Life

Locul de poveste din România care i-a înnebunit pe turiștii străini. A fost inclus într-un top mondial celebru: ”Alegere deosebită pentru o vacanță memorabilă”

Regiunea pitorească din țara noastră, pe placul călătorilor de peste hotare. A fost introdusă într-un clasament renumit.
22.11.2023 | 10:00
Locul de poveste din Romania care ia innebunit pe turistii straini A fost inclus intrun top mondial celebru Alegere deosebita pentru o vacanta memorabila
Regiunea pitorească din țara noastră, pe placul călătorilor de peste hotare. A fost introdusă într-un clasament renumit. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Locul de poveste din România care i-a înnebunit pe turiștii străini. A fost inclus într-un top mondial celebru. Este o alegere deosebită pentru o vacanţă memorabilă în sezonul rece și reprezintă piesa de rezistență a pachetelor oferite de agențiile de turism.

Regiunea pitorească din țara noastră, pe placul călătorilor de peste hotare. A fost introdusă într-un clasament renumit

Regiunea pitorească din țara noastră, pe placul călătorilor de peste hotare. A fost introdusă într-un clasament renumit realizat de prestigioasa publicație britanică The Standard. Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac este un loc spectaculos care merită vizitat iarna asta.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii sunt de părere că experiența trăită de oameni trebuie neapărat introdusă în pachetele oferite de agenții de turism. Obiectivul este unul dintre cele mai pitorești din România, alături de orașele medievale și Castelul Bran.

De asemenea, gazetarii britanici nu au uitat nici de cursele de sănii trase de câini husky din Munţii Harghitei și vizitarea capitalei, București. La Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac se poate ajunge cu telecabina.

ADVERTISEMENT

„The Standard a inclus Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac într-un onorant top mondial al locurilor şi experienţelor de iarnă unde se pot trăi cele mai memorabile aventuri (în afara staţiunilor de schi)”, au transmis reprezentanţii Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac, scrie ziare.com.

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, printre preferatele turiștilor

„Ultima noapte a sejurului în ţinutul lui Dracula va fi petrecută în camerele Hotelului de gheaţă la Bâlea Lac, unde se va putea ajunge doar după un drum cu telecabina.

ADVERTISEMENT

Nu vor lipsi plimbările cu snowmobilul, distracţia pe pista de tubing sau la săniuş, o cină cu patru feluri de mâncare, servită pe o masă de gheaţă”, au mai spus reprezentanții Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac, mai arată sursa citată.

În momentul de față pregătirile pentru sezonul 2023 – 2024 sunt în toi. Oamenii au încredere că lucrurile se vor desfășura ca la carte și că vremea va fi potrivită pentru acest demers spectaculos. Stratul de zăpadă și gheața trebuie să fie suficiente de groase.

ADVERTISEMENT

Anul acesta se va ridica cel de-al 17-lea Hotel de Gheață de la Bâlea Lac. Construcția a devenit un adevărat simbol în ultimele decenii, pe același loc cu sejururile muntoase din centrul Islandei sau celebra auroră boreală.

„Planul proiectului va include hotelul de gheață, biserica de gheață, și dorim să facem un winter parc cu activități de iarnă. Acum așteptăm ca vremea să țină cu noi, să putem să ne apucăm de construit.

Turiștii cei mai mulți la hotelul de gheață, clar sunt din din străinătate și vin din Anglia, din Germania. Turiștii din străinătate poate sunt dornici de experiențe mai extreme, să spunem așa.

Până la urmă, să dormi pe un pat de gheață, să iei cina pe o masă de gheață, cu un scaun de gheață e altceva. Seara, după cină, există și un Ice Cluj, cum ne place să-i spunem, cu after party, unde ei se pot distra până dimineață”, a spus managerul hotelului, Gina Cîrstea, conform radioromania.ro.

Pe lângă această construcție impresionantă turiștii străini mai pot vizita Biserica de Gheață și igluurile care se realizează în căldarea glaciară a lacului. Ele vor fi poziționate foarte aproape de stația de telecabină Bâlea Lac.

ADVERTISEMENT