Life

Locul de poveste aflat la aproape patru ore de București. Varianta perfectă pentru Valea Prahovei nu e deloc scumpă

Nu foarte departe de București, există o locație de poveste care poate reprezenta oricând o alternativă pentru pentru Valea Prahovei. Nici tarifele nu sunt foarte scumpe.
11.02.2023 | 21:48
Locul de poveste aflat la aproape patru ore de Bucuresti Varianta perfecta pentru Valea Prahovei nu e deloc scumpa
Orașul bulgar Tryavna, alternativa perfectă pentru Valea Prahovei. Se ajunge aici în mai puțin de 4 ore. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

An de an, în preajma sărbătorilor de iarnă sau a mini-vacanțelor din sezonul rece, șoferii din Capitală pierd multe ore pe Valea Prahovei. Un drum până la Predeal, Bușteni sau până la Comarnic distruge nervii a mii de șoferi.

Orașul bulgar Tryavna, alternativa perfectă pentru Valea Prahovei. Se ajunge aici în mai puțin de 4 ore

Un drum de circa 150 de km, din București până în județul Brașov, răpește șoferilor mai bine de trei ore în regim de aglomerație. Aproximativ același timp ar lua unui șofer din Capitală până într-un loc de vis din Bulgaria.

ADVERTISEMENT

În statul vecin, la circa 225 de km București, undeva la 3 ore și 40 de minute de mers cu mașina, regăsim orașul Tryavna (n.r. Treavna în limba română). Situată în zona centrală a statului de la sud de Dunăre, localitatea este numită ”orașul de basm al Bulgariei”.

Populația din Tryavna, conform celui mai recent recensământ, nu trece de 10.000 de suflete. În prezent, orașul este un punct turistic preferat de multe persoane. Se găsesc aici hoteluri moderne, vile impresionante, restaurante și foarte multe taverne.

ADVERTISEMENT

Un aspect extrem de important este faptul că zona este bine conectată cu întreaga țară, datorită rețelei sale excelente de drumuri și gări. Așadar, iată o altă garanție că nu veți pierde mult timp pe drum către această locație.

Tryavna, care se află la o oră de mers cu maşina din Veliko Târnovo, o altă zonă preferată de turiști, este un oraș absolut fermecător. Centru său istoric reprezintă un adevărat un muzeu în aer liber. Se află aici peste 100 de monumente culturale, muzee şi expoziţii. Toate sunt concentrate în străzile pietruite ale micului oraş.

ADVERTISEMENT

Poate cel mai important aspect care este lua în considerare de un turist dornic să viziteze locuri deosebite este acela că Tryavna este un loc extrem de frumos în orice perioadă anului. Merită din plin a fi vizitat pentru a vă convinge.

Cazarea în Tryavna nu e deloc scumpă

Odată ce ați ajuns în această zonă mirifică a Bulgariei, trebuie să știți că aveți numeroase opțiuni de cazare. O cameră dublă pe 2 zile pentru doi adulți, cu mic dejun inclus în preț, nu trece de 400 de lei. Vorbim aici despre hotelurile de 3 stele. Cei cu pretenții pot opta pentru apartamente, ale căror prețuri variază de la 450 la 600 de lei, informează Booking.com.

ADVERTISEMENT

Și mai ieftină este cazarea la pensiuni sau la case de oaspeți. De exemplu, pentru o cameră twin cu baie separată, pe 2 zile pentru doi adulți, prețurile variază între 250 și 350 de lei, se mai arată pe același site de specialitate.

ADVERTISEMENT