Life

Locul din România unde au fost cultivate cu succes vinetele roșii. Legumele deosebite sunt deja la vânzare

Care este locul de la noi din țară unde au fost cultivare vinetele roșii australiene. Acestea pot fi și cumpărate de doritori!
26.09.2023 | 14:16
Locul din Romania unde au fost cultivate cu succes vinetele rosii Legumele deosebite sunt deja la vanzare
Locul din România unde au fost cultivate cu succes vinetele roșii. Foto Colaj Fanatik / USAMV Cluj-Napoca.
ADVERTISEMENT

Locul din România unde au fost cultivate cu succes vinetele roșii. Acestea pot fi și cumpărate de doritori!

Locul din România unde au fost cultivate cu succes vinetele roșii

Care este singurul loc din România unde au fost cultivate vinetele roșii. Este vorba despre o legumă mai specială care nu crește în mod normal la noi în țară.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un proiect de cercetare care s-a derulat cu succes în Cluj-Napoca. Vinetele roșii au fost crescute la Stațiunea de Cercetare Horticolă a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din oraș.

Vinetele roșii sunt, de fapt, vinete australiene, iar rezultatele obținute de cercetători au fost unele satisfăcătoare.

ADVERTISEMENT

A fost produsă o cantitate foarte mică tocmai pentru că era un proiect de cercetare. Totuși, ele pot fi cumpărate de curioși alături de alte produse de sezon la magazinul unității.

„Ca în fiecare an, la Stațiunea de Cercetare Horticolă – USAMV Cluj-Napoca se derulează proiecte de cercetare, privind aclimatizarea unor soiuri noi de fructe sau legume. În această vară, colegii de la SCH au obținut rezultate cu vinetele roșii australiene (Solanum melongena).

ADVERTISEMENT

A fost produsă o cantitate relativ mică, iar pasionații de noi gusturi mai pot găsi vinete roșii spre vânzare, alături de alte produse de sezon, la magazinul SCH (capăt str. Liviu Rebreanu), cu orar de luni până vineri, între orele 8.00 – 16.00. Felicitări colegilor noștri pentru reușită!”, a transmis USAMV Cluj-Napoca.

Ce sunt vinetele roșii australiene, de fapt

Vinetele roșii australiene sunt o varietate particulară de vinete care se deosebesc prin culoarea lor roșie sau roz.

ADVERTISEMENT

Acestea au aspectul și textura tipice ale vinetelor, dar cu pielea lor de culoare roșie sau roz, sunt o alegere interesantă pentru gătit și preparate culinare, inclusiv salata de vinete!

Vinetele roșii australiene sunt o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitamina K, vitamina C, vitamina B6 și potasiu. Acești nutrienți contribuie la sănătatea generală a organismului.

Consumul regulat de vinete poate contribui la menținerea sănătății inimii. Acestea sunt sărace în grăsimi saturate și conțin nutrienți care pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale și a riscului de boli cardiovasculare.

ADVERTISEMENT