Life

Orașul de basm care a interzis accesul turiștilor: “Au stricat drumurile, au făcut accidente”

Un oraș de basm a interzis accesul turiștilor. Prea mulți oameni au distrus drumurile și au făcut accidente, încercând să se filmeze.
15.10.2023 | 15:41
Orasul de basm care a interzis accesul turistilor Au stricat drumurile au facut accidente
Orașul de basm care a interzis accesul turiștilor. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un oraș de basm a ajuns să interzică accesul turiștilor. Ce spun autoritățile și de ce au luat o astfel de decizie? Un loc de vis a ajuns să fie aproape distrus de anumite persoane. Unde se află acesta?

Orașul de basm care a interzis accesul turiștilor

Orașul de basm care a interzis accesul turiștilor este Pomfret, situat în statul american Vermont. Ce are atât de deosebit acest loc? Culorile sale vibrante de toamnă sunt cu adevărat unice.

ADVERTISEMENT

Iar oameni din diferite părți ale lumii vor să ajungă aici măcar o singură dată. Orașul de basm ascunde fâșii de pădure cu frunze roșii și portocalii. De asemenea, există și case construite într-un mod mai aparte. Iar toate aceste lucruri atrag curioșii.

Populația care locuiește în Pomfret însă nu e mulțumită de ce se întâmplă. Asta în condițiile în care la începutul lunii octombrie, mai mult de jumătate dintre mașinile care treceau prin acest oraș de 900 de persoane purtau numere de înmatriculare din alte state.

ADVERTISEMENT

Totodată, unele mașini au blocat drumurile doar pentru a face poze. Iar o atracție principală este Sleepy Hollow Farm, o proprietate privată de 115 acri amplasată pe un drum rustic. Imaginile cu proprietatea au devenit virale pe internet cu ani în urmă.

Turiștii au distrus drumurile și au jignit rezidenții

Iar o mulțime de oameni și-au dorit să ajungă în acest oraș tocmai din acest motiv. Există mii de imagini cu proprietatea pe rețelele de socializare, dar și cu drumul superb care duce spre ea, arată BBC.

ADVERTISEMENT

De altfel, ferma a devenit unul dintre “cele mai fotografiate locuri din stat”. Lucrurile aveau să scape însă de sub control, iar orașul de basm avea să fie distrus de cei care veneau doar ca să îl viziteze.

O mulțime de oameni au călcat în picioare toate frumusețile sale. Mai mult de atât, tot în acest oraș de basm au existat și numeroase accidente, totul din cauza turiștilor nerăbdători să surprindă ce văd în imagini.

ADVERTISEMENT

“Este un loc frumos. Păcat că a fost distrus pentru toată lumea. În ultimii doi ani a fost scăpat de sub control. Autobuzele de turism aruncau… oameni acolo. Au stricat drumurile, au făcut accidente”, a declarat Deborah Goodwin, coordonatorul expozițiilor de la Artistree Community Arts Center din Pomfret.

Locul de basm care a devenit interzis turiștilor

Influencerii au ajuns și ei în acest oraș de basm și nu respectau regulile. Goodwin spune că influencerii din social media se urcau în mod regulat pe o poartă tapetată cu semne “Acces interzis”.

Mai departe, aceștia își instalau cabine de schimb pentru a se adapta la numeroasele lor schimburi de costume, își blocau “mașinile de oraș” pe drumul îngust de pământ și lăsau deșeuri corporale pe marginea drumului.

În timpul sezonului de colectare a frunzelor din 2022, forțele de ordine au transformat temporar drumul care trece de Sleepy Hollow într-o arteră cu sens unic. Nu a fost suficient pentru a descuraja turiștii să se comporte urât.

Totul până când oamenii s-au enervat și au luat măsuri. Au fost inclusiv agresați verbal de către turiști, așa că a fost prea mult pentru ei. Ce s-a întâmplat mai departe cu acest loc de basm?

Oficialii orașului au votat pentru a închide drumurile care duc la fermă în timpul sezonului de vârf al frunzișului de toamnă (23 septembrie – 15 octombrie) pentru nerezidenți. Iar turiștii au fost cu adevărat revoltați.

Chiar și așa, autoritățile spun că nu sunt tocmai împotriva turiștilor. Aceștia vor doar respect atât pentru ei cât și pentru orașul în care au crescut. Și speră ca prin această măsură, să se schimbe ceva în viitor.

“Ne bucurăm să avem turiști aici, este o parte importantă a economiei Vermontului și vrem ca oamenii să se bucure de frumusețea naturală, să viziteze vânzătorii și magazinele și să se plimbe cu mașina.

Cel mai important lucru este să avem respect pentru casele și proprietățile oamenilor… Vă rugăm să veniți în vizită, doar să fiți respectuoși”, a mai adăugat Deborah Goodwin, coordonatorul expozițiilor de la Artistree Community Arts Center din Pomfret.

ADVERTISEMENT