News

Locul din România care îi impresionează pe turiștii străini: ”Nu poți trăi asta nicăieri în lume”

România dispune de numeroase atracții pentru vizitatorii străini. Locul din țară care îi impresionează cel mai mult pe turiștii din alte țări este situat în zona județelor Neamț și Harghita.
28.06.2022 | 19:35
Locul din Romania care ii impresioneaza pe turistii straini Nu poti trai asta nicaieri in lume
Turiștii străini, despre Cheile Bicazului: ”E la un alt nivel. Nu poți trăi asta nicăieri în lume”. Sursa foto: colaj Fanatik / Hepta
ADVERTISEMENT

România dispune de toate formele de relief, fapt pentru care este o țară preferată de turiștii străini. Un loc din țară îi impresionează însă la maxim pe vizitatorii din alte state.

Turiștii străini, despre Cheile Bicazului: ”E la un alt nivel. Nu poți trăi asta nicăieri în lume”

Cheile Bicazului constituie una din cele mai atrăgătoare zone turistice ale țării. Situate în partea centrală a Munților Hășmaș, aparținând Carpatilor Orientali, acestea fac legătura intre județele Neamț și Harghita.

ADVERTISEMENT

Având o lungime de 8 km, între stațiunea Lacu Roșu și satul Bicazul Ardelean, zona este formată de râul Bicaz și afluenții săi și leagă Transilvania de Moldova.

An de an, în zonă ajung mulți turiști de peste hotare. Și în 2022, aici au poposit oaspeți din Europa, dar și de peste ocean.

ADVERTISEMENT

”Eu sunt din Texas. E superb aici. În locul în care locuiesc nu există munți, sau canioane, nimic asemănător, aşa că acest loc este foarte special”, spune o turistă din SUA, conform Observator News.

Impresionat la culme de peisajele din această zonă a României este și un turist muntenegrean. Acesta laudă peisajele unice și spune că experiența de aici nu o poți trăi nicăieri în lume.

ADVERTISEMENT

”Sunt din Muntenegru și sunt obișnuit să fiu înconjurat de munte, dar aici e la un alt nivel. Nu poți trăi asta nicăieri, deci este foarte plăcut, relaxant, curat și liniștitor”, spune bărbatul.

Un turist venit de peste Prut admite că zona este foarte bogată din punct de vedere energetic. ”Am mai fost în munți, dar anume așa abrupți si râușorul acesta ce curge foarte frumos. Energetic e foarte bogată, mă încarc, mă simt foarte bine”, spune bărbatul din Republica Moldova.

ADVERTISEMENT

Lacul Roșu, o altă atracție unică în această zonă

Tot în zonă, în județul Harghita, la circa 25 de kilometri de Gheorgheni, la poalele munților Hăşmaşul Mare, se află și Lacul Roșu, numit de localnici şi Lacul Ghilcoș sau Lacul Ucigaș.

Este deosebit prin faptul că e un lac de baraj natural, situat la latitudinea de 983 m, creat în urma unui cutremur din 1838.

Turiștii care aleg să vină aici aici se pot relaxa pe lac cu barca. O plimbare durează 30 de minute şi costă 20 de lei pentru adulți, iar copiii sub 4 ani au gratuitate. Cei peste 4 ani plătesc 16 lei, notează sursa citată.

”Mi-era dor, că la mare cu bărcuțele mai greu, mai mult cu alea mecanice. Mai mult de-aia am fugit, anunța călduri zilele astea. Noi la o vârstă la mare nu prea mai stăm”, declară un turist.

Cheile Bicazului sunt parte integrantă din Parcul Național Cheile Bicazului-Hăşmaş. Ariile protejate din zonă sunt Lacul Roşu, Cheile Bicazului şi Hăşmaşul Mare.

ADVERTISEMENT