Life

Orașul unde tinerii primesc bani pentru a face copii. De ce sumă vor beneficia părinții pentru fiecare nou-născut

Orașul în care tinerii primesc bani pentru a aduce pe lume copii. Părinții vor beneficia de o sumă consistentă pentru fiecare nou-născut.
27.10.2023 | 07:28
Orasul unde tinerii primesc bani pentru a face copii De ce suma vor beneficia parintii pentru fiecare nounascut
Orașul unde tinerii primesc bani pentru a face copii. Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Orașul în care tinerii primesc bani pentru a face copii, pentru a crește natalitatea. Părinții vor beneficia de o sumă de peste 2.500 de dolari pentru fiecare nou-născut.

Orașul unde tinerii primesc bani pentru a face copii. Scopul este încurajarea natalității

În Hong Kong, tinerii sunt încurajați să facă copii și chiar primesc bani pentru asta, fiind un demers pentru a crește natalitatea. Mai exact, noii părinți vor primi peste 2.500 de dolari pentru fiecare copil adus pe lume.

ADVERTISEMENT

Inițiativa a fost anunțată de John Lee Ka-chiu, șeful executivului din Hong Kong, în timpul discursului său anual. Începând de acum și până în 2026, părinții vor primi 20.000 de dolari HK (2.556 de dolari) pentru fiecare nou-născut.

Mai există și alte stimulente fiscale pentru tinerii părinți. Aceștia primesc deduceri fiscale anuale pentru fiecare copil, iar pentru nou-născuți se face o deducere suplimentară.

ADVERTISEMENT

“A avea copii este o decizie majoră în viață, care implică multe considerente”, a declarat Lee, potrivit CNN. În cadrul aceluiași discurs, șeful executivului a prezentat, de asemenea, și alte măsuri financiare.

Printre acestea se numără și o inițiativă de a reduce taxa de timbru pentru cumpărătorii de locuințe. Astfel, taxa va fi redusă de la 15% la 7,5%, mai informează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Deși pare un ajutor financiar generos pentru nașterea unui copil, sunt alte țări din Asia de Est care oferă mai mulți bani. De exemplu, în Singapore, pentru a crește natalitatea, se oferă suma de 8.036 de dolari pentru primul și al doilea copil.

Pentru al treilea copil, se oferă 9.497 de dolari. Părinții au beneficii suplimentare, cum ar fi concedii de maternitate și paternitate extinse. În plus, mamele care lucrează beneficiază de scutiri fiscale.

ADVERTISEMENT

În Coreea de Sud, se oferă 510 dolari pe lună până când copilul împlinește un an. Începând cu 2024, suma va crește la 740 de dolari. Chiar dacă există stimulente financiare, acest lucru nu este de ajuns pentru toți viitorii părinți.

Cei mai mulți părinți sunt de părere că inițiativa nu îi va încuraja să aducă pe lume mai mulți copii, deoarece Hong Kong are un cost ridicat al vieții. Astfel, dacă au mai mulți copii, părinții nu vor putea acoperi toate cheltuielile necesare.

Câți bani se acordă pentru un copil în România

La noi în țară, copiii primesc alocație în funcție de vârstă, de forma de studii urmată și dacă cel mic are dizabilități. În prezent, copiii cu vârsta de până la 2 ani sau care au dizabilități primesc lunar 631 de lei, notează romaniatv.net.

Copiii cu vârstele cuprinse între 2 și 18 ani și tinerii care au peste 18 ani și urmează cursuri liceale sau profesionale primesc alocația lunară de 256 de lei. Copiii între 3 și 18 ani, dar care au dizabilități, primesc 631 de lei. Alocația ar urma să fie majorată anul viitor.

ADVERTISEMENT
Tags: