News

Locul din România în care se respiră cel mai curat aer de pe planetă. Ionizarea e de zece ori mai bună față de ce se întâmplă la Cascada Niagara

Există un loc din România în care cercetătorii francezi au stabilit că se respiră cel mai curat aer din lume. Poiana Mărului poate fi destinația următoare de concediu
23.10.2022 | 10:00
Locul din Romania in care se respira cel mai curat aer de pe planeta Ionizarea e de zece ori mai buna fata de ce se intampla la Cascada Niagara
Există un loc în România care are cel mai curat aer de pe planetă. Sursa foto - tarcu.ro
ADVERTISEMENT

Aproape imposibil de crezut, dar cât se poate de adevărat. În România se respiră mai bine decât în Elveţia! Bineînțeles că lucrul acesta se întâmplă numai în anumite zone ale ţării. Pe una dintre ele o poți trece pe lista ta de destinații pentru perioada imediat următoare.

Poiana Mărului, locul cu cel mai curat aer

Oficial, Poiana Mărului se află la aproximativ 150 de kilometri de Timişoara. Neoficial, spunem asta pentru că nu s-a făcut încă niciun studiu, locul bate orice screensaver şi oferă tot ce are mai frumos Banatul.

ADVERTISEMENT

Zona este situată la 700 de metri altitudine, străjuită de Munţii Ţarcu şi Muntele Mic. Și, de data aceasta, spun chiar experții în domeniu, aici, calitatea aerului ar fi asigurată de patru componente esenţiale.

Ozonul, ionizarea negativă, aerosolii naturali şi puritatea fac ca aerul să fie cel mai curat de pe planetă. Da, citiți cât se poate de bine

ADVERTISEMENT

De altfel, cercetătorii francezi susţin că aerul din Poiana Mărului este peste cel din zona Cascadei Niagara. Pentru necunoscători, vă spunem că în zona cascadei, ionizarea este de 10 ori mai mare. Mulți sunt trimiși special de medici acolo pentru sănătate şi prevenirea anumitor boli.

Ionilori negativi care se regăsesc la Poiana Mărului li se mai spune și ”vitaminele aerului”. Se întâmplă lucrul acesta pentru că stimulează majoritatea proceselor vitale, de la cele psihice și emoționale, până la circulație sanguină, digestie sau creșterea imunității.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând, doctorii sunt de părere că o astfel de ionizare este mai mult decât benefică pentru sănătate şi are capacitatea de a preveni anumite boli. De asemenea, aerosolii naturali de pădure de la Poiana Mărului, atenție, este o altă concluzie a specialiștilor, sunt diferiți de cei din alte locuri.

Concret, aceștia ar fi formați dintr-un centru învelit de o pelicula de apă sau dintr-o particulă de polen, la care se adaugă uleiurile volatile din frunzele coniferelor.

ADVERTISEMENT

În plus, v-am mai spus, nu uitați de peisaje. Pregătiți din timp aparatele foto, telefoanele, o să aveți nevoie de spațiu pentru că veți încerca să imortalizați fiecare centimetru în parte. Atât este de frumos.

ADVERTISEMENT