Life

Locul din România care e unic în Europa. Un fenomen i-a înnebunit pe turiști înainte de Paște

Locul din România care e unic în Europa atrage turiștii ca un magnet înainte de Paște. Un fenomen deosebit se petrece aici.
29.04.2024 | 17:17
Locul din Romania care e unic in Europa Un fenomen ia innebunit pe turisti inainte de Paste
Locul din România care e unic în Europa. Sursă foto: Observatornews / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Locul din România care e unic în Europa merită văzut până de Paște. O mulțime de turiști fac tot posibilul să ajungă aici, având în vedere fenomenul deosebit. Despre ce este vorba și unde se află?

Locul din România care e unic în Europa

România are o mulțime de locuri superbe, care nu sunt cunoscute publicului larg. Chiar și așa, treptat oamenii le descoperă și se bucură de experiențe de-a dreptul fabuloase nu foarte departe de casă.

ADVERTISEMENT

Din fericire România se laudă cu litoralul românesc, dar și cu zonele montane spectaculoase. Mai există însă și alte locuri care merită vizitate măcar o dată și în care putem observa fenomene unice.

Un loc deosebit este chiar Castelul Calendar din Mureș. Locul din România care e unic în Europa se află chiar aici. Iar o mulțime de persoane s-au mobilizat și au ajuns în weekend pentru a vedea un fenomen deosebit.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Festivalul Bujorului de stepă. Acesta a fost organizat chiar în curtea Castelului Calendarului. Iar rezervația de bujori este una unică în Europa. Tocmai din acest motiv, merită admirată.

Rezervația de bujori este unică în Europa

Ce poți să faci dacă ajungi în acest loc în această perioadă? Pe lângă priveliștea spectaculoasă, turiștii se pot delecta cu diferite preparate tradiționale. De asemenea, există și o mulțime de atelierele pentru meșteșuguri sau de tururi ghidate ale castelului.

ADVERTISEMENT

Florin Moldovan, organizator al festivalului spune că orice turist care ajunge aici se bucură de o experiență cu adevărat unică din numeroase puncte de vedere. ”Festivalul aduce o sinergie de a celor două obiective cărora le-am alăturat alte elemente de identitate ce constă în gastronomie, producători, meşteri populari şi artizani”, a spus acesta, conform observatornews.ro.

Evident, un alt obiectiv turistic din zonă este și faimosul Castel Ugron, sau Castelul Calendarului. O mulțime de persoane au ales să îl viziteze. Construcția din România este una deosebită, iar numele nu a fost deloc ales întâmplător.

ADVERTISEMENT

Castelul are 365 de ferestre, adică câte zile sunt într-un an. De asemenea, acesta are și 4 turnuri, la fel ca numărul de anotimpuri, dar și 52 de camere, care reprezintă săptămânile. Totodată, castelul are 7 terase, câte zile sunt într-o săptămână și alte 12 holuri, care reprezintă lunile anului.

ADVERTISEMENT
Imagini de neînțeles în București. Gardă de onoare, antemergătoare BMW și circulație blocată....
Imagini de neînțeles în București. Gardă de onoare, antemergătoare BMW și circulație blocată. Pe cine escortau
Împărțeala banilor din drepturile TV arată cât valorează fotbalul nostru sărac: avem sumele...
Împărțeala banilor din drepturile TV arată cât valorează fotbalul nostru sărac: avem sumele exacte
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana...
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana Budeanu: „Arată ca puii de Crevedia”. COSR a primit bani de la Dedeman pentru o vestimentație comparată cu hainele de lucru ale muncitorilor nepalezi
Aproape toată ţara a intrat sub avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină...
Aproape toată ţara a intrat sub avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii. Vreme severă până la noapte
Cum a apărut, la 48 de ani, cea mai cunoscută amantă din România,...
Cum a apărut, la 48 de ani, cea mai cunoscută amantă din România, ce a trăit 16 ani cu un milionar însurat! Imagini provocatoare
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
AVERTISMENTUL lui VLADIMIR PUTIN: Membrii NATO din Europa se joacă cu focul!
AVERTISMENTUL lui VLADIMIR PUTIN: Membrii NATO din Europa se joacă cu focul!
Câți bani primesc în plus de la 1 septembrie românii cu pensii mici
Câți bani primesc în plus de la 1 septembrie românii cu pensii mici
Acuzații la adresa PRO TV. Fanii sunt revoltați din cauza deciziei
Acuzații la adresa PRO TV. Fanii sunt revoltați din cauza deciziei
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă...
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă de la Jilava, unde el și soția lui l-au conceput pe Aris.
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a...
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a fost stabilită. Detalii cu puternic impact emoțional
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”