Life

Locul sălbatic din România care i-a înnebunit pe turiștii străini. Peisajele unice și spectaculoase nu sunt apreciate pe cât ar trebui și de români

Locul sălbatic din România care este foarte apreciat de turiștii străini. Are niște peisaje unice și spectaculoase care îi impresionează.
03.11.2023 | 19:32
Locul salbatic din Romania care ia innebunit pe turistii straini Peisajele unice si spectaculoase nu sunt apreciate pe cat ar trebui si de romani
Locul sălbatic din România care i-a înnebunit pe turiștii străini. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Locul sălbatic din România care i-a înnebunit pe turiștii străini. Peisajele unice și spectaculoase îi fac pe turiști să revină mereu aici.

Locul sălbatic din România care i-a înnebunit pe turiștii străini

Parcul Naţional Defileul Jiului este ultimul defileu sălbatic al României. Turiștii străini sunt impresionați de acest loc, dar nu la fel se poate spune despre români. În zonă mai degrabă se aude engleza sau alte limbi străine și mai puțin română.

ADVERTISEMENT

„Este mai bine promovat în străinătate decât aici. Am avut inclusiv turişti din Australia, care au poposit aici, la centrul de vizitare, dar constant turişti germani, turişti francezi, turişti olandezi vin şi se bucură de zonele izolate”, a spus Marin Şerban, director Parcul Naţional Defileul Jiului.

Locul este unul frumos pentru a-l vedea la pas, iar traseul Sfinxul Lainici este unul superb. Aici este zona de popas pentru mulți turiști străini, care se opresc să ia și o gustare sau să-și mai tragă sufletul.

ADVERTISEMENT

„Noi îi zicem La băncuţă, unde turiştii iau o gustare în cazul în care obosesc. De aici se poate observa Sfinxul Lainiciului, gara Lainici, privelişte spre sfinx”, spune un ranger.

Ce pot vedea aici turiștii

Pe drum turiștii au și ce vedea. Pe lângă o priveliște de ansamblu superbă, pot vedea copaci speciali. Există chiar un fag de 200 de ani.

ADVERTISEMENT

Sunt și peste 3.500 de hectare de arbori foarte bătrâni, de peste 180 de ani. Acesta este un lucru special pentru flora din România.

„Avem un fag de peste 200 de ani care, aşa cum îl vedeţi, aproape a crescut din stâncă.

Sunt peste 3.500 de hectare de făgete, arborete de fag cu vârste de peste 180 de ani, ceea ce este impresionant pentru flora din România”, a mai spus un ranger de la defileu, conform Observator.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Parcul Naţional Defileul Jiului este casă și pentru multe animale protejate de lege. Se găsesc aici lupi, râși, cerbi, mistreți.

ADVERTISEMENT