-o cifră exprimată în 2 cifre cu peste 10%.

De asemenea, va fi o creștere reală substanțială și anul viitor a salariilor, lucru care va încuraja consumul. La începutul anului viitor vom avea o creștere de prețuri cauzată de politica fiscală”, a spus Adrian Codîrlașu pentru stirileprotv.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: