Life

Locul de vis care se află la nici trei ore de București. E alternativa perfectă pentru Valea Prahovei și nici nu e scump

Destinația ideală foarte aproape de Capitală. Drumul durează aproximativ 3 ore și este alegerea pe care o fac tot mai mulți români.
03.02.2023 | 19:19
Locul de vis care se afla la nici trei ore de Bucuresti E alternativa perfecta pentru Valea Prahovei si nici nu e scump
Destinația ideală foarte aproape de Capitală. Drumul durează aproximativ 3 ore și este alegerea pe care o fac tot mai mulți români. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Locul de vis care se află la nici trei ore de București. E alternativa perfectă pentru Valea Prahovei și nici nu e atât de scump. Regiunea cunoscută drept „Orașul Țărilor” atrage din ce în ce mai mulți turiști datorită obiectivelor sale.

Destinația ideală foarte aproape de Capitală. Drumul durează aproximativ 3 ore și este alegerea pe care o fac tot mai mulți români

Veliko Târnavo este destinația ideală dacă nu vrei să pleci foarte departe de Capitală. Aflat la o distanță de circa 3 ore de mers cu mașina, orașul din Bulgaria poate fi vizitat indiferent de sezon, având o istorie importantă.

ADVERTISEMENT

Situată pe malul râului Yantra, localitatea oferă foarte multe posibilități. Fosta capitală a Țaratului vlaho-bulgar între anii 1185-1393, situată pe trei dealuri Țareveț, Trapezița și Momina Krepost, este una dintre cele mai frumoase și pitorești regiuni.

Distanța până la vecini este de 180 de kilometri, turiștii fiind atrași de cazarea accesibilă și de preparatele culinare extrem de delicioase. O noapte de cazare pentru doi adulți în weekend-ul 3 – 4 septembrie pleacă de la 135 de lei, conform Booking.

ADVERTISEMENT

Prețurile nu sunt deloc piperate având în vedere că cele mai scumpe hoteluri solicită în jur de 400 de lei. Pentru cei care doresc mic dejun inclus și alte avantaje, cum ar fi piscina interioară, prețurile ajung până la 953 de lei, fiind vorba de o suită privată.

Ce poți vizita în Veliko Târnavo

Orașul străbătut de râul Yantra are atracții la tot pasul. Printre locurile pe care turiștii le pot vizita în Veliko Târnavo se numără: Fortăreața Tsaravets, Catedrala Patriarhală, Galeria Hadhi Nikoli, Fortăreața Trapezitsa sau Mănăstirea Schimbarea la față.

ADVERTISEMENT

Simbolul zonei este Cetatea Tsarevets, una dintre cele mai frumoase din Bulgaria. Este vorba de o clădire medievală din piatră masivă, construită pe un deal stâncos de 206 metri și care se întinde pe o suprafață de 12 hectare.

În plus, orașul care are o istorie de 500 de ani oferă priveliști spectaculoase și dacă pur și simplu pe plimbi pe străzile Gurko și Stefan Stambolov. Oamenii pot admira căsuțele sau artiștii care lucrează în Piața Samodovska Charshia.

ADVERTISEMENT

Taxele care se achită pentru ieșirea din România

Cel mai scurt drum pentru a ajunge în Veliko Târnavo este pe la vama Giurgiu – Ruse, unde se achită câteva taxe. Una dintre acestea este vinieta care se poate cumpăra online sau de la vamă și care costă circa 37 de lei pentru o săptămână.

De asemenea, trebuie achitată taxa de pod de la Ruse care este 2 euro pentru fiecare trecere. Turiștii care vor să exploreze zonele aflate în apropierea orașului pot ajunge la cascada Krushuna. Se află la o oră și jumătate de localitate. Tot aici se află și Peștera Devetashka.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să...
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să îi ia fetele, după ce a fost aproape de moarte
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Anunțul trist despre Florin Piersic! Durerea care l-a urmărit: Dacă aş putea, m-aş...
Anunțul trist despre Florin Piersic! Durerea care l-a urmărit: Dacă aş putea, m-aş întoarce...
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română