Life

Locul din Europa unde te simți ca într-un basm. Se spune că trăiesc spiriduși aici, iar asta e doar o parte din poveste

Dacă ajungi în acest loc din Europa o să te simți ca într-un basm. Peisajele sunt de poveste, iar legendele sunt și ele unele interesante.
14.11.2023 | 13:01
Locul din Europa unde te simti ca intrun basm Se spune ca traiesc spiridusi aici iar asta e doar o parte din poveste
Locul din Europa unde te simți ca într-un basm. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Există un loc în Europa în care te simți ca într-un basm. O mulțime de turiști străini s-au îndrăgostit de el și nu e de mirare. Legenda spune că aici trăiesc spiriduși. De asemenea, mai sunt și alte lucruri care merită știute.

Locul din Europa unde te simți ca într-un basm

Locul din Europa în care te simți ca într-un basm este un sat din Marea Britanie. Mulți l-au comparat cu Alpii, alții cu un loc de poveste, având în vedere pădurea uimitoare din jurul tău.

ADVERTISEMENT

Situat în Parcul Național Snowdonia, satul Betws-y-Coed are doar 560 de locuitori. Asta nu înseamnă însă că nu este cunoscut. O mulțime de turiști ajung aici în fiecare an, pentru a se bucura de peisajele de poveste.

În ciuda faptului că are doar câteva sute de locuitori, acest sat din Marea Britanie a devenit extrem de popular. Nu puțini sunt cei care spun că se simt ca într-un basm aici.

ADVERTISEMENT

“În acest moment, este un oraș foarte popular. Acest cadru magic are o atmosferă clar alpină, accentuată de pădurea densă Gwydyr care înconjoară Betws-y-Coed”, arată The Sun.

Ce poți să faci în satul din Marea Britanie

Ce poți să faci în acest loc din Europa de basm? Drumețiile, ciclismul, dar și explorarea sunt doar câteva dintre activitățile de aventură oferite în apropierea orașului. Pe de altă parte, satul are și alte atracții interesante.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre clădirile pitorești, dar și magazinele tradiționale. O atracție turistică este și biserica St Michael, care datează din secolul al XIV-lea. Iar un loc de basm este Fairy Glen, unde se spune că trăiesc spiriduși.

Practic, vorbim despre un defileu uimitor, un pârâu între stânci și un peisaj aparte. O mulțime de oameni vin aici doar ca să surprindă frumusețea locului în imagini. De asemenea, în apropiere se află și Swallow Falls, o cascadă frumoasă.

ADVERTISEMENT

Frumusețile acestui loc de basm din Europa nu se opresc doar aici. La o scurtă distanță cu mașina se află Zip World, unde te poți bucura de Fforest Coaster, o cursă de tobogan pe șine.

În același timp, turiștii mai pot profita și de Treetop Nets, cu trasee pe frânghii înalte, precum și Skyride 2, cel mai înalt leagăn cu cinci locuri din Europa. Cea mai înspăimântătoare atracție este Plummet 2, prima cădere în tandem din lume, când pasagerii cad de la 30 de metri.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților