News

Locul de muncă unde se oferă 13.000 de lei direct la angajare. Unii români îl evită, deși au beneficii consistente

Noile măsuri ale Guvernului. Românii pot primi până la 13.000 de lei la angajare, dacă îndeplinesc anumite condiții
26.02.2024 | 22:00
Locul de munca unde se ofera 13000 de lei direct la angajare Unii romani il evita desi au beneficii consistente
Stimulente financiare de 13.000 de lei pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă anul acesta. Ce condiții trebuie să îndeplinești. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Guvernul României vrea să ofere stimulente de 13.000 de lei pentru români direct la angajare. Măsura vine pentru a îmbunătăți piața forței de muncă care se confruntă cu o serie de provocări, inclusiv cu rate ridicate de șomaj, mai ales în rândul tinerilor.

Prime substanțiale pentru tineri la angajare

Specialiștii spun că tinerii se pot confrunta cu dificultăți în găsirea unui loc de muncă adecvat și stabil, iar acest aspect poate avea un impact negativ asupra economiei și societății în cea mai mare parte.

ADVERTISEMENT

În vederea reducerii șomajului în rândul tinerilor și pentru a încuraja integrarea lor pe piața muncii, statul propune acordarea unor stimulente financiare, care să îi atragă pe aceștia către locurile de muncă disponibile și să faciliteze adaptarea lor în sfera profesională.

Această măsură poate contribui, de asemenea, la stimularea dezvoltării economice a țării. Prin creșterea numărului de persoane active pe piața muncii, se poate stimula creșterea economică și se pot deschide noi oportunități de afaceri și investiții.

ADVERTISEMENT

În plus, oferta de stimulente pentru tinerii care se angajează poate să ducă la reducerea dependenței de asistența socială. Tinerii care obțin un loc de muncă stabil au șansa de a-și construi o carieră și de a-și asigura un venit regulat.

Pentru cine dă Guvernul bani

Guvernul a anunțat noi stimulente financiare pentru tinerii care intră pe piața muncii, iar sumele pot ajunge la sute de mii de lei, conform comunicatului Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. De exemplu, tinerii care sunt dispuși să își schimbe domiciliul pentru a lucra la o distanță mai mare de 50 km de casă primesc o primă de 12.500 de lei.

ADVERTISEMENT

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale acordă stimulente tinerilor care se angajează prin intermediul Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă.

Cum se acordă banii pentru tineri

Potrivit Ministerului Muncii, acestea includ prima de activare în valoare de 1.000 de lei pentru angajare pe o perioadă de minimum 3 luni, prima de inserție de 1.794 de lei pentru absolvenții care își găsesc un loc de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire.

ADVERTISEMENT

Primele de mobilitate pentru încadrare de maximum 55 de lei pe zi pentru tinerii care se angajează la distanțe mai mari de 15 kilometrii de domiciliu, primă de instalare de 12.500 de lei pentru cei care schimbă domiciliul pentru a-și găsi un loc de muncă la o distanță mai mare de 50 de kilometrii de adresa de domiciliu, precum și o primă de relocare de 900 de lei pe lună care să acopere 75% din cheltuielile cu locuința, însă nu se mai aplică și la cei care găsesc un loc de muncă la o distanță mai mare de 50 de kilometrii de domiciliu.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a subliniat importanța integrării tinerilor pe piața muncii și a anunțat servicii de consiliere profesională și formare profesională disponibile prin ANOFM și AJOFM.

„Integrarea tinerilor pe piața muncii este un obiectiv major. De aceea avem măsuri concrete de sprijin în acest sens. Ne dorim ca tinerii să se formeze, să muncească și să aducă plus-valoare pentru ei și pentru societate aici, acasă. În egală măsură ne dorim să revină în țară cât mai mulți dintre tinerii români plecați la muncă peste hotare. Asigurăm și servicii de consiliere profesională și de profilare, de formare profesională, dar și de evaluare și recunoaștere a competențelor profesionale obținute”, a transmis Simona Bucura-Oprescu.

ADVERTISEMENT