Life

Locul de muncă plătit cu 900 de euro în luna decembrie. Câștigi bani frumoși fără să faci un efort prea mare

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar românii care vor să-și rotunjească veniturile, trebuie să știe că există locuri de muncă extrem de bine plătite.
24.11.2023 | 09:29
Locul de munca platit cu 900 de euro in luna decembrie Castigi bani frumosi fara sa faci un efort prea mare
Locul de muncă plătit cu 900 de euro în luna decembrie/ foto: colaj fanatik
ADVERTISEMENT

Locul de muncă plătit cu 900 de euro în luna decembrie. La noi în țară, salariul minim brut nu depășește 3.000 de lei, dar există și domenii în care românii în care pot câștiga sume consistente. În perioada următoare, persoanele care vor să obțină un venit în plus se pot angaja cu normă întreagă sau part-time, la târgurile de Crăciun.

Locul de muncă plătit cu 900 de euro în luna decembrie

Perioada sărbătorilor de iarnă aduce în prim-plan mai multe oferte de joburi, unele destul de atractive pentru românii care încasează salariul minim pe economie. Conform anunțurilor publicate pe bestjobs, se caută vânzători la târgurile de Crăciun din Bucureşti, Sibiu, Craiova, Braşov şi Timişoara.

ADVERTISEMENT

Ofertele salariale sunt destul de tentante și sunt cuprinse între 600 şi 900 de euro. Totodată, și firmele de curierat și Horeca au deschis noi poziţii temporare, pentru a răspunde pozitiv cererii mari. Programul și-l poate alege fiecare persoană în parte, fie part-time, cât și full-time, asta și în funcție de programul târgurilor din perioada sărbătorilor de iarnă.

Așadar, românii care vor să-și mărească veniturile pot găsi anunțuri și la Târgurile de Crăciun din Austria şi Germania. Acolo, însă, salariile sunt mult mai mari și pot ajunge chiar și până la 3.500 de euro, o diferență enormă față de România, conform unei analize făcute de o platformă online de recrutare.

ADVERTISEMENT

Ce oferte sunt la marile târguri de Crăciun din țară

În luna decembrie 2023, și centrele comerciale caută consilieri de vânzări pentru magazinele cu produse de Crăciun, iar salariile sunt cuprinse între 900 şi 1.200 de euro, dacă se alege un program full-time, între orele 10:00 – 22:00. Și animatorii pentru party-urile de copii sunt la mare căutare, iar angajatorii oferă până la 700 de euro pentru un singur angajat.

De asemenea, marile magazine din interiorul mall-urilor care au la vânzare decoraţiuni de Crăciun caută consilieri de vânzări. Sumele oferite sunt între 500 şi 700 euro pe lună, iar mulți români sunt încântați de acești bani.

ADVERTISEMENT

Magazinele cu decorațiuni din mall-uri angajează persoane noi

Căutările pentru personal în vânzări au crescut foarte mult în această perioadă, întrucât angajatorii se pregătesc pentru volumul specific sărbătorilor începând de la jumătatea lunii noiembrie. În plus, târgurile de Crăciun de la noi din ţară au devenit tot mai populare, atât pentru publicul autohton, cât şi pentru cel internaţional, drept pentru care găsirea şi pregătirea personalului sunt foarte importante.

Odată cu apariţia magazinelor fizice dedicate, şi cele online diversifică oferta şi se pregătesc pentru volume mai mari de lucru, atrăgând candidaţi noi. În tandem cu vânzările, cresc şi livrările, iar cererea de curieri este proporţională”, se arată într-un comunicat al bestjobs.

ADVERTISEMENT

An de an, târgurile sunt la mare căutare

În ultimii ani, târgurile de Crăciun din România sunt la mare căutare printre turiști, fiind locul de unde își pot achiziționa cadouri de sezon pentru familie și pentru cei dragi, dar unde și pot testa multe preparate delicioase, direct de la producător.

Din acest motiv, cu fiecare an care trece, târgurile îşi îmbogăţesc oferta pentru toți participanii, iar primăriile orașelor mari organizează spectacole şi concerte de sezon. Pentru pregătirea acestor evenimente de mare amploare este nevoie de personal suplimentar. De precizat că recrutarea persoanelor noi se face doar pe durata târgurilor de iarnă. În țară, deja au fost deschise târgurile din Sibiu şi Craiova, în timp ce târgurile din Timişoara, Braşov şi Bucureşti își vor deschide porțile până în 30 noiembrie.

ADVERTISEMENT
Tags: